Jump to content

Prioriteren souterrain


carl
 Share

Recommended Posts

8 hours ago, Seed7 said:

 

Helemaal mee eens.

 

Wit op net ander wit doet het niet. Die witten hangen hoog terwijl de luidsprekers relatief laag staan. Ze steken ook raar boven de houten uit.  Beetje "bleke Bep".

 

De grijzen geven een beeld dat in balans is, het heeft zowel symmetrie (visueel meh, akoestisch top) en gelijkvormigheid (visueel goed). De grijzen lijken me ook dikker, is breedbandiger en dat is wat je daar wilt. Daarnaast, je kunt ze altijd in een andere kleur bekleden. Ga voor akoestisch goed, pas dan aan aan je smaak, of pas je smaak aan. Dat hout met grijs ziet er echt goed uit. Het heeft de zelfde toonwaarde. Knijp je ogen bijna dicht, kijk door je oogharen en je zult zien dat de densiteiten dicht bij elkaar liggen. Als het contrast met het wit te groot is zou ik de muur donker groen schilderen. Rust.

 

Ik had zoiets als dit willen posten, maar dit is al heel goed verwoord zo!

Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, Hans van Liempd said:

Dempingsmateriaal achter een pakket platen heeft mi weinig zin. En om de platen van de muur te houden voldoet een latje.

 

 

Ik had nog genoeg van dat spul Hans en als ik de plaat terugschuif liever tegen iets flexibels dan tegen een latje.

PS Net de luisterstoel naar beneden gebracht. Die is van stof en dempt ook weer wat.

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Duclaasie said:

Dat wordt een hele mooie luisterruimte zeg!! Ik vraag me wel af waarom je de vakken niet volledig hebt gevuld met Akotherm. Welk idee zit daar achter? Stapelen geeft namelijk best wel een groot effect. 


De idee is om wat onregelmatigheid te introduceren. Kennelijk is dat heilzaam voor het geluid.

Link to comment
Share on other sites

Nog wat troep erbij gekocht. Ocos kabel en de Buel Buizen Brandschoon (BBB).

 

Nu nog een schoonzoon voor de eindversterker.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Duclaasie said:

Waar kun je eigenlijk een schoonzoon voor de buizenversterker kopen? Is dat makkelijker dan bijvoorbeeld een afstandsbediening?

 

HaHa, maar de eindversterker en de LS zijn gelukkig beneden. Volgend weekend is de zaak weer actief.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

We hebben het gewoon erg druk George. Mijn dochter gaat 1 april met man en kinderen drie maanden naar Amerika en dan krijgen we het rustiger (morgen weer twee dagen oppassen). En we hopen ook dat de familie wat minder energie gaat kosten (broer in verpleeghuis en zuster vandaag eerste nierdialyse). Dat had ik eigenlijk niet verwacht op mijn oude (re) dag.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik heb het mailtje nog even aangepast voor de volledigheid George. Ga nu weer het plateau op de draaitafel zetten. Pokkewerk bij een Oracle.

Link to comment
Share on other sites

Dinsdag en woensdag wezen oppassen in Schiedam. Vandaag lastige gesprekken waarna mails moesten worden gezonden. Morgen komen er vrienden op bezoek en gaan we samen lunchen en wandelen, zaterdag vroeg in de middag krijgen we dochter en familie op bezoek, s’avonds gaat de hele familie uit eten waarbij we de lief van mijn zoon leren kennen. En dan nog mijn broer in het verpleeghuis en mijn zuster sinds deze week aan de nierdialyse. Zondagmiddag en maandagochtend heb ik weer tijd voor de hifi Hans. Soms komen dingen nu eenmaal samen. Gelukkig gaat dochter, man en kids drie maanden lang op vakantie in Amerika. Hoop dat we dan weer in rustiger vaarwater komen.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...