Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... IV


Tubejack
 Share

Recommended Posts

2 hours ago, Tubejack said:

 

Maar ik vind het leuk, dat juist jij, met al je ervaring en kennis er onafhankelijk er iets van vind. 👍 

 

Er iets van vinden kan altijd wel, ook al is het negatief.

Maar dit is voor Hansko een prima oplossing. Mooi compact en voor de afmetingen groots klinkend.

Link to comment
Share on other sites

Leuke middag gehad bij mijn goede kennis Philips verzamelaar.
Verschrikkelijk veel apparatuur gezien waaronder prototypes van buizenversterkers en meetapparatuur buizenradio's en platenspelers en mengpanelen.
Vele dozen gevuld met de vroege ad luidsprekers gebruikt en gloednieuw in de verpakking waaronder de grote bombardon alle types 9710 en nog veel meer.
Ik kreeg een paar metertjes mee  kocht een AG 1014 wisselaar voor mijn bakelieten platen en singeltjes, ook een set ad 9710 m-01 anilco voor mijn open baffle. De 12 inch 12202 komen daarna.

Zijn privé museum is om van te watertanden.

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, kappa7 said:

Enne nu 5 uur verder?


Ik schrijf dit terwijl ik naar een live stream kijk en luister van de Zombies in Abbey Road, George. Zo’n nummer “tell her no” doen ze nog wel heel erg goed. Mijn vrouw is een groot fan.

 

Allereerst klonk het verschrikkelijk de combi TD 321, Jelco 750d en Nagaoka MP 200. Het element had immers een zomer niet gespeeld. Een kwartiertje later klonk het al veel en veel beter en op een bepaald moment trok ook het hoog, wat enigszins schril klonk, sterk bij. Dat komt dus allemaal wel goed. Jammer dat ik de Soundsmith nog niet terug heb want daar ben ik zeer benieuwd naar.

Helaas zit er wel ergens brom. Zonder aansluiting van de drie aardedraadjes van de van de Hul kabel nog wel het minste. Die brom moet echt weg. Maandag maar even over hebben met Rob Spoelstra. 
 

Ook nog even zeer kort vergeleken met de Oracle waar even als proef het goedkoopste AT 95 element op zit. Dit element is geplaatst met de bij de Graham behorende mal (volgens Bob Graham is instelling met die mal perfect). Instellen van gewicht is provisorisch gedaan met een klein gewichtje op de headshell) en de VTA heeft verder geen aandacht gehad. Het experiment was puur bedoeld om te kijken of het soms wegvallen van het linker kanaal misschien ligt aan de stekker van de Graham waarin de SME plug in gaat. En inderdaad toen ik de provisorisch vastgezette kabel wat meer ruimte gaf (los legde van het subchasis) was het probleem opgelost. Dat doet me wel een groot plezier om dat te weten. Maar ondanks die provisorische opstelling klonk het toch wel heel en heel aardig. Toch wel bijzonder wat de Oracle Delphi en Graham arm met zo’n goedkoop element doen.

 

Verschrikkelijk leuk bezig geweest vanmiddag. Zit alleen nog te wachten op mijn Benz en de Crystal kabel. En die Crystal Connect kabel mag zich zolangzamerhand diep gaan schamen. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Net mijn dochter op bezoek. Ik kreeg alvast de Dual 1219 terug. De TD 320 wilde ze graag hebben als ze verhuist was. Die Dual 1219 heeft nog op mijn studentenkamer gestaan. Ik denk er wel over hem te verkopen. Te veel draaitafels in huis. Wel een goed ding.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Even op en neer naar Waalre gereden om twee oude niet werkende philips platenspelertjes op te halen.
Maar daar zitten wel de goede headshells op die ik nodig heb voor mijn Philips AG 1014 singlewisselaar.
 

Link to comment
Share on other sites

Vandaag wat tijd bij Audioexpert in 's-Hertogenbosch doorgebracht. Niet om iets te kopen, maar om even te luisteren en bij te praten. Sinds het begin van vorig jaar was ik er niet meer geweest.

Omdat het wél online druk was, maar niet in de winkel, kon ik naar de nieuwe B&W's 803 luisteren. Die zijn behoorlijk gegroeid. Ik dacht namelijk dat er 802's stonden. De muziek werd weergegeven vanaf de Grimm streamer via een kloeke McIntosch versterker.

