Jump to content

hansko

Members
 • Posts

  1763
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hansko

 1. Kijk uit, want lang niet alle opnames zijn opname technisch goed van kwaliteit. De creativiteit vinden ze belangrijker. Maar deze opname is prima.
 2. https://www.jazzarchief.nl/product/the-dutch-hobby-orchestra-our-time/ Na lange tijd weer eens een cd gekocht. Mooie opname, heerlijke muziek en uitstekend gespeeld
 3. Ik zou eerst het advies van Hans van Liempd maar eens uitproberen. Grote kans dat je daarmee een hoop geld en moeite bespaard met een veel beter resultaat, vergeleken met je eigen idee.
 4. Strijkkwartetten 2 en 3 door het Alma Quartet op Challenge records
 5. Hoi Hans,

  Hoe gaat het nu met je? Al geopereerd aan de staar? Wij zijn precies twee weken geleden verhuisd. Bijna alles op orde. Ook de (eenvoudige) set speelt in de woonkamer en natuurlijk de Stax. De cd collectie wacht op een cd kast die 18 augustus wordt geleverd. Nu nog alles in dozen.

  Als je weer kunt autorijden dan ben je van harte welkom om het nieuwe appartement te bekijken en natuurlijk te luisteren. Kan ook naar jou komen natuurlijk. We gaan eerst een paar dagen naar Zeeland en volgende week is het oppassen geblazen. Elke dag een kleinkind te logeren.

   

