Jump to content

Rob55

Members
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Rob55

 1. Rob55

  Audiophile

  Ik kwam bij Qobuz een nieuw album van Max Richter tegen. De ‘nieuwe’ Vivaldi Four Seasons 2022. Als je klassieke muziek en natuurlijk Vivaldi mooi vindt, een aanrader.
 2. Toen streaming doorbrak was ik in het begin best wel sceptisch over de geluidskwaliteit. Nu ervaar ik het niet anders dan bij cd’s; ook hier zijn namelijk goede en minder goede opnames. Dat is bij streaming niet anders. Als ik een HiRes (192/24) of van de NAS DSD opnames luister, dan is dit vaak echt van een superieure kwaliteit. Sceptisch is omgeslagen naar enthousiast, naar een verrijking in mijn muziek beleving. Ik heb streaming altijd een kans gegeven. Mede bepalend voor de totale beleving ervaar ik de software die het geheel bediend. Ik heb ervaring met Marantz, Auralic, NAD/Bluesound, Lumin, MConnect en nu ROON. Als je het over een verrijking hebt, dan biedt ROON dat zeker. Het is net als dat boekje lezen wat in een cd doosje zit, maar dan uitgebreider met een schat aan informatie binnen digitale handbereik ….
 3. Ik gebruik hier nog steeds streamingsdiensten: Qobuz, TIDAL en zodra ik de auto in stap Spotify. Wat een gemak, aanbod en meer dan prima kwaliteit. ROON maakt het feest echt compleet. Tot vorig jaar ook nog een cd speler gehad. Is ook leuk. Een avondje cd’s uitzoeken, cd in de lade stoppen en Play. In de tussentijd het boekje wat in het cd doosje zit doorlezen. Cd zal net zoals vinyl blijven, in afgeslankte vorm, dat wel. Voor ieder wat wils! Leuke hobby zo
 4. Vorig jaar 2 NAD C298 klasse D versterkers in mijn set gehad. Zodanig opgesteld dat dit niet was te zien. Wat luistervrienden verdeeld over 2 weekenden uitgenodigd die nog niet wisten welke nieuwe versterker ik had gekocht. jaja, Naim. Accuphase. Luxman. Nee, volgens mij hoor ik klasse A. Doekje weg. Bekjes open……zo simpel….. Ik sluit mij overigens aan bij jouw laatste alinea…
 5. Katie Melua. Album Secret Symphony Orchestra. Met haar -voor mij meeslepende stem- nu het 2de album wat deze zondag de revue passeert…….
 6. Metingen, meningen, ervaringen en soms op de persoon. Daarnaast her en der met modder gooien. Maak een app groep en ga daar een kort geding naspelen. Er is veel literatuur te vinden m.b.t. audio, recensies etc. Gewoon leesvoer. Hoe vermoeiend kan het zijn om een waardeoordeel bij mensen en diens artikelen te deponeren. Er is voor ieder wat wils, de een leest, de ander meet en weer een ander doet beide. In deze hele discussie gaat het in mijn beleving maar om één ding: jouw oren en emotie bij het luisteren naar muziek. Er bestaat geen ‘beste set’ namelijk………..
 7. Wel een interessant draadje dit. Inmiddels 65 pagina’s lang en het gaat alle kanten op. De topic starter heeft als onderwerp: ‘Wat ik gelezen heb, online of in een blad’. Enfin, ik heb op HiFi.nl gelezen dat er 8 en 9 april bij IEar weer een show is. Een exotisch merk als Vivid Audio is daar onder andere te zien en te beluisteren. Maar ook Grimm Audio, een Nederlands merk als het om streaming audio gaat. En een leuk artikel over Mola Mola, een stuk wat over de Kaluga en Makua gaat. Klasse D wat een zeer snelle ontwikkeling doormaakt.
 8. Hier muziek van Caecilli Norby. Lekker jazzy…..
 9. Dit voor mij herkenbaar. Ik heb ook eens geëxperimenteerd met stekkerblokken. Ooit een set NAD C298 (klasse D) in bridge met en zonder een sjiek stekkerblok geprobeerd. Inderdaad, zonder voor mij toch meer range en dynamiek. Hier geen exotische stekkerblokken meer…..
 10. Ik heb een abonnement op Qobuz en TIDAL. Persoonlijk vind ik de geluidskwaliteit van Qobuz beter dan die van TIDAL. Qobuz klinkt voor mij ‘grootser’. De muziek van Qobuz omarmt mij, muziek van TIDAL klinkt wat ‘vlakker’. Een uitzondering zijn de MQA files van TIDAL. Niet allemaal, maar hier zitten hele mooie opnames tussen. Daarnaast vind ik de bibliotheek van Qobuz meer Jazz en klassiek repertoire aanbieden. Zowel Qobuz als TIDAL worden door Roon software begeleidt……en Roon; dat is echt top!!
 11. Dat is een mooie uiteenzetting, dank! Ik ga denk ik toch eens de stoute schoenen aantrekken om een set thuis te proberen……
 12. Afgelopen weekend weer vele uurtjes naar muziek geluisterd. De Accuphase, Lumin en de PureCable bekabeling zijn nu lekker ingespeeld. Oei, wat een sound. Dit is de sound wat bij mij past. Groots, instrumenten zijn links en rechts tastbaar en de stemmen in het midden. De speakers verdwijnen en het geluid is mooi in balans. De Dynaudio’s Heritage Special luidsprekers laten horen wat ‘groeimodel’ betekent…Erg tevreden….
 13. Dat is een fraaie review van exotische Vivid’s Hans. Dank voor de link. Interessant stuk!
 14. Wat een fraai uitgebreid verslag van mooie ervaringen
 15. Mijn nieuwsgierigheid is ook gewekt!
 16. Zijn er hier leden die ervaring met deze luidsprekers hebben?
×
×
 • Create New...