Jump to content

Heel interessante site


carl
 Share

Recommended Posts

10 minutes ago, Hans van Liempd said:

Rust bij het luisteren naar muziek ontstaat bij mij, wanneer ik ontspannen kan luisteren. Dat is vooral wanneer de set zo natuurlijk mogelijk klanken weer kan geven en ik met mijn hersenen zo weinig mogelijk correcties uit moet voeren. Een belangrijk deel wordt dit door de opnamekwaliteit veroorzaakt. Beter kunnen we het namelijk niet maken.


Helemaal met je eens Hans. Ik moet wel zeggen dat ik indertijd wat onrustig werd toen ik (dure) nieuwe LS had en het niet klonk zoals ik het wilde 😀

Link to comment
Share on other sites

Ik bezit nu 1,5 jaar een Thorens TD124/2 met een JELCO arm. En dit is overall een fijne draaitafel. Een audiovriend was altijd al into de TD124, en eerlijk gezegd begreep ik zijn keuze voor deze draaitafel nooit zo goed. De veelgeprezen rythm & pace was aan mij niet besteed. Ik heb de TD124 van de audiovriend over de jaren met verschillende armen en elementen mogen bewonderen, maar ik was nooit overtuigd. Vond de inmiddels iets afgenomen hype voor deze draaitafel altijd overdreven. Het tussenwiel is door velen geroemd (de snaar die ook de aandrijving verzorgd wordt dan nooit benoemd......). Maar nu ik er zelf een bezit, heb ik deze draaitafel beter leren waarderen. 1 ding kan ik minder waarderen, dat is de rumble.....De EMT 930 daarentegen heeft geen hoorbare rumble. Schijnt dat de rumble van de TD 124 met modificaties is te onderdrukken, maar standaard is rumble hoorbaar op een full range systeem.

Er is momenteel een re-issue TD124 op de markt waarbij de aandrijving is herzien. Nog geen review gezien van deze nieuwe versie die heden iets van 10.000 Euro mag kosten.

Link to comment
Share on other sites

Dat is dan ook een Direct Drive Arcman 😀

 

Van Rumble heb je geen/weinig last als je pop speelt. Maar bij muziek met stille passages is het storend. Ik heb vaak een TD 124 of Garrard 301 willen kopen voor naast mijn Oracle Delphi. Daar staat nu een TD 320. Ben toch altijd bang dat ik me verschrikkelijk aan die rumble stoor. Bijgeluiden ben ik allergisch voor al is het van de pomp van de verwarming. Er staan trouwens weer een paar TD 124 bij Hanze. Kost je iets van 3.500 euro.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...