Jump to content

Beste draaitafel ooit


carl
 Share

Recommended Posts

Analoog is gewoon enorm leuk. Afgelopen week sloopte mijn zoontje mijn Cadenza Black. Daar was ik echt kapot van. Maar het biedt na een jaar of 7 ook weer mogelijkheden. Dus een keer een Nagaoka MP 500 proberen die ook goed in mijn arm past. Dat was schrikken. Twee dagen van inspelen en afstellen, oa met de phonotrap en nu denk ik dat ik er ben. 

 

Ik kwam dankzij het kapotte element op de site van Hollistic Audio, hier vlakbij. Die doen ook hele leuke dingen,  maar weer voor zwaardere armen. Zou ik ook wel eens een tijdje mee willen spelen. 

 

Mijn 'betaalbare' droomdraaitafel: een Nottingham Analogue Dias. Met een mooie lange unipivot erop. Die gaat heus een keer komen en dan mag de Mitchell Orbe naar de werkkamer om dag in dag uit zijn rondjes te draaien. 

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, carl said:

De 15 duizend voor de Micro Seiki van Marco vind ik wel stevig voor een tweede draaitafel. De helft zou wel weer kunnen. Per slot van rekening word ik volgende week 70 😉

 

Dan maak je van die Micro toch de eerste draaitafel en die Oracle de tweede? Probleem opgelost :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

  • Members
1 hour ago, carl said:

15 duizend voor de Micro Seiki van Marco vind ik wel stevig voor een tweede draaitafel.


Dat is nou precies wat ik bedoelde met die prijs loslaten, soms valt iets niet in geld uit te drukken, en moet je dat gewoon loslaten. Als je de arm en het element even wegdenkt, is het ineens al ruim 2/3e minder. Maar buiten dat, ik vind dit loopwerk die arm en element gewoon waard, zonder is hij voor mij niet af.

 

En nogmaals, er zijn echt wel betere loopwerken te vinden, maar het gaat mij om deze combi an sich, en dan wil ik de financiële pijn best even vergeten. Buiten dat, het laatste hemd heeft geen zakken...

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Arden said:

prijs loslaten

Gelukkig heb ik dat achter me gelaten. Hebzucht heeft geen meerwaarde. Dat wil niet zeggen dat alles voor niets moet, maar betekend wel dat je dingen gaat waarderen om wat ze zijn in plaats van om wat anderen er van vinden. Als jij de enige liefhebber bent is de prijs mooi laag en de waarde voor jou hoog. "Resplending in divergence"

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Arden said:

En nogmaals, er zijn echt wel betere loopwerken te vinden, maar het gaat mij om deze combi an sich, en dan wil ik de financiële pijn best even vergeten. 


Financieel pijn doet het pas als je er niet mee tevreden bent Marco 😄  Maar je mag best andere loppwerken noemen hoor. Daarvoor is dit topic geopend.

 

En hartstikke leuk RBH dat je die ambities hebt al lijkt met een Nottingham Analoque wel iets anders dan een Mitchell.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Arden said:

En nogmaals, er zijn echt wel betere loopwerken te vinden, maar het gaat mij om ... de speler zelf

Dat houden we erin. Ik heb naast de Barcanova Sonore nog een aantal draaitafels. Een paar daarvan zijn gewoon gaaf om te zien. Ze maken minder muziek, maar dat maakt me bij die spelers echt niet uit. Het gaat dan om de Denon DP-59L ^_^ en de Transcriptor Transcriber (bedankt Marco B))

DP-59Lの画像

 

Afbeeldingsresultaat voor Transcriptor Transcriber

Edited by Sodejuu
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Roots said:

In het verleden vroeg ik mijn vriendin vaak  'zal ik het doen?....Ze zei dan' Als je het kan gewoon doen, je leeft maar 1 keer.


