Jump to content

justinijmuiden

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

About justinijmuiden

 • Birthday 25-09-1962

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  IJmuiden
 • Interests
  Vinyl en nu ook streaming

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Mijn luister set is als volgt opgebouwd;
  - platenspeler Micro Seiki DD35 met een AT 3600L element met een upgrade elliptische stylus
  - Phono versterker Cambridge Audio 640P
  - versterker NAD C700
  - Speakers Jern 11
 • Tweede set
  platenspeler Denon DP-300F
  versterker NAD 314
  CD speler JVC (ook goedkoopje want ik gebruik dit erg weinig ivm +/- 30 CD's)
  speakers Canton Plus S en een subwoofer Plus C
 • Derde set
  oude nostalgische restjes; Bose Mini versterker met 2 Sony PS-212 platenspelers (via een mengpaneeltje) en een paar oude Pioneer speakers, dit staat wel aangesloten. Los staat er nog een JVC stereo set met een JVC platenspeler en ook nog een Denon 506 platenspeler. Technics versterker met Technics equaliser en Technics speakers (wordt tijd voor opruiming)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dingen lopen soms anders dan je van tevoren had gepland. In mijn zoektocht naar een goede oplossing voor speakers in mijn woonkamer ben ik op een voor mij meer dan bevredigende oplossing gestuit. Na meerder kleinere speakers gehoord te hebben kwam ik bij Hepta in Westzaan een setje 'Jern 11' speakers tegen en wat een mooi helder en warm geluid. Nu staan dus Barbapapa & Barbamama bovenop onze kast, een beetje voorover gekanteld en met de 'sweetspot' gericht op de juiste plak. Tot tranen toe genoten van het mooie resultaat. Ook zag ik een ander mooi snoepje staan en deze is ook gelijk meegenomen; NAD C700 Van vinyldraaier naar streamer, ja zelfs op je 60ste kan je rare dingen doen. (de motor uit mijn mid-life crisis staat overigens te koop) Het geluid van de TV gaat nu ook via de NAD en de soundbar kan door naar onze dochter. Blijft er toch nog iets te vragen hier op dit forum maar ik weet niet zeker of ik hiervoor een nieuw topic moet starten. Ik kan via Bluetooth van de NAD contact maken met mijn koptelefoon, dit gaat prima en is allemaal Xptx HD en naar volle tevredenheid. Echter kan mijn vrouw niet gelijktijdig TV luisteren via de NAD als ik via de koptelefoon naar vinyl luister. (wat een wereld problemen hebben wij toch thuis) Als meest simpele oplossing dacht ik dat ik mijn inmiddels overbodige bluetooth transmitter weer te gaan gebruiken, deze zou ik via Y-connectoren kunnen aftappen na de Phono voorversterker. Is dit een kwalitatieve achteruitgang? Een ander oplossing is een andere Phono voorversterker met een koptelefoon aansluiting, b.v. Cambridge Audio Duo of een Mofi Ultraphono (met het oog op de toekomstige upgrade van mijn element) en dan vanaf hier met de Bluetooth transmitter naar mijn koptelefoon. En ik dacht aan nog een ander oplossing, een koptelefoon versterker tussen de Phono voorversterker en de NAD en deze weer met de bluetooth transmitter naar de koptelefoon. Weet er iemand hier een advies over te geven? P.s. ik wacht nog gewoon op de Nagaoka MP-150, al denk ik dat ik ook tevreden zal zijn met de AT VM540ML maar als het advies op de Mofi uitkomt dan wordt het element verhaal misschien weer anders?
 2. Wat heb ik mij op mijn hals gehaald om mijn vraag hier neer te pennen. Allemaal info en advies tot zelf scheiding aan toe. Ik doe liever alle audio de deur uit dan de liefste, aardigste, mooiste, beste kok, beste huishoudster, beste boekhoudster en engel in bed (ze snurkt niet!). Ze gaat zelfs met mij mee naar platenbeurzen en helpt met het uitzoeken van het vinyl. Ik begrijp dat ik in mijn woonkamer nooit het ultieme zal bereiken, daar is de ruimte niet geschikt voor maar en ook de apparatuur zal stappen moeten maken. Zoals ik al een paar keer heb aangegeven is het geen financiele probleem (ik hoef helemaal niets te verkopen om meer budget vrij te maken) Het is meer de vraag van wat er in mijn situatie de beste keus is. Voor nu denk ik aan de aanschaf van Nagaoka MP-150 als deze weer beschikbaar wordt. Ik geloof best dat de Ifi Phiono beter zal zijn dan de Cambridge Audio alleen al vanwege de instel mogelijkheden maar is dit nu een slimme keuze? Als volg stap denk ik wellicht aan een betere koptelefoon en aparte versterker maar ook hier heb ik bedenkingen omdat het wel via Bluetooth moet blijven lopen. Als aparte vraag dan toch nog over de speakers, zou de KEF LS50 Meta een goede keuze zijn in mijn situatie als ik een mogelijkheid vind om ze vanaf de kast op de luiterplek te richten? (maar die heeft een baspoort naar de achterzijde?)
