-
Posts
6795 -
Joined
-
Last visited
Posts posted by Ivan10
-
-
Erg thuis in de klassieke pianisten ben ik niet. Maar:
-
verrek
Dank @Audiofreak
-
Ik kan de emoticons al heel lang niet meer zien.
Maar het verscheiden van deze jaren 1960 icoon zal je muzikale hart vast zeer doen. De Beachboys - een voorbeeld voor de Beatles - met hun harmonische zangkoren. Wie weet worden ze nu weer wat vaker gedraaid.
Mooie woorden van Paul:
Paul McCartney has paid tribute to Brian Wilson in a new statement:
"Brian had that mysterious sense of musical genius that made his songs so achingly special. The notes he heard in his head and passed to us were simple and brilliant at the same time. I loved him, and was privileged to be around his bright shining light for a little while. How we will continue without Brian Wilson, 'God Only Knows.'"
bron: https://x.com/consequence/status/1933135574128374016?s=46&t=pGrL73mYKljgTr8rQCRX9g
-
We duimen voor je.
-
De Beachboy componist is niet meer:
-
-
Mmm soms kun je ook op basis van zelf luisteren en een vaste recensent volgen en kijken of zijn (het is vaak/altijd een hij) omschrijving overeenkomt met wat jezelf er van vindt. Dan weet je vaak ook wat bepaalde apparatuur doet. En ChatGPT is een slimme zoekmachine met een samenvattingsfunctie, die je zeker op weg kan helpen.
-
Overigens komt de luister/notuleersoftware wel heel dichtbij perfectie, maar is nog niet perfect genoeg zonder de menselijke hand. En dat moet er überhaupt in blijven, maar dat betekent dat er toch iemand mee moet notuleren of een deelnemer moet het vanuit het geheugen de lege vlekken er uit weet te halen. Vanuit menselijke zwakte zal denk ik dat laatste ook stoppen en verwacht zal worden om de tekst aan te vullen door de wakkere deelnemers bij de acceptatie van de notulen. Die het dan al vergeten kunnen zijn, tenzij ze zelf aantekeningen maakte over de (eigen) taken.
En anders worden de notulen maar wat minder exact. Althans dat viel me op met de test van de notuleerfunctie. Iedereen moet overigens wel digitaal ingelogd zijn achter de eigen laptop, en in een andere ruimte zitten, dan werkt het heel goed.
-
45 minutes ago, Tubejack said:
Ik denk dat je AI positief in kunt inzetten als die instaat is formele administratieve rompslomp deels over te nemen van overbelaste zorg, welzijn medewerkers, leraren etc
Dat zou mooi zijn. Zeker dat kan. Data kan automatisch ingevuld worden door de koppeling met andere centrale databestanden, maar ook door automatische interpretatie van een factuur bijvoorbeeld door er een controle of grootboekcode aan te koppelen.
Maar heb je dan ook geen zelfstandige monitoringssystemen nodig? Gechargeerd gezegd een constante beeld- en afluisterapparatuur met gezichtsherkenning om die automatiek van AI van dienst te doen zijn. Want die verantwoordingsformulieren gaan zich zelf niet automatisch invullen op basis van de data en meetmomenten in de klas of op de ziekenzaal of na de doktersdienst. Die moet een mens altijd zelf noteren en invoeren. Het is een hellend gebied dat snel in een elektronische bewakingsketen eindigt, om dat automatische administratieve controle voordeel maar te behalen.
-
Ja met name voor de tekst creatieven en straks ook de (bewegend)beeldcreatieven.
Ik vroeg me af wat er met de zogenaamde bullshitbanen gaat gebeuren als AI echt zijn intreden gaat doen. Worden die nu waardevoller en zelfs meer of zal deze verdwijnen? De definitie van zo’n bullshit baan is ook nog verschillend: als iemand die weet dat zijn baan nutteloos is. Tot een baan die als nuttellos wordt gezien door anderen.
