
toernedisk
Members-
Posts
8 -
Joined
-
Last visited
Personal Information
-
Location
Belgie
-
Interests
audio
Recent Profile Visitors
The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.
-
Ik heb even de bekabeling aan de headshell bekeken. Ik veronderstel dat de clips erop gekneld zitten met een krimphoesje errond. Dat wordt dan afknippen, van de kortere bekabeling moet dan de draadjes ontbloot worden, enz... Lijkt me iets voor de handige Harry, maar ik vrees dat het risico om de boel te verknoeien toch wel groot wordt.
-
Ok, ik heb begrepen dat een versterker met gebalanceerde inputs anders is opgebouwd dan een versterker zonder. Zoals de pre nu aangesloten staat, valt best mee te leven. Dit was nog maar eens een poging om meer rendement te halen uit de spullen die hier staan opgesteld;
-
Neen, ik bedoel een 2e JMW 9 arm. Dit is een éénpunts arm, omwisselen met een 2e arm is de meest eenvoudige actie : signaalstekker uit het aansluitblokje trekken, de arm van de basis aftillen en de (eventuele) 2e arm op de naald plaatsen, signaalstekker opnieuw in het aansluitblokje, klaar !
-
Ik heb als phonopre een Violectric PPA V600, die goed presteert. Dit toestel kan XLR aangesloten worden, een kabeltje om de platendraaier XLR aan te sluiten op de pre heb ik ook. Mijn 2 versterkers, een oude T+A en een NAD C 368 hebben die mogelijkheid niet. In de NAD is er achteraan wel voldoende plaats om 2 XLR connectoren bij te monteren. Dit kan ik zelf nog wel uitvoeren. En nu de technische vraag. Is een electrische verbinding van XLR conectoren in de NAD mogelijk ?
-
Allemaal goedbedoelde tips. Mijn platendraaier is een VPI Scout, de arm (JMW 9) heeft een vaste headshell. Men stopt daar ook niet zomaar een andere bekabeling doorheen. Ik kijk al een tijdje uit naar een 2e arm. Mocht iemand daarover een tip hebben...
-
Bedankt voor de tips. Het eenvoudigste lijkt me het element te supprimeren en een nieuwe aan te schaffen. Op de websites van de producenten weet je echter niet welke pennen op de elementen gemonteerd zitten. Wanneer ik een nieuw element op het oog heb kan ik hier nog eens advies aan de leden vragen.
-
Ik gebruik 3 elementen die geregeld worden omgewisseld in een toonarm met vaste headshell. Jammer genoeg heeft 1 element dunnere aansluitpinnetjes. In dit geval plooi ik de connectoren een beetje dicht om goed contact te verkrijgen op de dunne pinnen. Andersom, wanneer ik opnieuw een element met dikkere pinnen moet aansluiten, wordt het telkens een geklooi met een fijne schroevendraaier om deze open te plooien. Heeft iemand daar een goede methode voor ?
-
Als nieuw lid wil ik een vaag stellen betreffende de signaal/ruis waarden van een phono pre. Ik heb een Violectric PPA V600 voorversterker, die vrij goed presteert. Uit nieuwsgierigheid vergelijk ik deze wel eens met toestellen van andere producenten. Dan neem ik de specs als basis. Sommige producenten geven "eenvoudige" waarden op zoals : 80 db voor mm en 84 db voor mc. In de handleiding van de Violectric lees ik : noise eIN (Ri=0 ohm) -117/-130 db @ 30/60 db gain noise eIN (Ri= 1kohm) -116/-118 db @ 30/60 gain Weet iemand wat ik mij daar moet bij voorstellen en zijn dit goede waarden ?