Jump to content

audiofreak

Members
 • Posts

  2955
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by audiofreak

 1. Oh, maar Cock weet echt wel hoe ik zijn geluidsweergave waardeer en hoe knap ik het vind met wat hij doet. Er is een groot wederzijds respect en waardering naar elkaar. Dat hoef ik hier niet te delen of over te schrijven. En hopelijk mag ikzelf uitmaken of ik er voor kies om wel of niet iets over te schrijven. 
  Er zijn trouwens wel meer mensen als Cock die op hun eigen manier bezig zijn  met geluidsweergave en audio apparatuur en waar ik ook een groot respect voor heb en daar schrijf ik ook nooit over. Zijzelf weten wel hoe ik over hen denk en waardeer. Dat lijkt mij genoeg.

   

 2. Nou Charles, je bent en blijft nog steeds gewoon warrig. Ook in je laatste antwoord hierboven. Kennelijk schep je er veel voldoening in om zo warrig te zijn. 
  Charles, je hebt het steeds over cleaner en treatment voor je naald. In je laatste antwoord hierboven spreek je ineens over No 3. Dat is FOUT !! Zie nu ook even in hoe warrig je bent. 
  LAST Stylus Care bestaat uit 2 flesjes namelijk een Cleaner en een Treatment. 
  De Stylus Cleaner was vroeger de No 4 en de Stylast Treatment was vroeger de No 5.   
  ZIE DE FOTO van mijn eigen flesjes !!

  20220113-145428.jpg
  De No 3 waar jij het over hebt heeft niets te maken met de Stylus Care oftewel de naald schoonmaak en bescherming.
  Wat vroeger de No1, No 2 en No 3 waren de Record Cleaners en Preservatives. VOOR de LP dus en NIET voor de NAALD !!
  Tegenwoordig gebruikt LAST geen Nummers (No) meer, maar heeft LAST het over Cleaners/Preservatives en Stylus Care.

  Zie hier de LAST website.
  Cleaning LP's   https://thelastfactory.com/product-category/record-cleaners-preservatives/
  Cleaning Naald :  https://thelastfactory.com/product-category/stylus-care/

  62 dollar voor een flesje Stylus Cleaner en Stylast Treatment vind ik nogal meevallen.
  Als je daar ruim 40 jaar meedoet, zoals ik al eerder beschreef in een eerder antwoord hierboven.

 3. On 11-1-2022 at 22:13, carl said:

  Ik heb altijd Last Stylus Cleaner op zo’n  borsteltje aangebracht. De Last is bijna op. .......

   

  8 hours ago, carl said:

  Dan ga ik toch maar weer Last kopen. Wel zeer stevig aan de prijs.

   

  2 hours ago, carl said:

  Stylast heb ik nog genoeg Onno. 

  Soms snap ik helemaal niets van jou, Charles!  Je schrijft iets "dat het bijna op is" en stelt daar een vraag bij. Vervolgens maak je een opmerking over dat je het gaat "kopen" en dat het "stevig aan de prijs" is. Dan reageer ik daarop dat dat "iets" (Last dus) helemaal niet stevig aan de prijs is met mijn gebruikersbevinding als uitleg/toelichting. Geef je als antwoord daarop terug "Stylast heb ik nog genoeg". 

  Snap je jezelf nog wel, Charles? Ik namelijk niet. Zo warrig. Ik kan dus niks met je laatste antwoord. Hopelijk valt het kwartje eens door, Charles.
  (Je doet mij denken aan mijn vroegere werk als hulpverlener/straathoekwerker, waar ik ook met warrige personen te maken kreeg. Daar kon je niks mee).

   

 4. Last was vroeger ook al stevig aan de prijs. Ik heb in 1991 voor de flesjes Last no 4 (schoonmaak) en no 5 (beschermer) een 125 gulden betaald. Nu dus ruim 30 jaar verder en aan de hoeveelheid in de flesje te zien kan het nog ruim 20 jaar mee. Bovendien als je het afzet tegen het gebruik en de hoeveelheid die je gebruikt bij het reinigen is het helemaal niet duur Al zou ik er totaal 40 jaar over doen om de 2 flesjes leeg te krijgen , dan is 125 gulden echt niet teveel betaald. Maar ja. je moet het ook heel spaarzaam gebruiken en je hoeft het ook niet bij elke lp je naald te reinigen. Ik reinig mijn naald gemiddeld 1 a 2 x per maand met Last en verder gebruik ik alleen de Levin Design  naaldborstel.