Uiteindelijk gaat het om de allocatie van kostbare menselijke tijd met denk- of fysieke kracht in dienst van de samenleving en economie, waar een waarde oordeel aanhangt. In een levensfilosofisch opzicht is alles misschien dan een BS-baan. (Lach emoji hier)
-
Deel de klassiekers nog eens die iedere muziekliefhebber toch een keer gehoord moet hebben als album, bij een muziekvriend(in) op de luisterbank of in zijn of haar collectie zou moeten hebben als je van muziek of een bepaalde muziekgenre houdt.
Noem er drie per post en je mag natuurlijk meerdere posts maken. Ik begin:
1. Dire Straits - Brothers in arms (1985)
2. Marillion - Brave (1994)
3. Michael Jackon - Off the wall (1979)
PS. En mooi is natuurlijk een rekbaar begrip per muziekliefhebber, dat moge duidelijk zijn.
-
Goede video’s Jack ik ga ze kijken.
De gimmick van AI is dus dat je de tekst en de genoemde feiten altijd moet verifiëren. Dus er zal altijd een bronnenverwijzing bij moeten zitten. Maar wat als er geen toegang (meer) tot de bron is, bijvoorbeeld een paywall, het wegvallen van het informatieproduct (krant, boek, forumthread). Of dat de bron niet volledig betrouwbaar is (verouderde informatie, fake news, misinformatie van een overheid zoals propaganda, activistische informatie etc.) Of nog belangrijker er mist een relevante informatiebron, een blinde vlek. Kun je als mens dan nog de zeer overtuigende tekst negeren of volg je dan toch de tekst op zoals in de beroemde sketch ‘Computer says no’?
Laatst bij een AI-seminar geweest, en dat is precies wat je dan wél wilt weten: tot welke bronnen heeft de AI-tool toegang?
Belangrijk bij AI-medische chatapps. Dat erg leuk zoeken overigens. Misschien zou een hifi-AI-tool over onze forumteksten ook belangrijker zijn, dan een reguliere consumentenbond website. Zeker als het om draaitafels gaat. (Lach emoji hier)Daarbij moet je als mens een flinke hoeveelheid kennis paraat hebben over het onderwerp waar je naar vraagt, om AI op het eerste oog al te kunnen controleren. Maar uiteindelijk zal je vaak juist een vraag stellen over onderwerpen, waar je te weinig van afweet. Juist nu moet je dus kennis opdoen en memoriseren of toegang tot informatie hebben buiten AI om. De senior persoon heeft daarom een klein voordeel ten opzichte van een jong persoon om de AI-ontwikkeling toe te kunnen passen.
-
Denken en met name besluiten nemen moet je niet door AI laten doen. Het toeslagenschandaal heeft dat wel duidelijk gemaakt. Het is een wiskundige taal gokmodel. Na dit woord is de kans groot dat dit woord er moet staan. De tekst leest als wijsheid of kennis voor ons als mens, maar is een wiskundige uitkomst.
Maar je hebt gelijk als er AI agenten worden ingezet, virtueel opererende rolmodellen, zoals laatst getoond op de TV. Dan kun je een AI-team samenstellen dat een marketing afdeling naspeelt. Of misschien wel een opinie programma met allemaal AI-geformuleerde meningen over het nieuws.
Ja, het gaat heel bijzonder worden.
Op het moment denk ik met Jack een forumgenoot contact te hebben, maar misschien is het wel in de toekomst een AI-Jack of een AI-Carl, die de discussies door laat lopen op een anders te rustig forum. (Lach emoji hier)
-
Voor een gedeelte ben ik het ook wel met je eens hoor @carl. Had Philips niet het productieproces gekopieerd van Siemens omtrent de gloeilamp?
Wat mij alleen tegenstaat is dat met het verdwijnen van machines ook de kennis meegaat, omtrent het productieproces. Onze kennis om een samenleving of economie vorm te geven wordt zo machteloos en leeg. Wat is er voor de maakindustrie in de plaats gekomen in de westerse economie, dat de financiering van onze import/export als land gaande kan houden? Want leven van een diensteneconomie of kenniseconomie alleen zal denk ik niet genoeg zijn. Daar mis ik net te veel goede voorbeelden van in Nederland of die voorbeelden staan onder druk.
