Jump to content

Kroffo

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Audio Set(s)

  • Hoofdset
    Quad Vena 2 play & Tannoy Sensys DC2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ik merk inderdaad een kleine "krak" op in de hoge tonen. Het valt te vergelijken met een "krakend" geluid wanneer men een lp afspeelt. Ook merk ik op dat dit geluid soms heel kort hoorbaar is bij een overgang in bepaalde nummers. Verder denk ik ook gewopon dat de speakers niet meer zo helder spelen als voordien. Maar eens op zoektocht gaan naar een vervanger dan...
  2. Hoi, Er is wel degelijks iets mis in de hoge tonen van de linkse speakers. Net Miles Davis So what geluisterd en links zot een grom in de hoge tonen. Vraag is nu wat is stuk... zijn het de supertweeters of iets anders.
  3. Hallo allemaal, Inderdaad ik ben hooguit een beetje vaag . Het is niet zo dat ik iets mis op gebied van geluid. Na een week aandachtig te zitten luisteren naar verschillende soorten muziek denk ik niets te missen. Enkel de gedachte dat er misschien wat minder ruimtelijkheid is en dat er iets met de supertweeters zou kunnen zijn blijft door men hoofd spoken. Alleen is nu de vraag welke tonen van die supertweeter hoor ik en welke beeld ik me in. Ik heb ook contact opgenomen met QUAD zelf en zij vertelden me dat de versterker beveiligd is tegen dit soort zaken en dat het eerder de speakers zijn die hier slachtoffer van kunnen zijn. Bedankt om mee te denken en te zoeken. Hopelijk is het iets dat ik me gewoon inbeeld.
  4. Hallo allemaal, Sinds enkele maanden heb ik een QUAD Vena 2 play aan een setje Tannoy's DC2 gekoppeld. Ik ben steeds zeer tevreden geweest en had nooit de volumeknop van de versterker volledig opengedraaid. Nu heb ik afgelopen week het setje in een grote hangar gezet van een vriend en daar is het volume stevig in de hoogte gegaan. Het volume heeft gedurende 3-4 uur toch op 90 à 95% gestaan. De versterker geeft 45 watt aan 8 ohm en de speakers hebben een piekvermogen van 375 watt. Naar het einde van de avond was er bij enkele nummers met veel laag vervorming te horen. Na dit enkele keren op te merken het geluid een klein beetje vermindert. Echter vrees ik nu dat ik iets heb stuk gemaakt in de speakers of de versterker. Er is wel niet direct iets van vervorming hoorbaar wanneer ik nu terug luister naar zeg maar Pink Floyd - The machine. Het enige dat ik opmerk is een verschillend geluid wanneer ik de versterker afsluit. Normaal geeft hij 2 kleine "tikjes" wanneer deze afsluit en nu zijn er 3 tikjes te horen. Heeft iemand een idee hoe ik kan controleren of alles nog in orde is van mijn set, zowel speakers als versterker? Alvast bedankt!
×
×
  • Create New...