 5. On 29-10-2021 at 15:58, Bloom said:

  Bram, je hoeft alleen maar een viertal beveiligingen in je webbrowser te installeren om geen advertenties meer te zien op Youtube of waar dan ook op internet.

  En imgur gebruik ik zelf, daar is toch niks moeilijks aan? Gewoon op de groene plus klikken om een foto te uploaden en hij geeft je de links naar de foto!

  Welke beveiligingen zijn dat voor een Android telefoon en voor een Windows 10 pc met een Chrome browser? Want mij is het tot op heden nog niet gelukt om You Tube reclame vrij te kijken. Dank voor je antwoord.

 6. @carl, Ga eerst maar eens een tijdje je lp's wassen met het middel waar jij vertrouwen in hebt. En meld af en toe je bevindingen hier. Ik heb veel vertrouwen in de Nessie en hun eigen wasmiddel. Voorwassen en nawassen geloof ik niet in. Ook niet op twee verschillende platenwassers. Dat is in mijn hoofd "water naar de zee" dragen. Ik geloof wel in twee keer wassen als de lp heel erg vuil is, maar dan met hetzelfde middel op dezelfde platenwasser.
  Ik heb ook nog nooit schimmelvorming gehad bij L'Art du Son en ik heb hier nog een jerrycan kant en klaar en dat staat nu al 4 jaar veilig opgeborgen in het donker. Heb net nog even gekeken en zie geen schimmelvorming. 

  Als ik je antwoorden lees, dan heb ik mijn vraagtekens erbij en in mijn beleving maak je het jezelf veel te moeilijk. Het is geen hogere wiskunde of dat je ervoor gestudeerd moet hebben om een lp schoon te krijgen. 

 7. 9 hours ago, carl said:

  L’Art Du Son schuimt van zich door opzuigen. Het is namelijk pure zeep. Dat schuim kan in de motor komen. Om dat te vermijden doe je een druppeltje schuimremmer in het afvalwater reservoir. Het spul wat ik wil kopen is genoeg voor een zwembad. Tegen de tijd dat jij er een koopt krijg je wel wat van mij.
   

  In dat spul van Nessie zal het wel in het wasmiddel zitten. Maar ik wil eigenlijk liever niet nieuwe platen met alcohol wassen. Tweede hands ontkom je er bijna niet aan verschillende wasmiddelen te gebruiken.

  Hoe kan dat schuim nou in je motor komen? Dat komt in een opvangtankje bij het opzuigen. De opgezuigde vloeistof gaat toch ook niet eerst de motor in. 
  Zoals ik je antwoord lees komt dat schuim dus door het opzuigen. In de Nessie Vinylcleaner (het wasmiddel) zit een schuimremmer (volgens jou antwoord) en toch schuimt het bij jou.

  Dus om mijn eerdere eigen vraag zelf te beantwoorden komt dat schuim niet door de verzadigde inwasborstel en/of door de verzadigde fluwelen viltjes op de opzuigbuis, maar door het opzuigen. Sorrij, maar dat geloof ik dus niet.
  Want dan zou het dus ook al bij de eerste gewassen lp's ook al moeten schuimen, toch?

 8. Leuk review, Carl.

  Toch een kleine vraag..... dat schuimen had je toch niet gelijk vanaf de eerste lp wassen? Maar pas na een aantal lp's wassen?

  Ik herinner mij dat juist de Nessie niet zo snel schuimt, maar dat je ook niet teveel lp's moet willen wassen achter elkaar. Dat schuimen komt dan waarschijnlijk dat de inwasborstel te nat is en er dan teveel vloeistof erin achterblijft en wat dan schuimt bij de volgende wassing van een lp. Het kan ook komen door de fluwelen padjes op de afzuigbuis die dan te nat zijn geworden (verzadigd).

  Wat je kunt doen is in de gaten houden wanneer dat schuimen gaat plaats vinden. Bijvoorbeeld na 7 lp wassen (ik noem maar iets w.b. getal) en na die 7 lp's even te stoppen totdat de inwasborstel weer redelijk of helemaal droog is.

