Jump to content

Wil goes analog.


Jongensdroom
 Share

Recommended Posts

En hier op 7:43.

Ā 

Laat in zijnĀ veertiger jaren nog zelfstandig geworden als heftruck-monteur op aanraden van mijn vader en begin 60-65 jr. reeds kunnen rentenieren. Daarna zijn oude motorwens vervuld met Norton Commando en deze Husqvarna.Ā  Helaas slechts 70 geworden (de gezondste van mijn 9 oom's) Vanaf zijn 35ste ultrafanatiek hobby-wielrenner.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Vinyl_Fuchs said:

Het mooie van onze hobby of niet. Net hoe je het bekijkt en wat jouw mogelijkheden technisch dan wel financieelĀ zijn. Niet kritisch bedoeld overigens, maar meer complementair.Ā Want ik bewonder mensen die zelf analoog/ digitaal/ softwarematig/ technisch DIY onderlegd zijn om hun audiosysteem naar eigen wensen/ smaak in te kunnenĀ richten. Een andere richting zou de budgettaire kant zijn: CNO. Maar ook dat is voor mij geen optie.Ā 

Helaas beschikĀ ikzelf niet over dergelijke kennis, maar dat terzijde. Zou ik

Ā utopisch gezien wel graag willen (perfectionist/ deels controlefreak), maar ik ken mijn beperkingen. Anderzijds ben ik redelijk traditioneel (hoe niet van continue veranderingen en ben niet behept met de eeuwige onrust voor beter)

Puur rationeel gezien wasĀ ik liever geen audioliefhebberĀ geweest (hierbij neem ik mijn broertje als vergelijkingsmateriaal: tevreden met Sonos en enorm muziekliefhebber)

Had me tigduizende euro bespaard, die dan weer ten goede van mijn gezin waren gekomen. Het eeuwige dilemma van een "audiofiel" zonder voldoende financiĆ«le middelen (geldt denk ik voor de meeste hier die geenĀ multimiljonair zijn)Ā 

Betreft uiteraard een luxeproblem, maar aangezien ik niet altijd rationeel beslis, krijg ik vaak de deksel op de neus. Samengevat: "The Story of my Life".

Dus zie het hierboven neergetikte niet als een beklag, maar meer als een psycho-analyse. En dan ga ik helaas nat:Ā Ā "soit" of op zijn Limburgs: "Ut is wie ut is".Ā Ā 

Tja daar kan je je zelf dan in berusten en er vrede mee hebben of er wat aan gaan doen.

Optie 1 is je zelf beperken en keuzes maken.

Optie 2 is schoftig veel geeld gaan verdienen.

Optie 3 je zelf verdiepen in de materie en gaan leren.

Er zijn zo veel plekken te vinden op het web waar uitgelegd wordt hoe iets werkt. dat zou dus geen beperking hoeven zijn.

Het is natuurlijk wel lekker makkelijk om te zeggen dat je de kennis niet beschikt en voor sommige mensen gaat dat het ook echt niet worden.

Maar de meeste mensen kunnen wel meer als ze zich om te beginnen in gaan in verdiepen.

Dat hoef je gelukkig niet alleen te doen, er zijn hier zat mensen met behoorlijk wat kennis die je kunnen helpen.

Ā 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Vinyl_Fuchs said:

Ik ga voor optie 1, tevens mijn enigste optie: in stand houding m.b.v.Ā šŸ˜‡

Ah de makkelijke weg dus, ja waarom zou je je zelf uitdagen en wat nieuws gaan leren.

Stel je voor de voldoening die je krijgt als je zelf iets hebt gebouwdĀ 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, kappa7 said:

Nog makkelijker.

Ik gun je deze vorm van arrogantie, daar jij technisch duidelijk mijnĀ meerdere bent. En daar heb ik absoluut geen moeite mee. Als je mijn topic-set doorleest, weet je echter dat ik als leek niet de makkelijkste weg bewandelt heb. Voor wat het hier waard is.

Link to comment
Share on other sites

Nee zo moet je het net lezen en zo is het ook niet bedoeld. Wel probeer ik iets bij je te trigeren om zelf wat te gaan proberen.

Zeker om dat je in eerste instantie aangaf dat je jet jammer vond niet zelf de kennis te hebben maar dat wel graag zou willen.

En dan niet gelijk proberen de Eiffeltoren te willen bouwen maar begin eerst eens klein met het maken van kabels of het opzetten van een muziek PC dat zijn redelijk toegankelijke projecten wat ook zonder kennis best goed te doen is.

Ā 

Link to comment
Share on other sites

Dit antwoord siert je, maar je snapt hopelijk ook mijn insteek/ antwoord in deze. Niet iedereen is technisch onderlegd in deze. Net zo min is iedereen muzikaal onderlegd.Het is net waar jouw kunde/ kennis liggen. Ga er gemakshalve vanuit dat iedereen met gemiddelde intelligentie op jonge leeftijd zich bijna alles eigen kan maken, mits interesse/ gegeven mogelijkheden.Ā  Ik had vroeger/ late basisschooltijd een vriend die toen al bezig was met programmeren van MS-DOS m.b.v. Commodore C64 met taprecorder. Een echte whizzkid, daarentegen dan weer asportief. Tegenwoordig overigens eigenaar WhiteHats B.V.