 3. Is het misschien een gedacht om speakers op een soort van schuinte te plaatsen op de kast zodat het geluid naar beneden wordt gericht? Onze zit/luisterplek zit recht tegenover deze kast (die van muur tot muur breed is) en waarin de TV en de soundbar zijn geplaatst.
 4. De laatste paar posts zijn de spijker op de kop. Inderdaad een beperkte mogelijkheid in de woonkamer en alleen keuze uit een kwalitatief goede soundbar of een koptelefoon. De koptelefoon moet helaas ook via Bluetooth omdat anders er een kabel dwars door de woonkamer komt. Ik begon met een Denon DP300F met een AT3600L element deze was aangesloten op een NAD 314 versterker. Omdat het redelijk klonk maar ook niet meer dan dat heb ik eerst een upgrade stylus gekocht voor de AT3600L. Een Analogis met black diamond nude eliptische naald, dit gaf z'n enorme kwaliteit boost dat ik een kwalitatief betere platenspeler heb gekocht. Dat werd de Micro Seiki DD35 en daarbij dacht ik er goed aan te doen om een Cambridge Audio 640p aan te schaffen. Eigenlijk ben ik hiermee al erg blij maar dacht met een element dat beter bij mijn platenspeler en CA640 zou passen nog een leuke extra te krijgen. Financieel is het allemaal geen probleem maar dacht aan een budget van 400 omdat mij dit redelijk lijkt t.o.v. de phono voorversterker en de toonarm. Ik heb dus eigenlijk al meerdere upgrades gedaan Als iemand nog leuke woonruimte weet voor mijn jongste zoon en zijn vriendin in de buurt van Haarlem/IJmuiden dan houd ik mij aanbevolen
 5. Nee, een element zou ik inderdaad ook niet 2e hands kopen, een element zie ik ook niet als een investering meer als een gebruiks ding dat over een tijdje weer vervangen moet worden. Met een investering bedoel ik in eerste instantie een phono voorversterker en later misschien een andere versterker met speakers. Maar om een goede phono voorversterker te beoordelen, komt mijn gebrek aan kennis weer om de hoek kijken. Ik heb echt geen idee welke kwalificaties het verschil maken waardoor het een 'goede' is. Als leek hier op dit forum begrijp ik dat een buizen phono voorversterken met een step-up transformator de juiste keuze is. Daarna moet natuurlijk de versterker aangepakt worden en dat wordt dan het liefst een losse voor- en eindversterker met aparte voedingen en speciale stroomkabels, interlinks etc. maar dat is voor mij echt een brug te ver, wat zeg ik vele bruggen te ver. Doe mij maar een goed element met een goede phono voorversterker en daarbij ga ik ervan uit dat ik blij wordt als ik het vergelijk met wat ik nu in gebruik heb.
 6. Ik woon in IJmuiden en er is (zover ik weet) geen 'leuke' hifi winkel c.q. adviseur bij mij in de buurt. Bij de voor mij enige bekende in Alkmaar had ik niet z'n prettige ervaring. Waarschijnlijk omdat hij voelde dat ik geen echte high end koper ben. Kunnen jullie mij een winkel adviseren waar ik wel met mijn vragen vragen terecht kan? Mag best wel een stukje rijden zijn hoor, maar als het niet hoeft dan graag niet aan de andere kant van Nederland. Op zich sta ik wel open voor een een investering maar zou het dan graag toch in 2e hands willen zoeken. Marktplaats is natuurlijk een bron hiervoor maar ik heb geen flauw idee wat nu wel een verbetering is en wat niet. (zie mijn opmerking over de Trigon Vanguard waarvan ik dacht dat het een upgrade zou zijn, die dat dus blijkbaar niet is). Ik denk aan een element van rond de 400 euro en wellicht een 2e hands phono voorversterker van een vergelijkbaar bedrag. Het kan natuurlijk ook een duurder MM of MI elementzijn maar moet ik dan wel of niet de Cambridge Audio 640p upgraden of hoeft dat niet? Misschien is voor mij wel de beste keus om te gaan voor de Audio Technica VM-540ML of een Nagaoka MP-150. Deze conclusie had ik zelf al getrokken en dat was niet de reden waarom ik mij hier op het forum had ingeschreven. Kiezen voor een leuk elementje voor niet al te veel geld. Of zit mijn zoektocht een beetje in de categorie 'voor een dubbeltje op de eerste rang'? Ik kan mij niet voorstellen dat er tussen een 'leuk elementje' en high end geen tussenweg is voor de iets meer eisende luisteraar.
