Jump to content

X-Fi wordt DAE


Sodejuu
 Share

Recommended Posts

Over streamen of vinyl kan je wel een jaar lang praten. Het zou best kunnen dat bij vinyl vervorming hoort die als prettig wordt ervaren. Maar in 30/40 jaar heeft nog niemand een knopje uitgevonden op een DAC waar die prettige vervorming wordt nagebootst. Zelfs meneer Grimm niet.

 

Verder zou ik iedere beginner adviseren niet meteen met vinyl te beginnen. Genoeg goedkope streamers te krijgen.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, carl said:

Als je vinyl beter vindt klinken en de oorzaak zou vervorming zijn dan ligt het toch voor de hand digitaal daarop te corrigeren Gydo ?

 

 

Heb je wel, het filmpje helemaal afgekeken Carl? 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Grappig dan wel dat jaren terug een zekere mijnheer M v.d.Veen een avond verzorgde bij de AVMN, en daar bij een opname een zekere mate van ruis werd toegevoegd.

 

Dat wisten wij niet, maar hij had 2 opname's en vroeg ons of wij het verschil hoorden, dat was redelijk goed te horen door verschillende aanwezigen.

Daar werd toen verteld dat er bij de eerste opname's voor de CD's bij de Philips CD spelers als standaard CD werd meegeleverd, die geduid werd als kaal en hard geluid, niet aangenaam. Te schoon en te helder, en dat was dan wel voor sommigen als onaangenaam ervaren. Menno heeft toen daar proeven mee gedaan en een lichte vorm van ruis toegevoegd, en dat later ook gepresenteerd bij de AES audio ingenieurs. 

Edited by HansP
correctie
Link to comment
Share on other sites

Laat ons het duidelijk stellen, ik vind vinyl niet beter klinken, maar ik heb veel vinyl en dat is de enige reden dat ik nog een draaitafel heb. Trouwens de huidige vinyl prijzen zijn ronduit belachelijk hoog, voor mij (!!!) geen enkele reden om vinyl te kopen.

Edited by Gydo
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Gydo said:

Trouwens de huidige vinyl prijzen zijn ronduit belachelijk hoog, voor mij (!!!) geen enkele reden om vinyl te kopen.


Speakers Corner LP’s kosten rond de 26/27 euro. Ze zijn AAA tenzij anders vermeld. Ik heb er naar mijn herinnering nooit problemen mee gehad. De prijs vind ik dus niet onredelijk. Zie het als een gebonden boek - ook duurder dan een pocket. 

Zelf heb ik indertijd veel luisterproeven gedaan met vinyl en CD. Ik vond de verschillen marginaal en de meeste mensen zullen het niet/nauwelijks horen. Ik vind de kwaliteit van streams trouwens zeer wisselend. Op een of andere manier blijven ze daar remasteren. Dat verhaal over toevoegen van ruis geloof ik meteen hoor.

 

Kortom mijn laatste jaren geniet ik maar van mijn heilige Grail: buizen en vinyl.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Die opmerking had ik inderdaad gehoord Jack. Sorry hoor, maar als je na 40 jaar met digitale techniek moeite hebt om een veel beter geluid te krijgen dan wat er uit een goedkope platenspeler komt dan deugt die hele digitale techniek niet lijkt me. 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, carl said:

Die opmerking had ik inderdaad gehoord Jack. Sorry hoor, maar als je na 40 jaar met digitale techniek moeite hebt om een veel beter geluid te krijgen dan wat er uit een goedkope platenspeler komt dan deugt die hele digitale techniek niet lijkt me. 

Ik meen, een precies tegenovergesteld mening van jou gehoord te hebben toen je met een AURALiC Mini ging streamen.  

Link to comment
Share on other sites

Het is niet mijn mening dat je met een goedkope Rega beter geluid krijgt als met digitaal Jack. Dat zegt Grimm. En als dat waar is dan …….   Zoals ik al zei goed uitgevoerd zal digitaal en analoog per saldo niet zoveel verschillen en wordt het geluid door de LP, CD en stream bepaald. Persoonlijk heb ik wel de voorkeur voor LP.

Link to comment
Share on other sites

Ik moet mijn mening ook wel eens bijstellen Carl. Bovendien meerdere mensen vonden / vinden zo'n  AURALiC Mini erg goed voor het geld.  Maar terug naar het filmpje. Er wordt heel erg véél gezegd. Zoveel, dat het -denk ik- interessant is. Hoe dat nou komt.? Een ander voorbeeld was de Blue Sound Note kost ook €600 en beide heren waren het daar over eens, dat, dat heel behoorlijk klonk, net als die Rega draaitafel.  

Link to comment
Share on other sites

Ik sta er vaak versteld van hoe nauwkeurig het verhaal is. Dit klinkt beter dan dat en omgekeerd. Of dit in werkelijkheid ook zo is, kun je nooit controleren, het is tenslotte maar een mening. Wanneer je 20 switches hebt vergeleken bijvoorbeeld, hoe ga je die allemaal waarderen en op de juiste volgorde zetten? En hetzelfde geldt voor vergelijken met draaitafels, armen en elementen.

 

Ik ben begonnen aan het lezen van een topic over een zelfbouw audio PC op Audiophile style (https://audiophilestyle.com/forums/topic/58164-building-a-diy-music-server/   135 pagina's!).  Het een is beter dan het andere en het volgende nóg weer beter. Slechter is het nooit.. Ik ben er na enkele pagina's mee gestopt.

Wanneer je naar mijn avatar kijkt, zie je op de Eschertekening, de mannetjes telkens een trede hoger klimmen en uiteindelijk weer op hetzelfde niveau zitten. Zo lijkt het in audio ook vaak te gaan.

 

 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Tubejack said:

Naar mijn mening is Grimm Audio een gerespecteerd merk.  Met technici met een studio achtergrond. Niet te vergelijken met enthousiaste hobbyisten. Ook leuk, maar een ander niveau.  

Dat is zeker, maar die laten het achterste van hun tong ook niet zien. Hun streamer staat als een van de beste te wereld bekend. Maar de Taiko en de PinkFaun ook (https://www.whatsbestforum.com/threads/what-is-it-with-the-dutch-and-high-end-servers.30651/ ). Analoog kan snel heel aardig klinken, maar om het echt goed te krijgen kost het ook heeeeel veel. Maar dat is met streaming niet anders.

 

Ik denk dat dit vooral te maken heeft met de kleine aantallen en bijbehorende ontwikkelkosten. Én snel geld verdienen natuurlijk.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

Snel geld verdienen....  De meeste die met high-end audio bezig zijn - die ik ken zijn: "grijs", "dun" of "helemaal glad" van boven. Kennelijk gaat dat geld verdienen, toch niet zo snel🤔 Maar even zonder dollen.  Dit leid alleen maar af, van de vraag: hoe het kan? dat volgens beide heren met een Rega 1 al heel leuk platen kunt draaien. Wie het weet mag het zeggen. 🙋‍♂️

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...