Maar dit terzijde: ik schaamĀ me er niet voor dat ik jaloers ben op muzikanten, audiotechnici, audioervaringsdeskundige etc. En dat dit vanzelf komt aanwaaien, net als andere skills/ wetenswaardigheden, zal ik dus ook niet onderkennen.Ā 

Misschien kun je ook nagaan hoeveel moeite audioleken zich moeten troosten om halverwege tot een soortgelijk resultaat te komen.Ā 

Ā 

Edited by Vinyl_Fuchs
Link to comment
Share on other sites

Dat snap ik en geld ook voor mij, er zijn gebieden waar ik geen of weinig kennis van heb, Wel heb ik dan van huis uit mee gekregen om wanneer dat nodig is kennis en kunde te vergaren om zo je zelf verder te ontwikkelen. En natuurlijk zal dat altijd beperkter zijn als mensen die ergens voor doorgeleerd hebben maar probeer dan wel de theorie ergens achter te begrijpen. In geval van techniek vind ik het dan weer leuk om mensen daarin verder te helpen zo dat ook een leek een stukje minder leek wordt en al snel een behoorlijk resultaat kan halen.

Dus mocht je het leuk vinden wil ik je best helpen om iets zelf op te gaan zetten.Ā 

Link to comment
Share on other sites

+1. Sorry voor de soms kort aangebonden/ provocerende antwoorden alhier. Zit momenteelĀ na 15+ jaren "doorploeteren" in een fase van "lichte" overwerktheid (binnen mijn familie een teken van zwakte en zo zie ik hetzelf ook). Ik onderken hetzelf echter wel (het vat is leeg), dus werk aan de winkel. Geen excuus, maar wel een teken dat ik persoonlijk veranderen moet.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Hans van Liempd said:

En dan kun je digitaal weer op n hoger niveau proberen te krijgen... en dan weer analoog enzo. Zo blijf je mooi bezig.

Dat ben ik niet van plan Hans. De bedoeling is dat ik naar muziek ga luisteren. Waarschijnlijk ben ik ook geen audiofiel!?

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, carl said:

Ik kom zeker bij je langs Wil. Toch vraag ik me af wat het karakter is van die van de Hul. Persoonlijk vond ik de DL 103 laatst wat grof, (maar zeker niet fout) klinken. Is zoā€™n Frog nu wat subtieler?

Groot, vol, gedetailleerd. In een woord: goed. Deze houd ik, want ik ben tevreden.

Het verschil met de Legacy + VDH is toch groot. Of klein, maar groot genoeg om tevreden te zijn.

Misschien kan het nog beter. Zowel de tafel als de arm als het element. Maar hoeveel gaat dat kosten? 10.000 tot 20.000 euro?

En hoeveel procent klinkt het dan beter? Nu kan ik op een goede manier naar de gespeelde muziek luisteren.

Ā 

De Denon 103 kon mij destijds niet bekoren in de TD124. Wat dat ook zeggen moge. De 103 valt in een lagere klasse.

Ik heb een Canary van 12.000 euro gehoord in een TD124 van 18.000 euro. Dat klonk prima op die set. Maar veel meer zegt dat niet.

Ā 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Vinyl_Fuchs said:

+1. Sorry voor de soms kort aangebonden/ provocerende antwoorden alhier. Zit momenteelĀ na 15+ jaren "doorploeteren" in een fase van "lichte" overwerktheid (binnen mijn familie een teken van zwakte en zo zie ik hetzelf ook). Ik onderken hetzelf echter wel (het vat is leeg), dus werk aan de winkel. Geen excuus, maar wel een teken dat ik persoonlijk veranderen moet.

Respect, dat je dat hier deelt. Echt, petje af. Velen kunnen zich niet voorstellen, wat je dan allemaal doormaakt. Dat kan ook helemaal niet. Ik helaas wel, hetĀ gaat nu alweer 15 jaar goed. Met name toen ik stopte met muziekles geven aan klassen op scholen,Ā ging de geestelijke gezondheid met sprongen vooruit. Toen daarna de muziekscholen failliet gingen en ik geen last meer had van enge directeuren, was er weer een merkbare sprong. De laatste grote sprong was een half jaar geleden, toen ik met pensioen ging en financieelĀ beter in mijn jasje kwam te zitten. We springen wat af hierĀ šŸ˜.

Wat mij hielp en nog, was gaan sporten en leuke hobbies doen.

Ā 

Je hebt het over zwakte en persoonlijk veranderen. Daarmee doe je jezelf tekort. Het ontbreken van een bepaalde stof in de hersenen, kan al de oorzaak zijn en daar kun jij dus helemaal niets aan doen. Praat jezelf dus geen schuldgevoel aan! Je kunt proberen, met een goede begeleider, wat anders naar zaken in het leven te gaan kijken. Maar nogmaals, praat jezelf niet de grond in. En vergeet het gezegde niet: "elke gek heeft zijn gebrek".

Kijk maar eens naar wat Dirk de Wachter op YouTube zegt, over dit soort dingen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...