Jump to content

siem

Members
 • Posts

  331
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by siem

 1. Interessant, zou het graag willen proberen maar ik heb niet genoeg elektronica kennis om er één te bouwen.
 2. https://audio-essence.nl/plixir-elite-bdc/ Deze voedingen zijn gebalanceerd, schijnt heel goed te zijn.
 3. Als het om deze gaat dan is het 5v 200mA
 4. Wat heb je nodig aan vermogen voor de pink faun kaart?
 5. Bij mij hebben de hdd en het moederbord een eigen lineaire voeding. Als mijn pc ook meteen een eindpunt zou zijn gebruikte ik ook voor de usb kaart een eigen voeding. De beste voeding het dichtst bij de dac, in jou geval dus de pink faun kaart.
 6. Het schijnt belangrijk te zijn om de geluidskaart, usb of i2s, appart te voeden. Kijk maar naar de kaarten van sotm en voor pink faun zal dat niet anders zijn. Dit heeft te maken met common mode of andere type ruis. Elk onderdeel een eigen voeding. Dus de bestaande op de pc en de farad op de pink faun. Dc kabeltje is ook erg belangrijk.
 7. Je zou de Pink Faun kaart eens appart kunnen voeden met de farad. Dan ben je de pico wel kwijt (voor een belangrijk deel).
 8. Wat voor voeding heeft de pink faun kaart?
 9. Precies Hans, echt de moeite waard om je daar in te verdiepen.
 10. Leuk Hans, de farad super 3 voeding zou ik zeker eens gaan proberen. Op jouw set gaan deze relatief lage investeringen heel veel opleveren. Vergeet vooral niet om een heel net dc kabeltje te gebruiken voor je voedingen. Wie weet dadelijk ook nog een andere switch
 11. Nu maar weer over digitale audio hé
 12. Dan zal ie spontaan beter gaan horen
 13. Even off topic dan. Voor de technische audiofiel zou ik wel proberen om de phonak zelf te programmeren of bij te stellen. Dit kan draadloos met een icube en is niet moeilijk.
 14. Denk dat dat best meevalt. Met een objectieve houding en wat uitproberen kom je misschien toch een stuk verder. Het gaat hier toch om gezamenlijke hobby. Probeer een wat uit en misschien komt dat uiteindelijk de muziek weergave ten goede.
 15. Phonak is best audiofiel maar inderdaad echt laag zit er niet in. Maar daar zijn ze dan ook niet voor ontwikkeld.
 16. Het is niet mijn bedoeling om jouw ict kennis in twijfel te trekken. Maar ik vraag me af wat het te maken heeft met het optimaliseren van audio weergave. Ik verwacht niet dat bitjes de dac niet bereiken of omvallen, er is iets heel anders aan de hand waarom je verschillen kunt waarnemen in digitale bronnen. Als je wat gaat experimenteren met de digitale bron waarbij een high-end systeem de verschillen kan laten horen kom je er vanzelf achter.
 17. Fijn dat zo tevreden bent.
 18. Was dat maar waar, dan was ik klaar met een simpel pc'tje. Had me een hoop geld uit gespaart. Je slaat hier compleet de plank mis. Over de ssd heb ik geen mening, nooit uitgeprobeerd.
 19. En als je dat alleen voor de pc doet?
 20. Misschien goed om eens te proberen; direct na het opstarten van de pc luisteren en na 2 uur, kijk eens of je verschil kunt horen.
 21. Schakelen lijkt me erg moeilijk. Ik zou een week of twee weken luisteren naar het één en daarna het ander. Computer ook aan laten staan.
 22. Stel je deze vraag aan mijn? Ik ben er een jaar of zes mee bezig. Heb het volgende hier gehad om te testen of in bezit gehad en spreek dus uit ervaring wat betreft Streamers; Logitech squeezebox, soundaware, Microrendu, Ultrarendu, daphile pc, roon pc, Innuos, dcs network bridge, lumin, OpticalRendu. De laatste gebruik ik nu. Netwerk switches; netgear, silent angel, etherregen Twee types fiber media converter. Voedingen; sbooster, uptone lps1.2, pink faun Farad super, Usb kabel; wireworld, eigen fabrikaat, phasure lush1 en 2 Voornamelijk getest op de kii three en al het bovengenoemde heeft invloed op de weergave.
×
×
 • Create New...