Jump to content
High-End Forum

Ivan10

Members
 • Content Count

  6,043
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ivan10


 1. Ja, jammer dat hij van het padje afging. Hoe moet dat zijn: creatief en gevangenzitten? Misschien was het een ontsnapping voor hem. Erg jammer, dat die vrouw slachtoffer van zijn gekte werd. Hij had een controle en machtmanie met een obsessie voor wapens. Bizar.

  Zijn mening over muziek en burgerrechtenverandering is dan weer wel interessant: 

   


 2. Cock appt me over de post van Carl. Heb de tekst ietwat aangepast:

   

  Niks is perfect, ook de duurste versterker niet. De prijs heeft niks met de waarde te maken, zoals van de onderdelen. De meeste fabrikanten gebruiken ook de meest bekende schakelingen. Daarom is er niks nieuws meer onder de zon en iedereen kopieert elkaar. Soms verandert men iets in de schakeling en de versterker klinkt dan net even anders. Maar er wordt haast niet gekeken naar echt nieuwe mogelijkheden. Om de techniek op een heel andere manier benaderen.


 3. 34 minutes ago, carl said:

  Maar zo’n Ypsilon zou toch eigenlijk perfect moeten zijn voor dat vele geld. Ik heb ook altijd de idee dat modificaties het product moeilijk verkoopbaar maakt.

  Dat kun je zeggen van ieder prijzig hifimerk, Carl. Ypsilon komt dichtbij de ontwerpfilosofie van Sonore, daarom dat Cock er zelf ook mee speelt. Alleen het bloed stroomt waar het niet heen kan gaan. Ofwel als Cock wil experimenteren,  dan voert hij zijn idee gewoon uit, ongeacht wat de geldelijke waarde is wat het hifi apparaat representeert. Verbazingwekkend blijft het voor me. Maar ja, sommige technici of doe-het-zelf'ers hebben durf, ze weten 'het is door een ander mens gemaakt en ik heb de kunde om daar een blik op te werpen met mijn eigen visie en kunde.' Kijk naar Jack, die speelt eerst met de standaard oplossing en daarna maakt hij aanpassingen. Dat moet je kunnen en durven. Als ik weet dat een apparaat door Cock onder handen is genomen zou ik dat meer als een meerwaarde zien. 😄


 4. 12 minutes ago, René N. said:

  Natúúrlijk Melanie de Biasio met "No Deal". Waar Cock helemaal van ondersteboven was toen ik die jaren geleden meenam om te laten draaien.

  Ah, dat album heeft'ie dus van jou. 😄 Dat klopt, die komt standaard altijd even voorbij, als Cock aan het draaien is. Ik was zelf ook niet met haar zangstem bekend. Leuk, zo vind er muzikale kruisbestuiving plaats onder de audiofielen. Bij Jack kom ik ook altijd op mooie albums. Ik moet die Vangelis - China nog steeds een keer zien te scoren.

   

  - Paolo Conte - Aguaplano

  - Brightest Diamond - All Things Will Unwind

  - Melanie de Biasio - No Deal


 5. 52 minutes ago, VANZOMERENG said:

  Enne, is dit ook realistisch of verstandig, indien Derk zegt dat zijn budget zeer beperkt is  🤔

  Het is verstandig. Cock weet het het kaf van het koren te scheiden binnen de audioapparatuur en dat is zijn kracht. Zo helpt hij mensen op weg, als referentiewijzer. Hij heeft al veel mensen geholpen met vintage apparatuur adviezen, zo heb je toch een beetje ‘Sonore’ in huis. 


 6. 7 hours ago, Ove Rickland said:

  Dit is al een oud idee dat door de mannen van Sonore al twintig jaar geleden in de praktijk is gebracht. Ze plaatsen dwars in een woonkamer een gesloten wand met daarin ruim dertig kleine, uitgesneden woofers, zonder rolrand, die maar op enkele punten vast zaten. In feite dus een oneindige baffle. Dat werkte fantastisch, maar alleen niet te verkopen. Op basis hiervan zijn toen de Statements ontwikkeld, die sommigen hier wel gehoord hebben en er nog steeds lyrisch over spreken.

  Leuk dat je het aanhaalt Ove. Het klopt het systeem staat nog steeds bij Cock. Maar niet aangesloten. Ik begrijp dat het 17 uitgesneden woofers en 17 bandtweeters per kant zijn. Misschien leuk om deze speakers af te stoffen en te bekijken bij een volgend bezoek.   Ik zou Cock toch nog eens doorzagen over luidsprekers in het algemeen, daar is dit een prima voorbeeld van, zeker leuk als gespreksonderwerp. Eerst die corona het land uit. 

×
×
 • Create New...