Jump to content
High-End Forums

thingman

Members
 • Content Count

  2,867
 • Joined

 • Last visited

About thingman

 • Rank
  Senior Member

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bij deze piƫzo's lijkt me dat weinig zinvol. Het zit 'm in wat er uit het ding zelf komt. Ze worden in boomboxen en partyspeakers toegepast en dat heeft vast een reden!
 2. Piezo's zijn gewoon geen succesvolle weergevers voor kwaliteitsbewuste liefhebbers. Ze komen echter uitstekend tot hun recht op van die speciale plekken waar het alleen maar hard hoeft te gaan en uiteraard tijdens carnaval...
 3. Schuim verticaal afhangen vanaf het plafond (baffles) is een beproefde manier om een gebrek aan behandelbaar oppervlak te compenseren. Je verdubbelt zo het absorptievermogen per oppervlakte eenheid. Bij hogere dichtheid van afhangen kun je het absorptievermogen zelfs verdrie- of viervoudigen. Je redenatie klopt dus. Als je zelf je diffusers wilt bouwen ben je veruit het goedkoopst uit, lijkt me. Alle info is vrij en in detail beschikbaar.
 4. Ja. Hopelijk klinkt je koptelefoon van zichzelf een beetje en verleng je geen 15 meters....
 5. Grote of kleine jack? Microfoonkabel lijkt me wel geschikt voor grote connectoren. Bij muziekhandel voor een tientje of 1, 2. Kleine connectoren bij zoiets als mediamarkt.
 6. Mee eens, grotendeels. Het is, denk ik, niet waar in absolute zin. Je plaatst wat je kunt plaatsen, aan speakers. In sommige opstellingen en bij sommige ruimtelijke afmetingen plaats je het liefst een monitor (of een kleine, gesloten vloerstaander). En geniet je van de complete muziek. In andere gevallen kun je best ook voor een wat groter systeem kiezen dat goed tot zijn recht komt. Meer situatiegebonden, zou ik zeggen. Niet omdat het groter moet, maar omdat het kan!
 7. Helemaal mee eens. Dan hebben we elkaar toch weer gevonden zonder elkaar kwijt te zijn geraakt!
 8. Dat zei hij voordat het tot het audiofiele bewustzijn was doorgedrongen dat akoestiek ook een component is. En nu stuiten we op eenzelfde barriere, namelijk dat ook materiaalkeuze van doorslaggevend belang kan zijn. We zijn er dus bepaald nog niet en er is nog leven na Jan Kool.
 9. Bedoel je hier nu te zeggen dat je het ook best aan zou durven om de componenten van je muziekinstallatie aan te schaffen louter en alleen op basis van metingen en specificaties? Ik dacht dat we dat station al in de jaren 70 vorige eeuw waren gepasseerd na de lage thd- en hogedempingsfactorteleurstellingen! Kopen op basis van specs alleen is garantie voor ontevredenheid. Doet me denken aan de uitspraak van een recensent wiens naam me is ontschoten: "ik spendeer liever drie kwartier met een component in de luisterruimte dan drie uur in het meetlab, want dan ben ik niet alleen sneller klaar maar weet ik ook veel meer over de MUZIKALE prestaties van dat component."
 10. Inderdaad Bloom, want als je je dat realiseert weet je vaak ook dat je eigen beleving de enige ECHTE realiteit is en dat die je laat genieten of niet. Zo roep ik al een paar jaar dat een overtuigend klinkende streamer niet meer dan 200 euro plus een harddisk hoeft te kosten. Dat roep ik natuurlijk vanuit mijn eigen beleving, maar die is dan wel in staat om de welbekende valkuil "duur dus goed" meteen met de grond gelijk te maken. Ook al het gedoe met computers, netwerken en het aan de praat houden van al die destructieve toevoegingen die niks in een muziekinstallatie te zoeken hebben omzeil ik zo in 1 klap, hetgeen de muziekbeleving natuurlijk ook enorm ten goede komt.
 11. Zeg maar jij hoor, draaikont. Zo beleefd ben je normaal ook nooit.
 12. Je hebt dus gelescteerd op subjectieve gronden, schrijf je hier. Geeft niet hoor. Je bent hetzelfde als elke willekeurige muziekliefhebber. Je zoekt gewoon de beste BELEVING zoals iedereen en gebruikt vooral de eigen oortjes.
 13. ik vroeg niet WAT kleuring / klankkleur is (en zeker niet aan jou) want dat weet ik allang, maar informeerde hoe Bloom zijn versterker selecteerde op volkomen ongekleurdheid.
 14. Heb je je versterker dan wellicht toch op het gehoor durven beoordelen en toen gekocht dan? Foei!
×
×
 • Create New...