Jump to content
High-End Forum

Erikatn

Members
 • Content Count

  1,805
 • Joined

 • Last visited

About Erikatn

 • Rank
  Lid

Social Media

Recent Profile Visitors

1,411 profile views
 1. Vanavond op Canvas vanaf 23.15 uur. De eerste van drie afleveringen over "de e vroegste opnames van Amerikaanse rootsmuziek tijdens de 'Roaring Twenties' van de vorige eeuw". Tweede aflevering over precies een week.
 2. Erikatn

  Cd & Vinyl Rek

  http://www.verzamelkasten.nl/
 3. Absoluut, ik zal The River ook weer eens in de rij dicht bij de speler zetten. En toevallig staat deze soulmate van the Boss nu op, die samen met Steve van Zandt alle nummers schreef voor deze schitterende plaat vol met bezielde (echte!) R&B en voortreffelijke blazerspartijen. Southside Johnny and the Asbury Jukes - Hearts of Stone.
 4. Prima heren, mooi dat dit op aandacht kan rekenen (helaas zelf niet gezien, nog opgenomen, en verkeer daarbij niet in de illusie dat er na deze fraaie Blue Monday geen regen meer komt).
 5. A.s. zondag 15 januari op Canvas (21.50 uur): http://programmas.ca...ered-lightning/ Django Reinhardt, three fingered lightning Documentaire (201)) van Christian Cascio over de legendarische ‘Belgische’ jazzgitarist Django Reinhardt (1910-1953). Naar aanleiding van het festival Djangofollies. Django Reinhardt wordt beschouwd als de grootste jazzgitarist aller tijden, ondanks zijn door een brand verminkte en misvormde linkerhand. De film laat ons kennismaken met de kleurrijke en charismatische zigeuner en de mensen die met hem werkten, met hem leefden en van hem hielden. We zien hoe hij zijn handicap omboog tot een opportuniteit in zijn muzikale creativiteit, hoe hij door de muziek van Louis Armstong de jazz ontdekte en er later een heel eigen stijl in ontwikkelde die hij verder verfijnde door zijn samenwerking met violist Stephane Grappelli, met wie hij het Quintette du Hot Club de France oprichtte. Reinhardt werd razend populair in heel Europa. Tijdens de oorlog leerden Amerikaanse soldaten zijn muziek kennen en in 1946 stak hij zelf de plas over. Maar zjin Amerikaans avontuur werd geen succes. Hij keerde terug naar Europa en bleef experimenteren, onder meer met de elektrische gitaar en de bebop.
 6. Morgenavond (Donderdag 5 januari) op Canvas, vanaf 22.20 uur: Pearl Jam 20. http://programmas.ca...aire/pearl-jam/ Documentaire (2011) van Oscar-winnaar en voormalig Rolling Stone-journalist Cameron Crowe over de Amerikaanse rock en grungeband Pearl Jam, naar aanleiding van het 20-jarige jubileum van de groep. In 1989 maakte toenmalige rockjournalist Cameron Crowe in Seattle kennis met twee jonge muzikanten die later zo’n 60 miljoen platen zouden verkopen: Jeff Ament en Stone Gossard. Ze speelden toen bij het groepje Mother Love Bone. Hun leadzanger Andrew Wood overleed in 1990 na een overdosis. De groep kreeg een nieuwe zanger (Eddie Vedder) én een nieuwe naam (Pearl Jam). De rest is rockgeschiedenis en die wordt in de film gereconstrueerd aan de hand van een zorgvuldige keuze uit duizenden uren archiefbeelden, 24 uur nieuwe interviews met de bandleden en uiteraard ook veel concertbeelden en muzikale hoogtepunten. Maar ook de druk van de sterrenstatus, de controverse rond de groep en het tragische concert in Roskilde in 2000 (waarbij negen doden vielen) komen aan bod in dit unieke portret. Inleiding aangepast (uitzending is morgen, niet vandaag!).
 7. Jazeker, maar dan in het algemeen als het het meest vermaarde door muziekliefhebbers gerunde re-issue label met louter respect voor muzikale nalatenschap in brede zin. Er is de afgelopen jaren wel wat kritiek ontstaan op techisch minder geslaagde re-masters, en niet onterecht, maar het blijft, met fraaie her-uitgaven met bonus-tracks die wel de moeite waard zijn, een schatkamer aan mooi opgepoetst materiaal. Krijg al vele jaren graag de maandelijkse mailing met nieuwe her-uitgaven etc. Draai alleen cd's dus kan niet oordelen over kwaliteit van analoog, maar daar zou elders genoeg info over te vinden moeten zijn.
 8. Beste kijkbuisvrinden, mijn excuses. De betreffende programma's beginnen een week later (!). Komt ook of doordat ik de links erachter maar niet zichtbaar krijg. Donderdagavond (22 december) op Canvas om 23.30: From the sky down. Over het onstaan van U2's Achtung Baby. De Volksrant (of was het NRC) was daar onlangs van onder de indruk. Ook Canvas, twee dagen later op (kerst)zaterdagavond (24 december) om 22.20 uur: Sinatra Sings. Een retropectief over z'n carriere verteld door dochter Tina.
 9. Van beide documentaires een stuk gezien, en dat was inderdaad geslaagd. As. donderdagavond (15 december) op Canvas om 23.30: From the sky down. Over het onstaan van U2's Achtung Baby. De Volksrant (of was het NRC) was daar onlangs van onder de indruk. Twee dagen later op zaterdagavond (17 december) om 22.20 uur: Sinatra Sings. Een retropectief over z'n carriere verteld door dochter Tina. Veel plezier.
 10. Met het ouder worden neemt de voorkeur voor ongecompliceerde kwaliteitspop nog wat verder toe, rbh. Maar heeft de tijd inderdaad prima doorstaan. Ook mooie keuzes van de andere heren. Er komt vandaag nog maar 's een verbeterde uitgave binnen: The Jayhawks - Tomorrow the Green Grass. Countryrock die je ook voor de nietsvermoedende visite kunt opzetten. Met het net zo prachtige Hollywood Town Hall hebben deze heren twee mooie klassiekers afgeleverd waar Gram Parsons trots op zou zijn geweest.
 11. The Housemartins - London 0 Hull 4 (Deluxe)
 12. A.s. zondag 4 december om 20.45 op Canvas (Belgie): The Doors - Mr. Mojo rising. Documentaire over het 40 jaar geleden uitgebrachte L.A. Woman (link naar info niet mogelijk). --------- En a.s donderdagnacht van 1 op 2 december is er vanaf 0.00 uur een concertfilm geregistreerd bij de opname van het gelijknamige live-album (Inni) van de IJslandse band Sigur Rós in de Londense zaal Alexandra’s Palace: http://programmas.ca...tegory/concert/
 13. Je mag iemand niet in diskrediet brengen of van leugens betichten. Beiden zouden laster opleveren. Maar je geeft hier slechts een feitelijke situatie weer. Vervolgens blijkt dit soort praktijken nogal eens z'n handelsmerk te zijn, iets wat hij met en door z'n agressieve taalgebruik niet bepaald probeert te ontkennen. Je zou denken dat Marktplaats dit soort lieden liever weert dan rijk is en dat ze dit soort uitwassen graag gemeld krijgen.
×
×
 • Create New...