Jump to content

AudioFred

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Boxen: Dynauodio Confidence 2 (2001)
  Voorversterking: Marsh P2000 T
  EIndversterker: Marsh 400
  TT: Denon DP 47
  StepUp: Project Phono Preamp RS
  Element: Denon 103 R
  Streamer: Node 2
  DAC: Denfrips Ares 2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik zie de laatste tijd diverse reviews over Digital tot Digital converters op het internet. Je schakelt deze tussen je computer/streamer en DAC. Bijvoorbeeld van Denafrips die hier een drietal modellen heeft ontwikkeld. Zijn er mensen die hiermee ervaringen of opvattingen overhebben? Is het echt een verbetering.
 2. @ Geerdie De techniek op bijv. versterkers is niet wezenlijk veranderd. Maar ik heb wel de indruk dat je voor aanzienlijk lagere prijzen goede kwaliteit versterkers uit bijvoorbeeld Rusland en China kan krijgen. Dat lijkt me wel een relevant gegeven en zie ik ook als een vorm van vooruitgang.
 3. @ Duck-Twacy Wijze woorde, helemaal mee eens. Wat mij alleen is opgevallen is (in mijn ste) er echt duidelijke verschillen hoorbaar zijn tussen mijn oude DAC (Bluenode 2) en de Denafrips Ares 2. Het gaat niet om kleine verschillen of nuances, maar echt om direct hoorbare verschillen in soundstage, ambiance etc. Dit zijn verschillen die je vroeger zou verwachten tussen een instap-model en high end DAC, maar met de moderne DAC's (in dit geval uit China) is dit nu ook hoorbaar zijn tussen DAC's in dezelfde prijsklasse, Dat vind ik een mooie ontwikkeling.
 4. Het is jammer dat het vergelijken van DAC's erg moeilijk gaat - tenzij je meerdere DAC's bestelt en na testen weer terug stuurt. Op Internet zijn dit soort reviews wel te vinden. Ikzelf had de Denafrips graag vergeleken met de Topping D70 (Amazon en Alii Express). Ook deze DAC wordt hoog geprezen op Internet; heeft ook meer functionaliteit dan de Denafrips (+ voorsterker)., maar in de meeste reviewa wordt het geluid van de Denfrips hoger gewaardeerd. Noodgedwongen laat ik me hier door leiden. Eigenlijk zou er een soort Kijkshop moeten zijn waar we high end Audio uit China rustig kunnen vergelijken. Behalve goede DAC's, lees ik ook vaak lovende recensies over voor- eindversterkers (buizen), kabels, stekkerblokken en TT-elementen. Boxen en platenspelers in het high-end segment ben ik nauwelijks tegengekomen. Wat mij als consument blij maakt is dat vanuit China steeds meer producten komen die op high-end standaards worden gemaakt zonder de belachelijke prijzen in Europe/Amerika. Natuurlijk zit er kaf tussen het koren; maar de richting van de beweging is wel dat high-end audio voor ons steeds betaalbaarder wordt.
 5. Het klopt, de dealer zit in Singapore en niet in HongKong. Ik heb mij vergist. Fijn dat je dit hebt rechtgezet. Overigens, als je streamen via MQA in Tidal via de Node 2 vergelijkt met streamen WAV-files via de Denafrips , ook dan moet je vaststellen dat MQA in Tidal het een stuk minder doet. Ik heb een A/B vergelijking gedaan met Hotel California van de Eagles. De details en klankkleuren zijn dan in Tidal beter dan streamen op CD-kwaliteit in Tidal, maar als het gaat om ambiance, soundstage en gelaagdheid wint de combinatie WAV-files via Denafrips Ares 2 het nog steeds. De vergelijking met Qobuz heb ik nog niet gedaan. Ga ik over een aantal weken doen met vrienden. Voorlopig ben ik blij ik dat ik mijn oude WAV's nog op een server hebt staan. De verschillen in geluidskwaliteit met streamen via Tidal en Spotify zijn echt groot. Ook wil ik mijn oude CD's weer te voorschijn te halen. Deze draaien op een CD-speler en dan afspelen via de DAC van de Denafrips, Ik ben benieuwd wat de ervaringen dan zullen zijn.
 6. Na uitgebreid onderzoek op Internet heb ik 6 weken geleden de Denafrips Ares 2 besteld, De bestelling doe je direct bij de dealer in Hong Kong. De levering en antwoorden op mails waren snel en allen goed verzorgd. Na ontvangst kreeg ik later een factuur van DHL dat ik nog 40 Euro invoerrechten moest betalen. Per saldo ongeveer 780 Euro betaalt voor deze geweldige DAC. Mijn vorige steamer/Dac was de Bluenode 2. Ik gebruik de Node 2 nog steeds als streamer en daarmee ook de app. De DAC van de Node 2 heb ik gepasseerd en de digitaal-analoog omzetting wordt nu gedaan door de Ares 2. Ik speel af via Tidal, Direct na de eerste nummers hoor je een grote verbetering bij de Ares 2 De soundstage was groter; er was meer gelaagdheid en details. De klanksignatuur was in mij set (Dynaudio Confidence 2 en Marsh voor- eindversterker) duidelijk voller en warmer. Opvallend was ook dat de bas diep, strak en droog was. In vergelijking is deze bij de Node 2 echt rommeliger, modderig. Maar het belangrijkste is dat ik weer met veel meer plezier en overgave naar mijn muziek luister. Iets wat ik de afgelopen jaren met de Node 2 toch wel gemist hebt. Afgelopen weekend met twee vrienden een luistersessie gehad. Beiden waren ook zeer lovend over de Ares 2. Tijdens deze sessie ontdekten we ook iets merkwaardigs. In het verleden heb ik al mijn CD's geript in WAV en wat ons alle drie opviel is dat het afspelen van de WAVs echt duidelijk beter klonken dan streamen via Tidal. Het verschil ging niet over nuances, wij alle drie hoorden direct en duidelijk verschil in ambiance. Ook hoorden we klankmatige verschillen (m.n. bij piano's en klassieke muziek) We deden een uitgebreide A/B vergeleken met het nummer Tusk van Fleetwood Mac. We hoorden het verschil al direct bij de intro (trommels - strakker dieper - het pakt je direct), maar ook later als het orkest losbarst. Het geluidsbeel was gecontroleerder en rustiger en de klanken voller en kleurrijker. Er was hierover geen enkel verschil van mening tussen ons drieen. Merkwaardig omdat ik altijd dacht dat tussen FLAC en WAV geen verschil was. In ieder geval is dit bij Tidal beslist wel het geval. Overigens dit verschil was mij bij de Node 2 niet eerder opgevallen, maar bij de Ares 2 hoor je dit verschil direct. Misschien dat de toegepaste techniek (R2R) hier een rol in speelt: in die zien dat deze 'oude' techniek beter omgaat met de traditionele WAV-files. Benieuwd of andere leden van het forum ook dit soort ervaringen hebben. Kortom een topproduct uit China voor een prijs dat maar een fractie is van vergelijkbare 'high end' merken in Europa/Amerika.
×
×
 • Create New...