Jump to content

Funk Firm GETT! draaitafel


Ivan10
 Share

Recommended Posts

Wacht even heren. Dit is een direct drive in het jasje van de TD 124. Die 1600 serie is wel degelijk een doorontwikkeling van de subchasis spelers van weleer. https://www.thorens.com/en/thorens®-td-1601-en.html Maar ik ga toch wel even een topic over Thorens openen. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Als je een originele TD 124 ziet dan vind ik hem zeker niet lelijk. De Garrard 301 die eerder op de markt was vind ik wel smoel hebben zeker in de plinten die ik wel eens bij Marco heb gezien. Blijft wel Engelse smaak en Roger houdt daar niet van.

Link to comment
Share on other sites

The Funk Firm achromat ligt bij mij  op een Dual 704 direct drive en voldoet prima. Een nuanceverschil t.o.v. de standaard rubber mat, maar in mijn beleving de moeite waard. Ook optisch trouwens....

Op mijn Rega Planar 8 echter geef ik de voorkeur aan de (veel goedkopere) Hudson Hifi acrylic mat boven de Funk Firm. De laatste maakt het geheel te klinisch, alsof het de dynamiek uit de muziek zuigt........de enige reden die ik kan bedenken is dat de Achromat bij wijze van spreken zijn werk, absorberend vermogen, te goed doet voor een toch al doodstille snaaraangedreven tafel. Zo'n direct drive echter, hoe relatief stil deze ook is, zal toch altijd ietsje meer geluid / onrust  doorgeven.

Met andere woorden; de Achromat als slecht wegzetten is m.i. onterecht. Het is gewoon afhankelijk van de omstandigheden.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...