Jump to content

Hans van Liempd

Members
 • Posts

  23503
 • Joined

 • Last visited

Status Replies posted by Hans van Liempd

 1. Ik wil even terugkomen op de iEar show. Iedereen vond de ruimte van Marco goed, wel ik niet. Tussen de 100 en 300 hz zat er een serieuze dip, het ontbrak gewoon. Verder was het mid te geprononceerd, ergens tussen de 700 en 2,5 kHz zat het niet goed. Dan het hoog, dat ontbrak gewoon. Ik ben bewust langer in de ruimte gebleven om zeker te zijn of mijn observatie juist was.

  Wat ik dus ervaren heb staat lijnrecht tegenover andere hun observatie. Zo zie je maar waarom ik niets meer wil neerpennen over wat ik ervaar op shows.

   

   

   

   

   

  1. Hans van Liempd

   Hans van Liempd

   Hoi Guido,

    

   bij het bezoek aan Audiofile twee weken geleden hebben we het over dit negatieve gedrag gehad. Ik had de man persoonlijk aangesproken, maar er is gekozen voor deze oplossing. Ook denk ik, omdat er bij Audiofile ook soms erg negatief werd gesproken. Bij de thuisdemo's wordt wél kritiek geleverd. En daar ben ik wel blij mee. Daar kan ik iets mee. Dus ik hoop, dat je je de volgende keer laat horen wat volgens jouw beter kan. Ik sta daar echt voor open. Zeker van iemand met veel luisterervaring. Dat de smaken uiteenlopen is me overigens wel duidelijk.

    

   Mijn mening is echt wel... altijd positief blijven. Maar zoals sommige kleine setjes in Tilburg klonken was wel erg slecht. En wat ik al schreef, neer gekwakt en klaar. Geen enkele zorg aan besteed.

    

   Ik schreef ook dat het stereobeeld van de Vivids wel klopte. Daar ben ik ook niet echt negatief over geweest. Beetje scherp in het hoog. En ik weet ook dat dit in een andere setting veel beter kan. Maar of de gemiddelde bezoeker daar ook zo naar kijkt.

    

   Tot as dinsdag. Op naar de rest van ons leven...

    

   Groet,

   hans

  2. (See 2 other replies to this status update)

 2. Ik wil even terugkomen op de iEar show. Iedereen vond de ruimte van Marco goed, wel ik niet. Tussen de 100 en 300 hz zat er een serieuze dip, het ontbrak gewoon. Verder was het mid te geprononceerd, ergens tussen de 700 en 2,5 kHz zat het niet goed. Dan het hoog, dat ontbrak gewoon. Ik ben bewust langer in de ruimte gebleven om zeker te zijn of mijn observatie juist was.

  Wat ik dus ervaren heb staat lijnrecht tegenover andere hun observatie. Zo zie je maar waarom ik niets meer wil neerpennen over wat ik ervaar op shows.

   

   

   

   

   

  1. Hans van Liempd

   Hans van Liempd

   Hoi Guido,

    

   Dat het hoog ontbrak, zou heel goed kunnen, boven de 6 kHz hoor ik weinig meer. Bovendien zit die tweeter zo hoog, dat ik op een trapje moet gaan staan om in de bundel van dat hoorntje te komen.Van jouw andere problemen heb ik niks gemerkt. Ik zat vooraan op de tweede rij en de ruimte was verder bijna leeg. Stemmen klonken heel natuurlijk. Dat is voor mij het teken dat het tonaal wel goed zit. Dynamisch was het meer dan uitstekend. Én het hangt natuurlijk ook van de gedemoode muziek af.

    

   En natuurlijk op elke set is wel wát aan te merken, maar een huiskamerset gebruiken voor PA geluidsniveau lukt echt niet. Ik denk dat het daarom in zo veel kamers echt mis ging. Of heb jij nog een luisterervaring daar die wél goed was? En die scherpte bovenin op vrouwenstemmen, daar ben ik allergisch voor, maar hoorde ik vrijwel overal.

    

   Kom je dinsdag ook naar Boxtel? Ik ben erg benieuwd naar onze nieuwe ruimte. Ik had voorgesteld om eerst met de leden een meetsessie met proefdemo te doen om de optimale opstelling te vinden. Maar daar is niet op gereageerd.

    

   Groet,

   Hans

    

    

  2. (See 2 other replies to this status update)

×
×
 • Create New...