Ik veroorloof me wel een en ander Roots en nu ik bijna 70 ben heb ik materieel gezien toch eigenlijk wel alles wat ik heb gewenst toen ik 20 was: een fantastisch huis in een stille omgeving en een zeer goed geluid. Misschien heb ik het ook wel nodig om een beetje te twijfelen over draaitafels: wie twijfelt leeft 😏  Ik ben overigens wel aan het kijken naar consoles voor een SP 10. 

 

Geweldige draaitafels Roger. Persoonlijk vind ik dat je ze zou moeten opstellen op de linkerwand vanuit de luisterpositie. Dan genieten bezoekers mee.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, carl said:


 en nu ik bijna 70 ben heb ik materieel gezien toch eigenlijk wel alles wat ik heb gewenst

 

Volgens de pensioenfondsen heb je dan nog 13 jaar te gaan, Carl en dus 50 % kans om eerder/later uit te stappen. Is het geen tijd om het materialistische te verruilen voor de wat meer spirituele kant van de muziek? Op je 20e wilde je misschien een racemotor/auto maar wat moet of kan je daarmee op je 70e?

Onvermijdelijk gaan de oren achteruit en kun je toch niet meer ten volle profiteren van de subtiele verschillen tussen het ene of andere (veel te dure) element. Ik zelf kom er meer en meer achter dat het hebben van meerdere draaitafels, versterkers enz enz even onzinnig is als het hebben van twee wasmachines. Het is zinloos om de zakken te vullen van een doodshemd, alleen maar ballast voor de nabestaanden. Waarom zou je willen intreden in de rijen van bezitters van 12 Ferrari's? "Too much and never enough" is de titel van een biografie over Trump.

Het is lonender om je eens te verdiepen in de muziektheorie, een cursus solfège te volgen of desnoods een paar lesjes keyboard. Dan heb je veel meer aan je mooie luisterkamer dan het zoveelste apparaat er bij.

 

Link to comment
Share on other sites

Materialistisch zijn wij westerlingen natuurlijk allemaal wel een beetje Kraus. Om een beetje aan te geven hoe ik in elkaar zit. Ik heb 11 jaar geleden dit huis gekocht. Het is een oud koetshuis wat jaren geleden omgebouwd is als woning en het heeft een beschermde status. Hoe hier ooit mensen gewoond hebben snap ik niet want in de winter was het hier stervenskoud, zelfs met de verwarming op 23 graden. Op mijn werk verklaarde ze me voor gek dat ik dit huis kocht want was het niet eerder tijd om op een flatje te gaan wonen?  Ik daarentegen wilde dit huis behouden voor de toekomst en heb al het mogelijke uitgezocht en het is weer Pico Bello en zeer comfortabel. Vanaf de eerste dag hebben we hier ook geweldig  gewoond zo dicht bij de natuur. Zo zit ik een beetje in elkaar. Ik moet dingen uitzoeken en er mee bezig zijn. Zie de zoektocht naar een tweede draaitafel ook zo. Ik vind het gewoonweg leuk om dit allemaal uit te zoeken. Ook heel wat anders dan mijn intellectuele werk vroeger. En naar vinyl luister ik al heel lang met heel veel plezier op de Oracle en daarvoor de Linn Axis. Beter als mijn huidige luisterkamer heeft het niet geklonken. En dat mijn oren slechter zullen worden valt niet te vermijden, maar tot dat moment geniet ik er ten volle van. 
Verder begrijp ik jouw behoefte achter dingen te kijken. Zelf heb ik ook veel gelezen over Jazz en Blues. Maar het genieten daarvan staat voor mij op de eerste plaats. Had ik indertijd ook met literatuur. Uiteindelijk gaat het ook daar om het verhaal en niet over de schrijver. Althans zo zie ik het. We moeten naar Corona zeker eens praten.

 

PS ik zou wel een weekje in een Ferrari willen rijden, maar meer ook niet. Ik heb trouwens een neef die Porsches spaart. Kan ik niet tegen op. Het zou trouwens een verzameling Aston Martins worden 🥴

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik heb wel eens een ritje mogen doen in een oude Porsche 911 en een Ferrari Dino,ook in een Audi rs3.

