Jump to content

Luistersessie Joseph Pulsar Graphene


carl
 Share

Recommended Posts

4 minutes ago, Roots said:

Ik weet dat! Maar mijn PC staat 5 meter verder🙃

Mijn North Star DAC heeft een I2S aansluiting btw.

Klein PCtje voor audio?

Die kun je helemaal leeg maken en optimaliseren voor audio.

 

@ Carl, Sorry voor het offtopic gehalte.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

Dat zou wel het mooiste zijn Hans..Als ik zover in de hobby zou zitten als jij.

Ik ben niet zo'n tweaker die dagelijks bezig is met allerlei dingetjes om dan te denken dat het werkt, en om er dan weer van terug te komen.

Ik denk dat ik een leuke installatie heb..En daar geniet ik soms van. Er is vast meer uit te halen daar ben ik zeker van.🙂

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Hans van Liempd said:

@ Carl, Sorry voor het offtopic gehalte.


Zelfs ik maak me daar soms schuldig aan Hans 🥳

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 12/24/2020 at 9:22 AM, VANZOMERENG said:

Hallo Carl,

Nog op zoek naar andere luidsprekers?

 


hai Gert Jan en Guido. Ik houd me op dit moment even gedwongen rustig vanwege de Corona. De SHL5 is in ieder geval te groot voor mijn 60 kuub zolderruimte. 
 

En Gert Jan jij moet nog steeds een keer komen luisteren bij mij, maar pas als ik het vaccin gehad heb.

Link to comment
Share on other sites

On 12/25/2020 at 11:04 PM, carl said:


hai Gert Jan en Guido. Ik houd me op dit moment even gedwongen rustig vanwege de Corona. De SHL5 is in ieder geval te groot voor mijn 60 kuub zolderruimte. 
En Gert Jan jij moet nog steeds een keer komen luisteren bij mij, maar pas als ik het vaccin gehad heb.

 

Yep,  Carl  heeft geen haast.

Tegen die tijd heb ik ook mijn bestelde  4-delig CD-box van Koos Alberts binnen, kan ik die mooi meenemen 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Weer een ouder topic wat de moeite waard is om op te pakken. Om even samen te vatten: vorig jaar heb ik in Friesland naar een paar Joseph Pulsar Graphene LS  geluisterd. Nu hebben Roger en ik alleen en los van elkaar diverse malen naar Joseph luidsprekers in Muenchen geluisterd en we waren beiden zeer enthousiast. De demo in Friesland viel echter wat tegen want ik vond deze LS veel te aanwezig in het hoog. Ik heb dus vanwege de afstand maar niet gevraagd om een thuisdemo. Nu verkoopt Poels Audio in de buurt van Roermond (waar Roger woont) ook Joseph LS. Kortom we hebben een demo gevraagd en hebben gisteren een zeer aangename en interessante luistersessie gehad waarbij we niet alleen uitgebreid geluisterd hebben naar de Joseph Pulsars maar ter referentie ook naar Harbeths 30 en Audiovector (zoek nog even op).

 

Eerst iets over Poels audio. De eigenaar Roy Poels is leraar maatschappijleer voor drie dagen per week en de andere drie dagen besteedt hij aan zijn audiozaak aan huis. Daar heeft hij een relatief kleine maar zorgvuldig geselecteerde collectie van apparatuur. Apparatuur die je eigenlijk niet zo snel bij andere bedrijven zult vinden. Zijn luisterruimte vind je in zijn kelder. Niet zo'n grote ruimte met 3,5 meter breed en ik schat 8 meter lang. Aan de andere kant een ruimte die voor veel mensen realistisch is wat dimensies betreft. Voordeel is ook dat hij de LS heeft staan in een afgesloten nevenkamer. Die doen dus bij een luistersessie niet mee. Bovendien geeft hij veel service door geinteresseerde klanten ook thuis thuis te laten luisteren. Dus de huur die hij bespaart voor een winkelruimte investeert hij in thuisbezoek. Het soort zaak wat ik trouwens zie als toekomst voor de High End audio. 

 

Eest iets over de beluisterde muziek. In dit soort sessies maak ik altijd gebruik van referentiemuziek: Harry Bellafonte "Live in de Carnegie Hall", Dead can Dance met "Songs to the Stars", Nils Lofgren die bang is dat Keith weggaat, Ella Fitzgerald met Louis die graag altijd vrienden blijven , Keb Mo met Keb Mo en Roger vroeg nog naar Jeff Beck. Dat allemaal via stream wat ik wat verraderlijk vind. Bij Harry Bellafontes "Hole in the pocket" hoor ik toch altijd in het begin zijn stem links achter het podium waarbij hij naar voren loopt en nu stond hij bij alle de drie beluisterde LS (!) achter Myriam Makeba en zeker minder diep dan ik gewend ben.