-
7 hours ago, carl said:
Diefstal maar toch de techniek van de toekomst Jack. Overigens hangt de wereld van diefstal aan elkaar.China bijvoorbeeld houdt zich niet/nauwelijks aan westerse patenten. Als je hun dat verwijt zullen ze zeggen dat we in het verleden genoeg van hun gestolen hebben. En dan hebben ze nog een punt ook.
Porselein, zijde en buskruit hebben we nu wel vergoed hoor, ons hele productiehuis staat in China. De inkomsten stromen er binnen. Daarbij koopt China (Chinese bedrijven zijn uiteindelijk toch staatsbezit) allemaal westerse bedrijven en grond op. Iets wat niet in China mogelijk is door Westerse bedrijven. Het speelveld is zo ongelijk verdeeld. Over de geografische invloedsferen maar even gezwegen.
-
7 hours ago, SpaceJS said:
denk eerder dat Marillion meer beinvloed is door het vroege Genesis dan Peter Gabriel door Marillion. wel een goed album overigens
Ja, dat klopt de eerste Marillion era onder Fish zeker. Ook al ben ik geen super grote fan van Genesis’ Peter Gabriel periode, te energiek en druk in het hoog. Maar soms wordt ik wat moe van de vergelijking. De albums van Marillion met Fish waren toch erg uniek, in sfeer en concept. Niet dat drukke gehamer op een drumstel en een keyboard van het vroege Genesis. Vreemd genoeg zet ik nu even Focus op.
-
Het lijkt alsof Peter Gabriel geluisterd heeft naar Marillion met de leadzanger H. Het nummer zou zo op hun albums kunnen staan. Ook al heeft dit miskenbaar een andere kwaliteit:
Peter Gabriel - Love Can Heal (Bright-Side Mix) (Ravi Swami video)
Dit is het origineel:Peter Gabriel - Love Can Heal (Dark-Side Mix) (Official Music Video)
Het was vroeger toch wel een must have in de audiofiele discografie het album So van Peter Gabriel.
-
Nieuwe initiatieven op gospel gebied doen het ook eigenlijk lang niet slecht. De Choir room probeert het fenomeen koor weer nieuw leven in te blazen in Amerika. Iedereen kan zich aanmelden. Geen black gospel mass choir oude stijl, maar het swingt desalniettemin.
How Much We Can Bear | The Choir Room (Official Live Music Video)
-
Black gospel uit de jaren 1990, hoge kwaliteit van de solo zangeres en het koor. De zangeres gaat full on Mariah Carey in het hoog:
Magnify, Written by Teresa Hairston, sung by Lecresia Campbell
-
Ja Carl daar zijn rechtszaken over gevoerd. Een Google spreker was zelfs directer: indexeer alles (media, muziek, beeldmateriaal) en laat de advocaten de rootzooi opruimen. Ofwel doe alles om deze techniek te doen slagen, legaal of illegaal, dat is later wel uit te vechten in de rechtbank.
De vraag is dus of je je dan wel aan wet en regels überhaupt hoeft te houden als je zo denkt en doet. Zeker als je genoeg geld hebt om rechtszaken te voeren.
Het filmpje, een seminar voor studenten, werd later offline gehaald.
-
Leuk om de grafische plaaten en uitleg er bij te zien. Succes met luisteren.
-
Op Facebook heeft de familie de aankondiging van zijn overlijden geplaatst. Fijn dat ze mensen zo op de hoogte stellen. Zie de link hier.
-
Roger repareerde veel mensen hun hifi apparatuur en bouwde ook zelf hifi apparatuur in opdracht. Meer herinneringen zijn hier terug te vinden aan onze forumgenoot:
-
Een ongeluk tussen de tourbus en een vrachtwagen. Angie Stone de enige in de bus die overlijdt.
Weer een grote naar de eeuwige jam
in Algemeen audio
Posted
Film en tv componist en jazz pianist, een bijzondere combinatie. Hij is 93 jaar geworden: https://www.nu.nl/entertainment/6360484/componist-lalo-schifrin-93-van-mission-impossible-nummer-overleden.html