Met de Audi reed ik 280 km pu ik was in een vloek en een zucht van Tilburg in Eindhoven.
De Porsche schakelde zwaar,dat was blijkbaar normaal, de Dino maakte een hels kabaal,de Audi suisde lekker comfortabel over de weg.

Leuke ervaringen.

Als ik genoeg poen had dan zou ik ook van alles willen proberen, en ik heb toch het een en ander gehad.

Je hoort mij niet mopperen😀

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, carl said:

 Hoe hier ooit mensen gewoond hebben snap ik niet want in de winter was het hier stervenskoud, zelfs met de verwarming op 23 graden. 

Ja maar wie gaat er dan ook in de garage wonen? 

Het koets huis was vroeger gemaakt om de rijtuigen te stallen en mogelijk nog een paar paarden.

Het is nooit gemaakt om een woon functie te hebben.

Het zijn bijgebouwen van het landgoed waar het vast ooit deel van heeft uitgemaakt.

Daar hoort vast ook nog een Jagers huis bij en nog wat andere woningen voor het personeel.

Die hadden natuurlijk wel duidelijk een woon functie.

 

Link to comment
Share on other sites

Prachtig filmpje met Vd Hul. 

 

De scheidslijn tussen materialisme, met de bijbehorende status en vol passie diverse hobby's beleven zonder al te veel oog te hebben voor de financiële kant van dat verhaal is soms maar flinterdun, zeker voor diegene die er van buitenaf naar kijkt. 

 

Ik hou wel van het min of meer impulsieve, zoals ook in het andere topic waar ook zo maar een Ampearl wordt gekocht om eens te proberen. Ga zo door!    

Link to comment
Share on other sites

De eerste en tweede verdieping zijn altijd bewoond geweest George. Daar woonde de particuliere arts van de eigenaren. De begane grond is pas na de oorlog omgezet in woonruimte. Ik ben begonnen met de gebruikelijke zaken zoals spouwmuur vullen, dubbel glas en hoogwaardige dakisolatie (sneeuw blijft erg lang liggen). Uiteindelijk bleek de koudeval te komen van een aanbouw met betonnen vloer rechtstreeks op de grond. Die aanbouw is al weer een aantal jaren geleden vervangen. Daarnaast hebben we nu vloerverwarming in de keuken (die vloer was ook van beton). Vervolgens was het probleem volledig getackeld. In de vrieskou stoken we de huiskamer overdag 18 en s’avonds 19,5 graden. Ook loop ik altijd op sokken. Geen klagen meer en op onze leeftijd heb je nu eenmaal meer last van kou. 

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, rbh said:

 

Ik hou wel van het min of meer impulsieve, zoals ook in het andere topic waar ook zo maar een Ampearl wordt gekocht om eens te proberen. Ga zo door!    


Dat was ook wel effen een stap voor me 🤓 Hij is kennelijk verstuurd.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, carl said:


Je leeft in ieder geval nog na een ritje in die raketten Peter.

Charles heeft het niet zo op snelheid. Op de terugreis van München (2017) trapte ik mijn auto ook ff. Bij 210 op de teller had Charles pareltjes op zijn voorhoofd. Toen ben ik maar weer van het gas gegaan :biggrin: (er was nog ruimte over).

Link to comment
Share on other sites

Een goede vriend van mij heeft een in Haarlem opgevoerde Lexus GS300 (supra motor, porsche turbo compressor, 800 pk op de krukas). Tijdens een proefrit door de tuner gaf deze even gas op de oprit naar de snelweg: alleen op oprit van 100 naar 200 en meteen vol in de remmen want voor ons reed nog een andere auto op de oprit. Ik zat achterin en kon het niet waarderen.

Van mij hoeft het niet, 1 op 3 en iedere 15000 km een nieuwe versnellingsbak.

Edited by Duck-Twacy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...