Jump to content
High-End Forum

hansko

Members
 • Content Count

  1,747
 • Joined

 • Last visited

About hansko

 • Rank
  Professor in de weetnikskunde
 • Birthday 05/07/1952

Previous Fields

 • Setbeschrijving
  Stax

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Betuwe
 • Interests
  Muziek, golfen

Recent Profile Visitors

3,226 profile views
 1. De recent aangeschafte Stax hoofdtelefoon versterker heeft een balans op die strak achter de volumeknop aanzit. Alleen als je de volumeknop stevig vast houdt kun je de balansknop draaien. Er zit echter geen schaal verdeling of markering op deze balans knop. De juiste balans tussen linker en rechterkanaal doe je dus op gehoor. Bestaat er een hifi test cd waarmee je dit ook kunt doen? Wellicht objectiever/nauwkeuriger dan op gehoor. Misschien een stomme vraag, maar dat lees ik dan wel.
 2. Heb ik vroeger wel gedaan. Bij weghalen geen verschil te horen. Geloof er niet meer in. Jij wel?
 3. Hierbij wat foto's van de binnenkant. Kon me toch niet beheersen om de buisjes te laten testen. Vlakbij onze zoon, schoondochter en jongste kleinkind zit een buizenfreak. Hij had nog twee paartjes 6cg7 van gerenommeerde merken Sylvania en General Electric, made in USA. Hoewel oud, meten ze nog als nieuw. Hij noemt ze geen NOS, want dan moeten ze geseald en in de oorspronkelijke verpakking zitten. Die heb ik gekocht, lekker uitproberen en luisteren of er nog verschil te horen is. De buisjes die erin zaten meten ook nog 100%. Er stond alleen op made in Japan en B3. Hij kende ze niet. Nu heb ik dus drie paartjes 6cg7, 100% metend. Nog 40 jaar luisteren dus. Nu heb ik de Sylvania erin zitten. Heb ook wat foto's gemaakt van de binnenkant. Stax inside Nu maar weer eens luisteren.
 4. Inderdaad. Verder erg aardig en gastvrij. Zijn pa zal er wel wat meer van weten, maar die was weg gegaan. De zoon zal wel nieuwe media als specialiteit hebben.
 5. 5 pins. Past denk ik ook wel op die 6 pins input, maar weet niet of dat verstandig is. Doe ik dus maar niet. De winkel waar ik deze set heb gekocht, had geen enkele kennis over Stax. Die 5 of 6 pins vraag konden ze niet beantwoorden. De zoon dacht dat Stax ouwe troep was en had de set bijna weggegooid. Toen hij ging luisteren viel hij om van verbazing.
 6. Nog niet zo makkelijk om deze te bestellen in NL. Kan geen leverancier vinden die ze heeft. In ex Trump land wel, maar dan loop je risico voor betalen invoerrechten, BTW en afhandelingskosten vervoerder. Heb nu iemand gevonden in NL die als nieuw metend buisjes verkoopt tegen redelijke prijzen. Geen EH, maar Sylvania en General Electric. Hij meet ook de bestaande buizen. Daar staat alleen het typenummer op en Made in Japan. En het nummer B3. Denk toch de oorspronkelijke buizen.
 7. Over reserve loopwerk AT heeft nog niemand een concreet antwoord op mijn vraag gegeven. Komt vast nog wel, hoop ik.
 8. Dank je. En wat kun je zeggen over 5 (Pro) pins of 6 pins aansluiting?
 9. Helemaal mee eens. Het went. En om te beluisteren hoe een echte set klinkt ga ik wel naar Schijndel. Vlgs de verkoper zijn de buisjes net vervangen. Weet alleen niet welke. Moet ik de driver voor openmaken. Het zijn 6FQ7 twin triodes. Iemand advies, wat dat zijn en wat goede buisjes zijn? Volgens mij heb ik een goede deal. Heb de Earspeaker op ebay gevonden. Het is de Stax Lambda Signature earspeaker. Stax lambda Signature De driver unit is de Stax SRM-T1. Daar is voldoende over te vinden. Mijn earspeaker (blijf maar de Stax terminologie gebruiken) heeft een 5 pins snoer. De driver unit heeft twee pro aansluitingen (5 pins) en een gewone met 6 pins. De pro aansluitingen zijn parallel geschakeld. Je kunt met twee earspeaker tegelijk luisteren. Weet iemand het verschil tussen de 5 en 6 pins aansluiting? Ik zou nog wat foto's laten zien. Stax foto's Op een van de foto's staat de set in een wandkast die ook mee gaat naar het nieuwe appartement. Kan ik vast wennen. De andere foto's zijn gemaakt in mijn ex luisterkamer met een schap van het Callas Audio rack. Dat is nu ook weg.
 10. Dank je. 7 jaar geleden aangeschaft voor 2800 euro. Ik heb betaald 1350. Vond ik redelijk. Ook nog de mogelijkheid om te spelen met de twee buisjes. Zijn twee jaar geleden vervangen. Niet bekend welke fabrikant. Moet ik de versterker even openen.
 11. Vlgs mij is design geen prioriteit voor Stax. Kwaliteit wel.
 12. Vandaag naar Enschede gereden. (en terug). En een mooie Stax ear speaker en buizenversterker gekocht. 7 jaar geleden aangeschaft door een echte liefhebber. Set ziet er nog als nieuw uit. Het is de Stax SRM-t versterker en de Lambda signature koptelefoon. Wat een verademing. Gedetailleerd (je hoort alles, zelfs de vouw in de broek van de dirigent) , ruimtelijk en zonder enige stress. Geen super laag, maar wel strak. Uitstekend draagcomfort, lekker licht. Alleen spuig lelijk bruin die earspeakers. Zal morgen wat foto's plaatsen, eerst maar genieten.
 13. Hierna houd ik erover op. En ordehandhavers bij de koffeeshop om het verkeer te regelen en politie in de Utrechtsestraat om te controleren of klanten de winkels niet in gaan.
 14. Die hifi ondernemers snappen er niets van. Wel in rijen voor de koffeeshop en de audio winkel dicht.
×
×
 • Create New...