Jump to content

Welke UTP kabel?


hansko
 Share

Recommended Posts

5 hours ago, mumsoft said:

Ha, ja, hier in dit stokoude huis zijn nergens kabelgoten of leidingen waar je nog wat doorheen kunt trekken. Daarom ligt er een coax-kabel (zonder doel) vanaf de huiskamer naar de zolder langs de trap, net als de voordeurbel. Die heb ik zelf allemaal eens aangelegd, voor de extra bel op de zolderverdieping, en om de tv-antenne op de vliering (buiten mocht niet meer) te verbinden met de tv in de voorkamer.

Het modem zit hier al vol, en ik heb geen zin om nog een kabel vanaf de huiskamer naar boven te trekken, dus wat ik daar nodig heb, gaat te voet (op een harde schijf). maar ik zit wel eens te fantaseren over een wifi-verbinding. Moet hier ergens nog zo'n apparaatje hebben liggen.

N.B. Ik was gisteren bij een goede vriend die een jonge huurder heeft, die zomaar van die ethernet-over-stroomkabel-doosjes in te stopcontact had gestoken, waar de goede man zijn mooie set had staan. Ik heb hem aangeraden eens te luisteren met en zonder die doosjes.

Maakt niet uit waar die adapters in het stopcontact zitten. Ik had ze niet in de kamer waar ik luister. De meest recente versie van Telfort stoorde trouwens alleen als de phonoversterker speelde. Bij cd was er niets meer te horen. En wat je dan hoort is gekraak en gepruttel. Dat kan je niet missen of juist wel.

Ik heb trouwens ontdekt dat de coax kabel die door de rookgasafvoer koker loopt (een houten ombouw)  via de bijkeuken (daar staat de cv) naar de garage loopt. Dan loopt ie via een pvc buis naar het andere eind van de garage en dan stopt de kabel. Waarschijnlijk door de vorige bewoner afgeknipt, omdat ze op zolder geen tv meer wilde. Dood spoor dus. Hij was eigenaar van een technisch installatiebureau. Hoop niet dat hij bij particulieren zo slordig te werk gaat. Het huis van de schilder heeft meestal ook een verfje nodig.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...