   

  Dat schuimen had ik ook bij mijn okki nokki als ik meer dan 7 lp's ging wassen achter elkaar. En ik gebruikte ook L'art du son toen. De inwasborstel was dan te nat geworden en de fluwelen padjes op de afzuigbuis ook te nat

 9. @carlIk kon vroeger nooit lp's kopen. Daar had ik geen geld voor, ook niet toen begon ik met werken. Het begon pas te veranderen nadat ik het leger uit ging en dan kocht ik een lp-tje of 2 per maand. Het echte lp kopen begon pas na mijn 36-ste jaar. Maar zelfs dan heb ik nog periodes gehad dat ik helemaal geen lp meer kocht, vanwege andere interesses zoals verre reizen maken naar andere werelddelen en auto rijden en genotsmiddelen. Maar dat heb ik nu allemaal achter mij gelaten (auto, genotsmiddelen, verre reizen) en hou ik wat geld over.  Dus maak ik nu een inhaalslag van oudere uitgaven (lp's) die ik altijd heb willen hebben en nu wel kan kopen. Ik ken dus wel veel lp's van vroeger en nam die ook wel op een bandje. Maar nu wil ik ze ook op lp hebben. En ja., ik luister dus wel vaak naar die muziek uit mijn jeugd en daar word ik nog steeds blij van en verveeld mij nooit.

 10. 4 hours ago, Ivan10 said:

  En ga je dan ook luisteren in de winkel? Laatst ging ik door de schappen heen en selecteerde ik wat op naam of alleen op hoes. Als ik die mooi vindt kijk ik achterop naar de muziek indicatie of instrumenten. Een optie om te luisteren moet er wel zijn, 100% gokken doe ik eigenlijk niet. De laatste plaat herinnerde ik me de hoes van, dat ik het wel aardig vond klinken op Youtube. Zal ‘m zo even opzoeken.

  Nee, luisteren doe ik thuis. De jazz platen koop ik gewoon op de bonnefooi. Omdat er nog zoveel te ontdekken valt koop ik bijna nooit mis met de Jazz lp's. Natuurlijk heb ik wel mijn label voorkeuren. Pop en Soul en Rock en Psygadelisch muziek koop ik vaak wat voor mijzelf al bekend is (uit mijn jeugd), dus zeg maar het voor mij bekende werk van mijn favorieten. Dat is gewoon een inhaalslag maken voor mezelf. Bluesmuziek koop ik eigenlijk alleen in bepaalde periodes in mijn leven. Verder koop ik ook nog wel onbekendere artiesten die ik hoor op een show of erop geattendeerd wordt.
  Ik heb wel 1 groot voordeel en dat is dat ik veel muziek uit mijn jeugd d.m.v. een platenhoes herken en dan weer weet of ik het goede muziek vond in die tijd / periode. Dan koop ik dat gewoon blind. Dat herkennen a.d.h.v. een platenhoes komt, omdat ik vroeger bevriend was met iemand die in een platenzaak werkte. Dan bracht ik daar in mijn vrije tijd heel veel uren door en liep dan alle platenbakken door en bestudeerde dan de hoezen en sloeg het op in mijn geheugen als een foto. Dat was toen een tick van mij en waar ik nu weer de vruchten van pluk, zeker bij de 2e hands aankopen. Overigens dat fotografisch geheugen en dat opslaan heb ik ook met geluid.

 11. @Ivan10 Mijn vader heeft ooit in een jazz bandje gezeten met 4 (school)vrienden en dat bandje heette : " De 4 Krakies". Daar zijn opnames van, maar het is het beluisteren niet waard. Hij speelde piano met 1 vinger (hahaha).

  Wat ik bedoelde was dat mijn vader vroeger in de jaren 50 en 60 veel jazzmuziek opnam van de draadomroep en later van de radio met zijn Philips bandrecorder en microfoon voor de luidspreker.

  Ik ben door mijn vader groot gebracht met jazzmuziek en hij was een goed verteller van de oude jazzmuzikanten als Oscar Peterson, Duke Ellington, Dave Brubeck, Louis Armstrong, Ben Wester enz, waar mijn vader fan van was. Ik heb goede herinneringen aan de zondag ochtenden met hem waar hij vaak vertelde over die artiesten en wat het voor hem betekende de jazz muziek. Zijn passie en enthousiasme hierin heeft hij wel overgebracht op mij.  Vroeger als puber vond ik jazzmuziek vaak gepriegel en werd ik er zenuwachtig en narrig van.

