Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... IV


Tubejack
 Share

Recommended Posts

Erg leuke vrouw die Adèle, maar ik val niet op haar muziek.
 

Verder druk bezig de Oracle weer draaiend te krijgen na een nieuwe snaar en olie. Wat een kutgedoe met een plateau uit een stuk waar je nauwelijks met de snaar bij kan. Ik heb daarvoor een “tool” maar tegen de tijd dat je weet hoe die precies werkt dan vergeet je het weer na 2/3 jaar. Had ook een contactprobleempje. Als je weet waar het zit, is dat ook geen probleem 😀 Morgen de azimuth, maar ik laat Roger die wel bijstellen met de scoop.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag bezig geweest een paar tafeltjes voor de eindversterkers te fabrieken. Ik vond op het zoldertje van de garage een laddertje van een stapelbed wat ik 40 jaar geleden gemaakt heb. Wanneer het klaar is, zal ik wat foto's plaatsen. Ik denk dat het er leuk uit ziet en ook stabiel staat. Nu liggen de hardstenen platen op wasmachinedempers met daarop de RVS eierdoppen. Dat verschuift nogal makkelijk.

Link to comment
Share on other sites

Ben mijn draaitafel aan het herinstalleren nu ik wat dingen eraan gedaan hebben waaronder terugplaatsen element, olie en snaar. Roger gaat er nog een keer met de scoop tegen aan. Wel leuk om te kijken hoever ik met kennis en oren kom. Ik had de Azimuth goed, maar ik heb de VTA iets veranderd en dat betekent toch weer iets aanpassen van Azimuth. Helaas krijg ik direct de halve bubs hier. Betekent wel een aantal LP’s morgen.

Link to comment
Share on other sites

Leuke LP’s gekregen van de Sint gisteren: een live registratie van Mink de Ville uit 1982, het Charles Loyd Quartet en niet te vergeten Christmas songsvan Ella Fitzgerald. 
 

Vandaag naar een zeer goede gerenoveerde Lenco wezen luisteren. Erg mooi gemaakte houten kast, SME arm en Ortofon MC mono element. Er wordt ondermeer gespeeld met een 50/60 jarige mono LP van Ella namelijk “here comes Charlie”. Ik heb hem zelf in Stereo dacht ik. Klonk allemaal prima. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gisteren een muzikale avond gehad met een bevriend stel die een zeer grote verzameling hebben.
Singeltjes draaien op een Garrard hf4 mono. Vele voor mij onbekende artiesten en eendagsvliegen veelal Rock en Roll en Hillbilly jaren 50 40.
Het merendeel van wat ik hoorde beviel mij wel.
Het was een zeer geslaagde avond.

Link to comment
Share on other sites

Leuk hoor Peter.

 

Ik heb net mijn Soundsmith betaald. Iets van 300 euro waarvan een groot deel het luchtvervoer is. Ik denk dat ik maar een headshell erbij koop anders valt het element niet te vergelijken met mijn Nagaoka MP 200. 

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij kan je helemaal geen Jelco headshell meer krijgen Peter. Ik heb nog niets besloten hoor, maar Ortofon maakt volgens Roger redelijk betaalbare Headshells. 

 

Ik zal vandaag ook nog eens even op de Shark kijken. 

Link to comment
Share on other sites

Gisteren het 2e prototype van een FM binnen antenne gemaakt van 6mm aluminium.  Werkt aardig, al werkt een versie van 2,5 installatie draad net zo goed. Vandaag een aantal cartridges voor mijn Technics draaitafel wat beter afgesteld.  Er zit bij de tafel een handige tool, waarmee je de cartridge kunt uitlijnen. Dan staat hij redelijk goed. Met een scope een protractor nog een haarje verder afgesteld.  Opvallend was goede kanaalscheiding en het ruime frequentie bereik van een Denon DL-103  25dB wordt makkelijk gehaald.  Shell is een Ortofon LH-2000.  Wat ook opmerkelijk was een AT-3600 van < €25  bij 60µm fraaie sinussen. Pas bij 70µm wat overschoot.  Alle drie de elementen vlogen ook bij 100µm niet uit de groef🙂🙋‍♂️     

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, carl said:

Vandaag mijn Booster gekregen. Wel jammer van die hoorntjes op mijn hoofd en die  puntstaart.  Maar dat zal wel wegtrekken 😷

Ik heb 1 dag een pijnlijke bovenarm gehad,dus dat valt mee. Ik heb van geen enkele prik veel last gehad.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Groovy said:

Goed voor elkaar Jack.

Ja nu Technics SL-1200GR => DL-103 =>Ortofon LH-2000 =>Denon-step-up => Schiit Mani=> SE-10 buizen versterker.  Mijn Goldring 1006 vind ik ook mooi, ik had nog even het idee om een Goldring 2500 in de Technics te schroeven. Maar dit klink al zo mooi, speelt zo makkelijk.  Waarom zou ik eigenlijk..... met een ander element moet je weer de boel aanpassen. 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...