Jump to content

Waterpas


carl
 Share

Recommended Posts

Ik ga het morgen weer helemaal lezen Kraus. Wat ik me herinner had de Azimuth invloed op de balans van het geluid. Ik heb het toen wel goed gekregen na veel “gepiel”. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Goede herinneringen Jack.
 

Henk en ook Roger vertrouw(d)en erg op meten bij instelling van een element. Daarnaast vertrouw(d)en ze erg op hun oren bij de keuze van apparatuur Hans. Het ene sluit het andere ook niet uit.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, carl said:

Goede herinneringen Jack.
 

Henk en ook Roger vertrouwen erg op meten bij instelling van een element. Daarnaast vertrouwen ze erg op hun oren bij de keuze van apparatuur Hans. Het ene sluit het andere ook niet uit.

Combinatie van beide is natuurlijk het beste. Daar waar natuurkundige processen nauwkeurig te meten zijn, geldt dat niet voor ons flexibele, individuele brein. 😉

Link to comment
Share on other sites

Vroeger speelde ik regelmatig met VTA. Daar ben ik toch op teruggekomen. Bij het wisselen van het seizoen doe ik het soms wel eens, meer niet. Een goede instelling behoeft kennelijk geen krans.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Tubejack said:

Met dat zwarte kastje bovenop de scope werd de Wow en Flutter gemeten te weten 0,056% Afwijking snelheid 0,01%  

Mijn TD-2001 was nauwkeurig volgens Henk.  Hij wilde me niet eens, een andere platenspeler verkopen.... 

Dat "zwarte kastje bovenop de scope" is een Nakamichi T-100 Audio Analyzer. Die heb ik stationair boven op mijn werkkamer staan en is niet per se nodig om een element af te stellen. Dat lukt ook prima met alleen een scope en de juiste meetplaten. Je kunt er wel perfect de staat van de platenspeler mee bepalen.

Zo'n Nakamichi T-100 is een leuk en compact ding en was vroeger onmisbaar. In deze tijd van computers met soundkaart (zelfs de eenvoudigste van tegenwoordig is hier eigenlijk al prima) kan het ook met software. Leuker nog, er is een NAK T-100 SW pakket te koop voor Apple en Windows http://anaxwaves.com/NAKT100/ 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...