Jump to content

robert

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

    Never

Social Media

  1. Juist alle goede voorversterkers hebben toonregeling. Ik heb alleen maar bronkeuze balans en volume (vlnr) heb ik nou een slechte voorversterker? Ik zou een te schel hoog of een dreunende bas meer in de componenten en/of de akoestiek zoeken. p.s. mijn indruk is dat alleen de goede voorversterkers GEEN toonregeling hebben.
  2. Spido, kan KF zelf niets? Je bent wel erg goed op de hoogte van wat KF doet en denkt.
  3. robert

    PD

    Hey PD, de combinatie, VRDS 9 en superdac 2496, wordt gebruikt met Audiostatic speakers en Bryston versterking. In deze combinatie geeft de DAC een grote meerwaarde aan de cd-speler. En, Sodeju, het zou natuurlijk heel goed kunnen dat het de uitgangstrap van de DAC het geluidsverschil veroorzaakt. Het belangrijkste voor mij is dat het geluidsverschil er is. Het hoe en waarom interesseren mij minder. Groeten Robert.
  4. robert

    PD

    Hoi PD Ik gebruik de VRDS 9 als loopwerk voor een M-Audio superdac 2496. Het verschil in klank is dat ik de dac van de speler wat matter vind klinken.
  5. robert

    PD

    Hoi PD, Ik ben ook een gelukkige eigenaar van een VRDS 9. Het is een prachtig loopwerk. Ik heb zelf de beste ervaringen met de cd-speler in combinatie met andere DA converters. Misschien iets voor je om ook eens uit te proberen. Groeten Robert.
  6. klaas kraakt absoluut niks af .hij heeft bij mij met veel plezier naar de esl,s zitten luisteren . en werd door de laag weergave zo geinspireerd dat hij nu bezig is met speksteen behuizingen om het schone laag van een esl te creeren met een konus . Ik ben benieuwd!
  7. toch gek he, vertel mij naar wat voor speakers u luistert en ik zal u zeggen wie u bent.
  8. Ik heb nog nooit een enkele cd in de vrije natuur gegooit. Ik vind het zonde om cd's weg te gooien. Iedere nieuwe cd gaat automatisch in het archief. Het is wel geinig natuurlijk, biologische cd's,.
  9. Aldus Spidoklaasbob: "De wazigheid als gevolg van het tegenfase-achterkantgeluid, en de ijlheid door het ontbreken van de puntbron en de fasedraaiende vertragingslijn, en de afwezigheid van weergave onder 100 Hz door de akoestische kortsluiting, en de geringe dynamiek wegens de elektrische overslaggrens..." Erg flauw om zo te reageren. Was natuurlijk wel een open deur voor Spidoklaasbob. Iemand noemt een paar goede eigenschappen van een electrostaat, en Spidoklaasbob reageert met een opsomming van slechte eigenschappen van esl's. Voor iedere vorm en manier van muziekreproduktie zijn wel nadelen te benoemen. Ook voor dynamische speakers dus, bijvoorbeeld een PP. Wat wil je hiermee bereiken? Groeten Robert
  10. Beste Chendy, Het blijft moeilijk om tot een besluit te komen. Ik kan op save spelen door een bryston te kopen, maar het lijkt me ook wel wat om eens iets anders te proberen. Waarschijnlijk spaar ik nog ff verder en ga ik voor een 4b. De 3b is denk ik dit jaar uit de garantie gegaan . Ik weet nog niet zeker of ik de 3b wegdoe, altijd handig een versterker achter de hand te hebben ( bi-ampen, multichannel?). groeten, robert p.s. iemand bekend met elctrocompaniet?
  11. Bedankt voor jullie replies. Heb op internet ook weinig positiefs gevonden over adcom, het schelle hoog wordt inderdaad vaker aangehaald. Adcom schuift dus een paar plaatsen naar beneden op mijn verlanglijstje. Alleen een ding snap ik niet, een zeskanaals eindversterker heeft in stereo opstelling meer reserves? Ga je er dan vanuit dat alle kanalen een centrale voeding hebben? Dan zou ik het kunnen begrijpen. De meeste multikanaal eindversterkers die ik ken hebben nl. vijf of zes voedingen, afhanklijk van het aantal kanalen. Trouwens, nog iemand intersse in een oude Bryston 3b, die het overigens nog prima doet. Groeten.
  12. 1000 tot 1500 euro voor een stabiele 2 kanaals eindversterker. Het zou een oude bryston moeten vervangen.
×
×
  • Create New...