Jump to content
High-End Forum
Sign in to follow this  
Gydotron

Purifi speaker

Recommended Posts

Al een hele tijd liggen er enkele Purifi speakers op de plank om een DIY speaker mee te bouwen. De kasten zijn bijna klaar en na de feestdagen finaliseer ik deze.

Het systeem zal een 2-weg worden, nml 1 Purifi 6,5 inch bas-mid unit en een Scan Speak Be tweeter. Omdat een bas reflex wel wat nadelen heeft (pijpgeruis is 1 voorbeeld) heb ik gekozen om 2 passieve membranen te gebruiken, juist, ook van Purifi.  Het filter zal ontworpen worden door Paul (Van Cluysen) een oud ingenieur van bij Philips en een DIY-er van de bovenste plank. 

De in en outs van het ontwerp zullen vrij gegeven worden zodat mensen die hem eventueel willen nabouwen dit kunnen.

Meer info volgt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, carl said:

Maar je bent nog niet aan de luisterproeven Gydo?

 

Neen, maar ik heb wel een prototype thuis beluisterd. Dat is een ontwerp van Purifi zelf en daar maken ze gebruik van een AMT Tweeter.

Ik heb de Purifi units al bijna een jaar liggen en had eigenlijk al lang een spelend paar willen hebben, maar een nek hernia heeft serieus roet in het eten gebracht. Ik ben al 2x geopereerd voor een nek hernia. Nu kon een operatie niet, maar wel een denervatie ondergaan. Een denervatie is het door-schroeien van een zenuw. Dit gebeurt onder monitoring en met lange naalden waarbij men bij een welbepaalde frequentie een stroom door de punt van de naald stuurt en zodoende de zenuw door-schroeit. Dat is nu vrijdag gebeurt en ik heb geen pijn meer. Het is niet fijn om constant pijn te hebben, het zuigt je leeg. Ik nam bijna 1 jaar morfine en dat hielp niet meer. Door de pijn had ik ook veel slapeloze nachten.

Maar er zijn mensen die levensbedreigende ziektes hebben, wat veel erger is.

 

Grtn Guido

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje jongen en ik denken dat je gezellig met pensioen was. Doe het voorzichtig aan en denk vooral aan de leuke dingen die weer gaan komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veel sterkte er mee. Mijn vrouw is er na een half jaar van af gekomen maar dat waren zes maanden doffe ellende, zowel door de pijn als door de verschrikkelijke medicijnen. Je moet door een hel zijn gegaan. Hopelijk nu een definitieve oplossing voor je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, de komende week is het mooi weer en alvast een reden om verder te werken aan de Purifi speakers. Tegen het eind van de week wil ik de kasten klaar hebben. In een later stadium wil ik ze laten spuiten in hoogglans. Welke kleur weet ik nog niet. Wil je meer weten over de in en outs van de Purifi speakerunit kan je naar onderstaand filmpje kijken. Erg leerzaam en informatief.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...