Jump to content

Moderator

Admin
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Moderator

 1. Hallo Hans, We hebben hier naar gekeken maar ook in de database staat het afgekort. Vermoedelijk is dit tijdens een vorige update/migratie van dit forum niet goed gegaan is. Helaas kunnen we dit niet meer herstellen.
 2. Update Alle topic zijn uit het archief! Case closed!
 3. Update 8 mei Om 07:00 - 95213 posts Om 12:45 - 83571 posts Om 18:55 - 62444 posts
 4. Het zijn in principe allemaal posts. Een topic kan dan weer 1, of meerdere, posts hebben. Nee, hij telt af. Het hoge aantal zijn de nog ge-archiveerde posts en 2 uur later is dat aantal minder.
 5. Update En het gaat nu harder, laatste 2 uur 6636 topics uit het archief gehaald. om 15:36 - 116230 topics om 17:36 - 109594 topics
 6. Update Sinds de overgang naar Cronjobs worden er nu per uur zo'n 2300 topics uit het archief gehaald. om 14:36 - 118607 topics om 15:36 - 116230 topics
 7. In het geval van de software van dit forum werkt de Cronjob anders. De Cronjob stuurt de eigen script-engine van dit forum aan en die heeft weer scripts met een eigen interval. Dat is zoals ik het nu bekijk. Ik zie iig. dat de scripts doorlopen sinds we de Cronjob hebben. In de CP van dit forum geef je aan dat je of via forum-activiteiten de scripts laat lopen of via een Cronjob. Ook zie ik de archived topics teruglopen, helaas niet zo snel als ik hoopte en ik gisteren nog dacht te zien. Maar we draaien pas net met de Cronjobs dus over een klein uur kan ik er meer over zeggen.
 8. Update: Na overleg met Invision Support gaan we de scripts die normaal door forumactiviteit worden geactiveerd overzetten naar zg. Cronjobs. Hiermee kunnen we het un-archiven en andere scripts gewoon automatisch en op de achtergrond laten draaien. Vannacht is er weinig activiteit geweest hier op het forum en dus is het un-archiven nagenoeg tot stilstand gekomen. Dus voor nu de oproep om veel op dit forum te doen zodat het un-archiven iig. doorloopt
 9. Het lijkt er op dat er +/= 2000 per uur gedaan worden. 1uur geleden nog 140916, nu 138958. Hmm, dat gaat sneller dan ik dacht en moet ik terug naar school vwb. rekenen En als ik dan inderdaad herbereken dan klopt dat van +/- 2000 p/u. Dat zou betekenen dat we er in dit weekend zijn Dankzij de omzetting van een MyISAM naar de INNODB database-engine kan de database meer en tegelijkertijd aan. Vandaar dat het terugzetten nu sneller gaat.
 10. Ja, en die logica snap ik niet helemaal. Maar ik heb deze software dan ook niet gemaakt Vanmorgen rond 10u. zaten we op 156310 archived posts, nu zitten we op 140916. Als ik dan even reken kom ik op zo'n 17dagen uit waarop we weer geheel kunnen beschikken over alle topics/posts. Zelf vindt ik dit nogal lang maar ik begrijp dat het afhankelijk is van de grote van de posts. Morgen nog maar even ruggespraak voeren met Invision Community Support.
 11. Update: Wat hebben we gedaan: Tabellen omgezet van MyISAM naar INNODB, dit geeft een enorme snelheidswinst We hebben alle bestaande indexen op tabellen geschoond en opnieuw opgebouwd, ook dit geeft meer snelheid omdat er geen "vuil" meer aanwezig is. We hebben background-scripts die elke dag lopen geoptimaliseerd. Wat is nu al direct merkbaar: In een korte tijd (paar uur) zijn we van 200.000 topics/posts die in het archief zaten naar 156.000 (+/_) gegaan. Het gaat dus nog wel even duren voordat alles uit het archief is, we houden samen met de Support van Invision Community een vinger aan de pols.
 12. Even een update: Het blijkt dat de forumsoftware alle topics die een "archief" vinkje hebben gekregen verhuisd naar een andere tabel en niet, zoals ik dacht en hoopte, slechts een 0 of een 1 in een bepaalde tabel. Topics die dus uit het archief gehaald worden moeten dus uit de archief tabel naar de originele tabel worden terug verhuisd. Dit is een tijdrovend iets, mede omdat de huidige MySQL database-settings niet optimaal zijn. We zullen dus eerst de MySQL setting moeten aanpassen en dit is wat we zsm. zullen doen. Hierna kunnen we, samen met de leverancier, kijken wat de vervolgstappen zijn.
 13. Ik ben diegene die bezig is dit "archive" probleem op te lossen. Het forum denkt namelijk op dit moment dat alle topics van voor een bepaalde datum in het archief zitten. Hierdoor kun je ze nog wel lezen maar niet meer bewerken cq. er iets aan toevoegen. De support afdeling van de forumsoftware heeft hier al naar gekeken en "iets" gewijzigd. Hierna zouden alle topics, volgens hen, weer zelf uit het archief moeten komen maar dat is niet gebeurd. Mijn vermoeden is dat er nog ergens een een zg. archief-vinkje in de database staat en dit heb ik nu nagevraagd bij de support. Als we weten waar zich dat vinkje bevindt zullen we deze dmv. een cronjob, of beter, een query rechtstreeks op de database herstellen. Zodra we alle informatie hebben gaat het forum even off-line om deze query uit te voeren. Zoals ik er tegenaan kijk is het hopelijk in de loop van volgende week opgelost.
×
×
 • Create New...