 7. De recensie van Sodejuu heb ik eerder gelezen en heeft mij in eerste instantie voor de MP110 doen kiezen. Nu kom ik echter weer terug bij de Nagaoka elementen, dat moet voorbestemd zijn. Ik denk dat ik een paar maanden wacht op de MP200. Mocht deze in de tussentijd exorbitant in prijs zijn gestegen dan wordt het een MP150. De hoogte blijft een verrassing, mijn AT3600L is 17 mm hoog.
 8. Ik ben aangenaam verrast dat er zo enthousiast gereageerd wordt (misschien niet echt enthousiast maar in ieder geval wel serieus ), bedankt. De reacties zijn divers en het is lastig om overal een reactie op te geven. Volgens mijn bescheiden mening werd de Micro Seiki DD35 altijd geleverd met een MA-505 arm. Na de opmerking van Sodejuu ging ik wel twijfelen en heb de foto's op google vergeleken. Het is wel een afgeslankte MA-505 uitvoering zonder de hoogte verstelling. Ook lijkt het mij lastig om in de DD35 een andere arm in te monteren omdat e.e.a. met de knoppen voor de bediening is gekoppeld. Ik heb voor deze uitvoering gekozen vanwege de automatisch lift aan het einde van de plaat (ik val makkelijk in slaap op de bank met een muziekje na een werkdag van 12 tot 14 uur, had je maar geen baasje moeten worden zegt mijn vrouw dan) De vraag over mijn muzikale voorkeur had ik al een keertje benoemd maar schrijf het hier met liefde nog een keertje; Qua muziek luister ik eigenlijk hoofdzakelijk jaren 70 en 80 (mijn jeugd), waarvan ik nog ongeveer 100 platen had liggen en nu aanvul met 2e hands. (mijn muzieksmaak is erg breed en heb eigenlijk van alles wel wat, veel pop en rock en zeer weinig Jazz en klassiek) Dit kan ik aanvullen met de opmerking dat ik liever naar studio opnamen luister, vaak vanwege de mooie detaillering die hierin zit. Life muziek waar het publiek een rol speelt vind ik vaak storend. (Er is overigens een gratis toegankelijke platenbeurs in het Telstar stadion a.s. zondag 12 juni van 10.00 tot 17.00 uur, slechts 3 minuten lopen van mijn huis) Dan een uitleg over mijn budget. Bij de vraagstelling heb ik een bedrag genoemd van +/- € 400,00, dit is meer indicatief bedoeld. De manier hoe ik soort van gedwongen ben om naar muziek te luisteren rechtvaardigt niet dat ik grote investeringen doe. Het is lastig om in onze woonkamer een ideale speaker positionering te realiseren (zie ook bovenstaand). Dit is de reden dat ik vaak met een koptelefoon luister. Het stereo effect, de detaillering en de helderheid is dan vaak groter dan via speakers (tenzij ik het mis heb). Mijn steven is naar beter dan dan gemiddeld, noem het maar Mid End (maar daar bestaat geen forum voor). Als ik voor een paar honderd euro meer een veel betere keuze kan maken dan is dat geen probleem. Voor 2e hands apparatuur sta ik ook open, ik zie dit als een investering voor de lange termijn maar het is ook goed mogelijk om het weer te verkopen voor een volgende stap en als het van goede kwaliteit is behoud het als het goed is ook zijn waarde. Wat ik dus eigenlijk zoek is een warm maar toch helder en gedetailleerd geluid zonder dat het schel wordt. Scherpe 's' klanken (sibiliance) zijn bij het luisteren via een koptelefoon echt irritant. Dit was de reden waarom ik de Ortofon Quintet Blue en de AT33EV had genoemd (mijn info komt van reviews en diverse fora). Het erg kritisch afstellen van de Goldring 1042 schrikt mij een beetje af (geen VTA op de DD35) en ook wat ik over de Denon 103 lees (zware arm, hoge naald kracht en compliance) vind ik een twijfel. Voordat ik mij hier heb aangemeld wilde ik voor de Nagaoka MP 110 gaan maar omdat die niet leverbaar bleef ging ik verder zoeken en zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik vind de reactie hier op dit forum wel erg prettig. Wachten op de Nagaoka als dat voor mij de beste keus is vind ik natuurlijk geen probleem. Ik heb overigens ook staan; Denon DP300F, Dual 506, 2x Sony PS 212A en een plastic goedkoop JVC ding waarvan ik het type niet weet. Als onze jongste zoon de deur uit gaat dan ga ik een luisterkamer inrichten waar ik wel speakers kan plaatsen (te beginnen met oude nostalgie en nooit heb kunnen wegdoen; Canton Plus S en Plus C). Wellicht schuif ik dan de NAD versterker en Cambridge Audio dan wel door en is er ruimte voor verbetering op de huiskamer set. Sorry, ik ben wat langdradig maar ik wil jullie graag zo goed mogelijk informeren.