Hoe klonk dat...? Ik moest toch wel aan het geluid wennen in het midden en hoog extreem dynamisch, maar in het laag bleef die eigenschap wat achter. het leek wel of het laag wat later op gang kwam en ook minder gecontroleerd werd. Een halve meter naar voor met de luisterstoel maakte het wel evenwichtiger, maar het laag kwam toch niet in de buurt van het midden en hoog. Wel qua niveau, royaal zelfs maar niet qua finesse. Daardoor klonk het voor mij niet als een homogeen stuk muziek. Volgens Peter kwam dit omdat de speakers nog niet waren ingespeeld. Kennelijk moet het allemaal wat loskomen. Ook zo de plaatsing nog geoptimaliseerd moeten worden. Dat heeft natuurlijk ook pas zin wanneer de speakers optimaal functioneren. Of de combinatie met McIntosch ideaal is?, ik weet het niet. Ik werd in ieder geval uitgenodigd om over een paar weken nog eens te komen luisteren.

Kortom: een set die veel goed doet, maar waar de puntjes nog op de i moeten. Zoals ik het heb ervaren tenminste.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag weer even bij mijn vriend de Philipsverzamelaar op bezoek geweest.

Er stonden dozen vol lp's en daar zaten leuke tussen. Ik heb er maar 6 meegenomen meer niet want dat staat zo hebberig.
Ook kreeg ik een set 12 inch Philips 12202 breedbanders mee om te proberen.
Ik ben benieuwd hoe die klinken.

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Groovy said:

Lekker zuinig Jack,goed bezig.

We hadden vorige week een feestje, de muziek stond écht luid. Volgens het horloge van mijn vrouw was dat 90dB.  Thuis hebben we dat ook geprobeerd en het bleek dat we normaal véél minder luid spelen.  Nu is e.e.a. niet wetenschappelijk etc.  Maar het gaf toch te denken met luidsprekers die een rendement hebben van 92dB bij 1 watt in.  Daarnaast is het een bijzondere en betaalbare  versterker met 6AS7 triodes in pushpull. Het is ook gewoon leuk om zoiets te bouwen, zo' n versterker heb ik nog niet.  Voor de liefhebber http://www.triodeguy.com/Triodeguy PDF files/6AS7 Current Balanced PP Amp.pdf 🙋‍♂️

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Groovy said:

90 db is hard ja, maar in een grote ruimte kan het.

Succes met het bouwen.

Dank je. Het is een leuk project -naast mijn werk en studie- voor van de winter.  Ik ben van plan eerst een mono prototype te bouwen en er eerst lekker aan meten.  

Link to comment
Share on other sites

Mijn vriend Douglas en zijn vrouw op bezoek gehad.

Beide zijn muziekliefhebbers, ze genieten voornamelijk van vinyl.

Ze wilde de open baffles ook wel eens horen en ze waren positief verrast.
Ook nog wat nummers laten horen die we gisteren tijdens de meeting gehoord hebben.

Nog even nagenieten🙂

Link to comment
Share on other sites

On 2-9-2021 at 17:07, carl said:

Na bijna besloten te hebben een nieuwe TV te kopen toch op advies van mijn vrouw na de oogart gegaan: diagnose “staar” aan beide ogen. Leuk gesprek met de bijna specialist en assistent. Vervolgens moest ik nog even naar de “administratie” voor uitleg en planning van de twee operaties. Ik heb daar duidelijk gezegd dat ik eerst het resultaat van het ene oog wilde afwachten en vervolgens pas een afspraak wilde maken voor het tweede oog (met 1 oog kan je nog wel een LP opleggen). Je begrijpt de betrokken persoon plande de twee afspraken vervolgens zo kort na elkaar in dat het resultaat van de operatie van het eerste oog nog niet bekend was. Ik heb gezegd dat ik dat niet wilde. Vervolgens ging ze even extern overleggen, kwam terug en ging gewoon door met waar ze mee bezig was. Op een formulier schreef ze de twee data die ze eerst al voorstelde terwijl ik toch uitdrukkelijk al twee keer gezegd had dat ik de operaties niet zo kort na elkaar wilde. Ik heb niets gezegd en ben opgestaan en naar de deur gelopen en met als gevolg twee verbijsterde medewerkers. In de deuropening heb ik gevraagd of ze nu begrepen dat ik eerst het resultaat van het ene oog wilde zien (letterlijk dan) voor afspraken te maken over de operatie van het tweede oog. Kennelijk begrepen ze nu ineens wel wat ik bedoelde.
Ik mocht nog vragen stellen. Nu woon ik vlak bij het ziekenhuis en vroeg of ik met de fiets mocht komen (dan val ik mijn kinderen tenminste niet lastig). Die vraag was kennelijk nog nooit eerder gesteld 😄