 6. De complete viool sonates van Beethoven op DGG uitgevoerd door Pires en Dumay. zowel qua opname als uitvoering wat mij betreft een dikke 10 spring sonate Beethoven
 7. Mooi opgenomen en heerlijke muziek. een jonge gast (pianist) en twee oude knarren.
 8. Prachtige uitvoering. Ben zelf vrij streng katholiek opgevoed (tot mijn 15e levensjaar, toen heb ik het katholieke juk van mij afgegooid) en dit doet mij weer terug denken aan die tijd.
 9. Jaren geleden zijn we eens met een groep bij een orgeldemo geweest. Die speelde zo laag, dat je het niet kon horen wel voelen. Was Thingman ook bij dacht ik. Erik Kleinsmid (dacht dat ie zo heet) had het toen georganiseerd.
 10. Dank je voor de informatie. Blijkbaar ben je een Stax kenner. Enig idee uit welk bouwjaar deze combi ongeveer is? De huidige importeur wist het niet. Kende de SRM-T1 ook niet. Ik had vroeger ook een Stax, vind ze super klinken.
 11. Met de nieuwe buizen, Stax buizen vervangen door Sylvania, hoor ik alleen maar meer details. Maar laat m toch maar afregelen.
 12. @Jack: kan toch gewoon spelen nu?, laat hem volgde week afregelen.
 13. Dan ga ik dat maar doen. Dank je voor het advies. DC gekoppeld, zou niet weten wat dat is, maar ik vertrouw je blind.
 14. Heb ook nog even contact gehad met de huidige importeur van Stax in NL. Wilde op basis van het serienummer het bouwjaar weten. Kon hij me niet aan helpen (hij ging het navragen bij Stax Japan) , maar hij adviseerde wil als ik de buisjes ga vervangen (heb ik dus gedaan) de versterker opnieuw af te laten regelen door hem. Moet altijd gebeuren bij vervangen buisjes vlgs hem. Is dat echt nodig?
 15. Dank je Eric. Ik gebruik eerst de cd met signalen en dan markeer ik de balansknop. Dit apparaat mag ik vast niet op het wandmeubel zetten. Is wel gelijk een mooie koptelefoon standaard. Denk alleen dat de Stax niet past.
 16. Sodejuu bood aan om bestandje te maken met geschikte signalen en Hans van Liempd heeft de cd voor me gebrand. Ga ik vanavond ophalen. Wat een hulpvaardigheid weer. top
 17. De recent aangeschafte Stax hoofdtelefoon versterker heeft een balans op die strak achter de volumeknop aanzit. Alleen als je de volumeknop stevig vast houdt kun je de balansknop draaien. Er zit echter geen schaal verdeling of markering op deze balans knop. De juiste balans tussen linker en rechterkanaal doe je dus op gehoor. Bestaat er een hifi test cd waarmee je dit ook kunt doen? Wellicht objectiever/nauwkeuriger dan op gehoor. Misschien een stomme vraag, maar dat lees ik dan wel.
 18. Heb ik vroeger wel gedaan. Bij weghalen geen verschil te horen. Geloof er niet meer in. Jij wel?
 19. Hierbij wat foto's van de binnenkant. Kon me toch niet beheersen om de buisjes te laten testen. Vlakbij onze zoon, schoondochter en jongste kleinkind zit een buizenfreak. Hij had nog twee paartjes 6cg7 van gerenommeerde merken Sylvania en General Electric, made in USA. Hoewel oud, meten ze nog als nieuw. Hij noemt ze geen NOS, want dan moeten ze geseald en in de oorspronkelijke verpakking zitten. Die heb ik gekocht, lekker uitproberen en luisteren of er nog verschil te horen is. De buisjes die erin zaten meten ook nog 100%. Er stond alleen op made in Japan en B3. Hij kende ze niet. Nu heb ik dus drie paartjes 6cg7, 100% metend. Nog 40 jaar luisteren dus. Nu heb ik de Sylvania erin zitten. Heb ook wat foto's gemaakt van de binnenkant. Stax inside Nu maar weer eens luisteren.
 20. Inderdaad. Verder erg aardig en gastvrij. Zijn pa zal er wel wat meer van weten, maar die was weg gegaan. De zoon zal wel nieuwe media als specialiteit hebben.
 21. 5 pins. Past denk ik ook wel op die 6 pins input, maar weet niet of dat verstandig is. Doe ik dus maar niet. De winkel waar ik deze set heb gekocht, had geen enkele kennis over Stax. Die 5 of 6 pins vraag konden ze niet beantwoorden. De zoon dacht dat Stax ouwe troep was en had de set bijna weggegooid. Toen hij ging luisteren viel hij om van verbazing.
 22. Nog niet zo makkelijk om deze te bestellen in NL. Kan geen leverancier vinden die ze heeft. In ex Trump land wel, maar dan loop je risico voor betalen invoerrechten, BTW en afhandelingskosten vervoerder. Heb nu iemand gevonden in NL die als nieuw metend buisjes verkoopt tegen redelijke prijzen. Geen EH, maar Sylvania en General Electric. Hij meet ook de bestaande buizen. Daar staat alleen het typenummer op en Made in Japan. En het nummer B3. Denk toch de oorspronkelijke buizen.
 23. Over reserve loopwerk AT heeft nog niemand een concreet antwoord op mijn vraag gegeven. Komt vast nog wel, hoop ik.
 24. Dank je. En wat kun je zeggen over 5 (Pro) pins of 6 pins aansluiting?
 25. Helemaal mee eens. Het went. En om te beluisteren hoe een echte set klinkt ga ik wel naar Schijndel. Vlgs de verkoper zijn de buisjes net vervangen. Weet alleen niet welke. Moet ik de driver voor openmaken. Het zijn 6FQ7 twin triodes. Iemand advies, wat dat zijn en wat goede buisjes zijn? Volgens mij heb ik een goede deal. Heb de Earspeaker op ebay gevonden. Het is de Stax Lambda Signature earspeaker. Stax lambda Signature De driver unit is de Stax SRM-T1. Daar is voldoende over te vinden. Mijn earspeaker (blijf maar de Stax terminologie gebruiken) heeft een 5 pins snoer. De driver unit heeft twee pro aansluitingen (5 pins) en een gewone met 6 pins. De pro aansluitingen zijn parallel geschakeld. Je kunt met twee earspeaker tegelijk luisteren. Weet iemand het verschil tussen de 5 en 6 pins aansluiting? Ik zou nog wat foto's laten zien. Stax foto's Op een van de foto's staat de set in een wandkast die ook mee gaat naar het nieuwe appartement. Kan ik vast wennen. De andere foto's zijn gemaakt in mijn ex luisterkamer met een schap van het Callas Audio rack. Dat is nu ook weg.
×
×
 • Create New...