 9. Ik zie zojuist een Trigon Vanguard te koop voor €249 bij Studio Alkmaar. Misschien toch naar MC met een DL 103? Voor mij is het horen van de kleine details op vinyl het plezier van het platen draaien.
 10. Haha, juist vanwege die keuze stress heb ik mij hier aangemeld. gedeelde stress is halve stress. Zie overigens net op marktplaats een Rega Fono MC staan met een vraagprijs van € 275,00 Niet overhaasten (Mijn vader zei; think twice, spend ones) Op termijn (als het laatste kind de deur uit is) ga ik een luisterkamer inrichten. Als jullie (en dan denk ik aan meer dan één) denken dat ik beter met MM verder kan gaan dan zal ik mij wat meer verdiepen in de Goldring 1042 (maar ik kan nooit kiezen uit slechts 1 keuze)
 11. Duclaasie, dank voor je snelle reactie maar ik sta open voor een grotere stap dan wat je nu voorstelt. Volgens mij verdient mijn platenspeler een beter element en als het noodzakelijk is om te investeren dan is dat altijd ter overweging. De platenspeler die ik voor de Micro Seiki gebruikte was een Denon DP-300F deze heeft een ingebouwde phono pre maar kan natuurlijk ook de Cambridge Audio gebruiken, hij wordt daardoor nooit overbodig. Ik ben niet geheel nieuw in het vinyl (ik wordt dit jaar 60 en mijn eerste platenspeler kocht ik toen ik 16 was) maar heb mij nooit bezig gehouden met de verfijning die ik nu zoek en daarbij wil ik het graag goed doen. Zoals ik al schreef ben ik mij bewust van de beperking van mijn overigens fraaie Philips Fidelio soundbar (met subwoofer en satellieten) en de mogelijkheid om stereo luisteren in te schakelen. Als ik behoefte heb aan intensief luistergenot dan luister ik via mijn koptelefoon, de soundbar is meer voor de achtergrond muziek. Is het werkelijk dat ik voor 250 euro een beter geluid ga krijgen dan de soundbar die rond de 1000 euro heeft gekost? Zelf zat ik meer te denken in de richting van de KEF 50LS Meta en dan gaan we al over de 1.000 euro. Ik twijfel over luidsprekers omdat deze bij mij thuis op een ruim 2 meter hoge kast zouden moeten komen te staan en dan zal een goed positionering niet haalbaar zijn en moet er altijd een compromis worden gemaakt. Er staat op mijn zolder kamer nog een mooie vintage set Canton Plus S met een Plus C subwoofer, deze set hebben we geprobeerd in de woonkamer maar was zonder sub kwalitatief minder dan de soundbar met sub en ruimte voor 2 sub woofers kreeg ik niet van mijn vrouw De sub van de soundbar is draadloos en kan helaas niet aan iets anders aangesloten worden. Een keer langskomen en eventueel hulp bij het inbouwen van een element is een mooi aanbod dat ik zeker niet zal afslaan, bedankt. De afstand is zeker geen bezwaar. Ik zal zodra de tijd daar rijp voor is contact met je maken.