  Jaren later en pas na zijn overlijden ben ik zijn passie voor de jazzmuziek pas echt gaan begrijpen en zelf liefhebber van geworden. Wat mede kwam doordat ik zijn jazz LP verzameling erfde en toen die muziek ging draaien en mijn vader daar bij miste en vooral zijn verhalen.

  Vanaf dat moment ben ik veel oude jazz gaan kopen en daarin is voor mij dan heel veel nieuwe muziek van de bovengenoemde jazz artiesten en ook anderen grote namen uit die periode van 1940-1980 te ontdekken. Vooral ook omdat er zoveel opnieuw wordt uitgebracht en oude opnames voor het eerst worden uitgebracht. 

   

  Overigens zoek ik helemaal niet naar nieuwe muziek of oude muziek. Mij  leidraad is vaak dat ik gewoon de platenbakken bekijk bij de platenzaak of in bepaalde webshops kijk en dan vaak op gevoel iets koop. Of iets koop wat ik gehoord heb en mij geraakt heeft. Maar het vaakst zijn het gewoon impuls aankopen.

   

   

   

 12. 42 minutes ago, Ivan10 said:

  ........een soort muziekarcheologie: wat zit er verstopt in de opname, wat eerst niet te ontdekken viel.

  Heel herkenbaar. Zo heb ik dat jaren gehad met 1 LP, en waar ik heel vaak naar geluisterd heb en steeds meer ontdekte wat erin de opname verstopt zat, naarmate de set verbeterde. Tot ver in de jaren 80. Die LP was Pink Floyd- Dark Side Of The Moon.

  Tegenwoordig luister ik heel anders dan vroeger. Ik let meer op de muziek en of het mij pakt dan dat het audiofiel of als beste moet klinken. Het maakt mij ook niet echt zoveel uit of je de beste opname hebt of beluisterd. Zolang de muziek mij grijpt ben ik aan het genieten.

  Wat dat betreft heb ik ook (voor mezelf) eigenlijk nooit meegedaan welke bron het mooist of als beste klinkt, Platenspeler, CD, Cassettedeck, Taperecorder. Ik heb dat altijd gezien als aparte bronnen met elke bron zijn voor en tegens. Als ik echt wil luisteren en ervoor ga zitten dan pak ik heel vaak de lp. Wil ik gewoon wat achtergrond muziek, dan pak ik een cassette of een cd. De taperecorder gebruik ik haast nooit meer, ondanks de vele volle banden met jazzmuziek van mijn vader en geluidsopnamen(memoires) van mij als kind en radio opnames van Radio Veronica 192 en Radio Veronica 538

  Met streaming heb ik tot op heden helemaal niets. Ik heb ook geen streaming nodig om nieuwe muziek te ontdekken, want de meeste nieuwe muziek die er tegenwoordig wordt uitgebracht boeit mij niet. Ik ontdek wel veel nieuwe muziek die van vroeger was, zoals veel jazz opnamen uit de 50, 60 en 70-ger  jaren. Ook oude uitgaven van artiesten die ik vroeger niet kon kopen en nu veel als herpersing opnieuw worden uitgebracht. Ook koop ik nog veel 2e hands lp's bij mijn oude platenman en tegenwoordig gepensioneerd is.

 13. 4 hours ago, René N. said:

   

  Hee, die heb ik ook. Komt van Cock's verzameling dubbele platen vandaan, daar heb ik hem "wel eens" gehoord :D :D :D. Ja, mooi hé?

  Zeker mooi. Ook wat betreft de persing (Analoqe Productions).

  Ik word er als een kind zo blij van. Dat heb ik de laatste tijd wel meer met de lp aankopen. De Miles Davis box, The Beatles boxen Abby Road, White Album en Let It Be, de meerdere Pink Floyd remasters, Camel's heruitgave.

  Zelfs de 50-jarige jubileum uitgave (box) van het Kralingse Popfestival (lp's slechte klank) met een prachtig (foto+verhalen)boek en de posters. De nostalgische waarde van deze box is voor mij van zo'n groot belang en is symbool voor mijn puberteit en het roken van de overheerlijke kruiden in de waterpijp.

  Voor mij was 2021 dan ook een zeer goed jaar net het aanschaffen van vele nieuwe lp's van oude muziek.

   

×
×
 • Create New...