 

Van achter naar voren beluistert was ik niet weg van de Audiovector.  Ik heb ze eerder een keer gehoord in Wageningen en ook toen spraken ze me niet echt aan. Ik  vind het klankkarakter gewoonweg bloedeloos en te nuchter. Alles was verder op een of andere manier wel o.k. maar als totaalbeeld  weer niet om over naar huis te schrijven en zeker niet voor net geen 10.000 euro.  De Harbeth 30 heb ik indertijd ter recensie gehad voor Puresound. Beeld en Geluid had er toen nogal moeite mee, dat ik vond dat ze op mijn luisterzolder prima klonken en in mijn huiskamer een stuk minder. Harbeth klinken voor hen namelijk overal goed. Vergeet dat maar, want ook in de kelder van Poels vond ik ze niet echt tot hun recht komen (en dan heb je Roger nog niet gehoord 😀). Ik zat in met midden en op een of andere manier hoorde ik Ella Fitzgerald gecentreerd in het midden en parallel ook nog wat rechts van het midden. De LS miste bovendien detail, de stemmen klonken overigens wel weer natuurlijk. 

Wat Joseph betreft kan ik alleen maar zeggen "Sodeju" wat goed. Voor een monitor LS komt er heel veel geluid uit dat relatief kleine kastje. Dar gevoel van scherpte wat ik in Friesland had was ook totaal verdwenen.  Behalve dan bij Louis Armstrong want de man slist als de hel. Bij het nummer "Keith do not go" komt de ruimtelijkheid heel goed naar boven. En als ik het goed inschat zullen de LS in een iets betere aukoestiek (iets berder en hoger) het nog veel beter doen. Ik denk dat ze dan nog wat losser en ruimtelijker zullen klinken. Het laag heeft natuurlijk zijn beperking, maar voor de kamers waar ze voor bedoeld zijn is dat eigenlijk nauwelijks een probleem. Ook Roger was zeer ingenomen met het geluid. Het dymamisch karakter bekoorde hem weer sterk. Kortom ik moet nog eens goed denken over een thuisdemo als mijn set weer op orde is. Maar dat is weer een ander verhaal 😀

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, carl said:

Eerst iets over Poels audio. De eigenaar Roy Poels is leraar ...😀

Hij heet Rob

Het nummer van Harry Belafonte heet "Hole in my Bucket"

 

(ben zorgvuldiger met je info!)

Edited by Sodejuu
Link to comment
Share on other sites

Ik zal er kort over zijn. De set bestond uit Vitus Audio versteking en een Inuos streamer. De Joseph Audio Pulsar deed precies wat ik eerder ook al bij deze jongens gehoord had, nl een groot beeld neerzetten voor zo'n kleine speaker. Ik dacht eerst nog een kleine dip ergens te horen in het nummer van DCD maar dat lag aan mijn luisterplek. Als je de Pulsar hoort, hoef je echt geen grote speakers meer.
Over de Harbeth ga ik het niet hebben. Gewoon verloren tijd.

De Audiovector is een ander verhaal. We hebben naar de R3 Arreté geluisterd, een vloerstaande 3-weg speaker met een Air Motion transducer erin (een bandje a la Elac). Op zich een prima speaker, maar het bandje stond te ringen. Niet storend, maar wel aanwezig. Daardoor klonk deze speaker ietwat vlak en plat in het hoog en had je minder microdetail dan bij de Joseph Pulsar.

 

Ik wilde de Pulsar ook nog een keer thuis bij mij beluisteren. Echter, toen ik 's avonds thuis kwam van de audioclub heb ik de nummers op mijn set nog eens beluisterd (gestreamd) en ik kwam tot de conclusie dat er toch verrekte weinig mis is met mijn set B)

 

BTW, Rob Poels is een heel aardige gast, die gewoon down to earth is, niet moeilijk doet en heel open is. Hij is begonnen met merken die je niet in een andere zaak in NL tegenkomt (Vitus, Joseph) en later een paar niche merken erbij heeft gekozen.

Edited by Sodejuu
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Sodejuu said:

Hij heet Rob

Het nummer van Harry Belafonte heet "Hole in my Bucket"

 

(ben zorgvuldiger met je info!)


Natuurlijk geen pocket want hij moest de lekke Bucket dicht maken. Ik heb jouw Sonus Faber altijd geweldig gevonden trouwens. Bellafonte is overigens met dubbel L. Ga mijn onhebbelijkheden nu niet overnemen 😇

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, carl said:

Dat doe ik ook als het erom gaat Onno.

Maare.....kennelijk ging het er hier in je recensie er niet om. En helemaal niet met je opmerking van verbetering (Bellafonte) naar Sodejuu toe. Ging het er dus ook niet om.

Tja, rare jongens die....verstrooide audiofielen.🤣

Link to comment
Share on other sites

Daar speelt mee, dat het lezen en zeker op de computer me erg moeilijk valt op dit moment Onno. Volgende week operatie. Maar op dit soort foutjes is bij mij heel wat aan te merken.  Toen ik nog bij de overheid werkte hadden we daar een leeskamer voor. En mijn recensies voor Puresound werden op dit soort dingen gelezen door Ellie. Ik achrijf eigenlijk veel voor mijn broer en voer ook nog een juridische procedure voor een vriend. Daar gaat het eigenlijk hetzelfde 😀

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, carl said:

Inderdaad maar eerst een nieuwe auto René 😋  En ik koop zo wie zo niets voor Veldhoven.

Ik zou het geld eerder uitgeven aan een paar mooie luidsprekers (en wat aanverwant spul). Die auto kost alleen maar geld en is een voortdurende bron van frustratie.

We hadden het er onlangs nog over, ik denk niet dat ik in Nederland nog een auto zou kopen, eerder weer een mooie installatie...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...