 12. Bedankt voor de snelle reacties. Na het lezen van diverse fora, de reacties en het advies van Roots voel ik zelf het meeste voor een MC element. De Denon 103 lijkt mij wel aantrekkelijk, er is daar overigens ook nog een 'R' versie van, is dit een betere keuze? Ook had ik een mooie recensie gelezen over een AT33EV en een Ortofon Quitet Blue, wat denken jullie hiervan als keuze alternatief? Deze 2 vind ik er gewoon veel mooier uitzien als de Denon en worden ook lovend beschreven. (Uiteraard zijn de looks ondergeschikt aan de kwaliteit) Echter denk ik dat jullie mijn CA 640p tekort vinden schieten als MC phono voorversterker. Wellicht kunnen jullie mij ook adviseren wat daar wel een mooie optie voor zou kunnen zijn. Een betaalbare 2e hands vind ik geen probleem want als het goed is houd z'n voorversterker zijn waarde. Wellicht is een SUT wel te combineren met de bestaande situatie om mee te beginnen? (ik heb helaas ook een ruimte probleem) Misschien is er op dit forum iemand die iets heeft liggen dat geschikt voor mij zou kunnen zijn? En als laatste misschien een brutale vraag; Is er iemand die openstaat om eens van gedachten te wisselen over bovenstaande en waar ik eens naar High End systeem kan luisteren? (zonder dat het in een winkel situatie is waarbij verkopen het hoofddoel is)
 13. Beste Forumleden, ik ben nieuw hier op jullie mooie forum en heb mij hier aangemeld omdat ik er zelf niet voldoende kennis vergaard krijg om een gefundeerde beslissing te nemen over het aanschaffen van een nieuw element voor mijn platenspeler. Ik hoop dat één of meerdere mij willen adviseren. Sinds enkele maanden heb ik een Micro Seiki DD35 en zou daar een mooi passend element op willen plaatsen. Uiteraard begrijp ik dat het kiezen van het juiste element afhankelijk is van vele factoren en zal ik het moeten doen met wat ik al heb staan aan apparatuur en een beperkt budget van +/- € 400 Het is eigenlijk nergens (in ieder geval niet bij mij in de buurt) mogelijk om te luisteren naar verschillende elementen. Ik ben zelf in Alkmaar bij een hifi winkel (nee, niet bij de landelijke keten) weggestuurd met de opmerking dat ik maar op internet naar recensies moest kijken. Zoals ik al heb geschreven is mijn platenspeler een Micro Seiki DD35 met MA-505 arm, hierop zit een basis element AT 3600L met een upgrade stylus (Black Diamond nude elliptical van Analogis), best leuk maar ik hoop dat het beter kan. Ik heb deze upgrade gekocht bij Dacapoaudio.com en was verrast door de hoeveelheid detail die ik hiermee te horen kreeg in vergelijking met de standaard stylus. Omdat die € 30 voor deze upgrade mij zoveel plezier gaf, denk ik dat er nog wel meer aan detail te winnen is. Het aanbod is echter heel groot en er is zoveel om mee rekening te houden dat het voor mij als audio leek een beetje duizelt. (compilantie, ohm's e.d.) Element uitlijnen is leuk werk en alles netjes instellen lukt prima met een op maat geprinte Bearwalt protractor via Vinyl Engine maar met de afstelling van de antiskating loop ik vast omdat de arm geen duidelijke instelling heeft en helaas is deze arm op de DD35 niet in hoogte te verstellen zover ik heb kunnen zien. Ik heb een oude maar prima werkende NAD 314 versterker met een ingebouwde MM phono versterker maar heb ook een Cambridge Audio 640P die zowel MM als MC elementen aankan. (vraag; bij een MM element gebruik ik dan de NAD of kan ik beter kiezen om dit via de Cambridge Audio te laten lopen) Qua muziek speel ik eigenlijk hoofdzakelijk jaren 70 en 80 (mijn jeugd), waarvan ik nog ongeveer 100 platen had liggen en nu aanvul met 2e hands. (veel pop, rock en zeer weinig Jazz en klassiek) Voor speakers gebruik ik op dit moment mijn soundbar (Philips Fedelio B5/12), ik weet dat jullie hier waarschijnlijk om lachen maar ik ben inderdaad ook op zoek naar een andere oplossing hiervoor. Helaas geen plek voor vloerstaanders en kleinere speakers zouden boven op een hoge wandkast moeten staan (niet ideaal dus) Hierdoor luister ik heel veel via mijn koptelefoon (Sony WH-H900N) via Aptx HD bluetooth. Inmiddels heb ik bijna overal JKE hifi kabels op maat gemaakt tussen/op en aan zitten. Ik twijfel dus tussen een mooie MM of een basis MC element, via internet (en o.a. dit forum) is mijn interesse gewekt voor VM540ML, VM95ML of SH, AT33EV, OC9XEN, 2M-BRONZE maar er zijn vast wel andere leuke opties. Ik hoop op leuke reacties. Met groet en bedanktjes vooraf, Justin
×
×
 • Create New...