 

In ieder geval kan ik op 9 oktober naar de platenspelervergelijking zonder er uit te zien als Piet Piraat.

Twee jaar geleden heeft mn vader 2 staar operaties gehad in oogkliniek in Rijswijk. Helaas was er veel meer aan de hand dan alleen staar (mn vader is inmiddels bijna 93), dus was er helaas niet veel verbetering (netvlies was ook niet goed, evenals de oogzenuw van 1 oog). Maar de klantvriendelijkheid was zeer goed. Wat jij hier beschrijft, was daar zeker niet gebeurd.

https://www.oogheelkunde.nl/

 

De operaties zelf vielen reuze mee begreep ik.

Link to comment
Share on other sites

De audiofiele avond was een kort bezoek bij Cock. Luisteren naar zijn laatste aanpassing van een voeding in de audioketen. Zoals altijd klinkt het realistisch en los in de ruimte. Eindelijk kwam een wens tot uiting: luisteren naar The Beatles en een stukje Pink Floyd. Klinken de Fab Four op mijn oude singles meestal krap en ietwat schraal, nu staan ze duidelijk en helder te spelen. De stembuigingen van Paul en John zijn goed te volgen. De tamboerijn wordt er ritmisch lustig op los geslagen. Erg leuk en het smaakt naar meer. Pink Floyd ken ik natuurlijk van het hitalbum The Wall, maar vanavond draaien we de Division Bell. Ik ken het album niet, maar de productie komt goed uit de verf. De heren hebben er werk van gemaakt. Heerlijk die ruimtelijkheid en de bekende stem schalt fijn door de kamer heen. Daarna komt nog Dead can dance voorbij. Maar ook het Vangelis album China met al haar kleine details, die haarscherp worden geprojecteerd in de ruimte. Na een goede kop koffie en gevulde koek was het snel inpakken en wegwezen, het blijft namelijk een doordeweekse dag en morgen moet er weer gewerkt worden. 

Link to comment
Share on other sites

 Dat is een mooi album Ivan, The Division Bell.  Vooral track 2 is vrij spectaculair. Je waait zo uit je broek ..... hahaha 🙃

 

Naast het album "China" is  "The City" een aanrader.  

Bij dit album, wordt ik een met de muziek, Een  stad die langzaam ontwaakt en allerlei fases van de dag meemaakt. 

Dit album vind ik erg goed opgenomen, veel details.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/The_City_(Vangelis_album)

 

Vangelis-The_City.jpg

Edited by Tubejack
typo en update
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ivan10 said:

Top dat ziet er goed uit @Tubejack wat is die Vangelis toch productief geweest. De albumcover is me volledig onbekend. Uit 1990. Mmm.

 

Jaaaa....  het is wel een CD.  Maar erg goed opgenomen https://dr.loudness-war.info/album/list?artist=vangelis&album=city

Ook erg mooi  is Vangelis Nocturne 2LP.  🙋‍♂️

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gisteren eindelijk een keer bij Cock thuis wezen luisteren. Het is ook een beetje lastig als je zover weg woont (14.000km). 

Ik heb echt genoten, zijn systeem is heerlijk uitgebalanceerd, snel, faserein en heeft een prachtige stage.

Er was niet iets waar ik me aan stoorde en dat is vaak wel anders.

Het allermooiste vond ik de mono platen (Vera Lynn!), wow wat geweldig.

Dank Cock voor de heerlijke koffie, het lekkere geklets over de hobby en de mooie muziek!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...