Jump to content

Vooroordelen en afkeer m.b.t. bepaalde merken


VANZOMERENG
 Share

Recommended Posts

Goldring is ook een beetje onderschat merk, denk ik. Vanochtend vroeg, mijn 1006 er weer eens ingeschroefd. Wat een mooi geluid zeg.  Lekker levendig, mooi laag en midden. Ook in het hoog valt er genoeg te beleven. Misschien niet alle details maar gewoon een (h)eerlijke cartridge voor weinig geld. Mooie concurrentie voor de Nagaoka MP150 die €100 duurder is. De 1006 is eenvoudig op te waarderen met een andere naald. Niet dat, dat persé nodig is...  🙋🏻‍♂️

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

De mens hangt van vooroordelen aan elkaar. Als een hond stevig tegen een kind blaft zal het de volgende keer voorzichtiger zijn als het een hond ziet. Naarmate je ouder wordt zou je toch rationeler moeten gaan oordelen.

B&W LS zou ik zelf niet vlug kopen. Ik heb een buizenversterker en dan mijd ik liever LS met een grillig impedantieverloop en met minder rendement. Daarnaast stemt B&W inderdaad zijn LS af op de smaak van het grote publiek. Ik vind ze gewoon te “gelikt” klinken. Het is dan ook niet het eerste merk waar ik ga luisteren op een beurs. Iemand anders koopt misschien een vriend voor het leven. Prima toch.

Verder zal ik nooit LS kopen zonder ze minstens een week in huis te hebben gehad. Een goede winkel draagt daar altijd zorg voor.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

On 7/9/2020 at 11:14 AM, carl said:

 Iemand anders koopt misschien een vriend voor het leven. Prima toch.

 

Hans dus...

 

Maar ik ben ook niet onder de indruk van alle B&W luidsprekers. De eerste Nautilus 800 luidsprekers vond ik b.v. helemaal niks bij de demo's die ik hoorde, Terwijl ze in de studio van Polyhymia staan. Het zal dus zeker goed kunnen klinken.

De nieuwste 801 vind ik weer fantastisch. De monitors uit de nieuwste 7 serie ook, Maar de kleinere uit de oudere 8 serie weer niet. het is ook altijd wat.

 

Een merk waar ik weinig mee heb, is Devialet. Dat klinkt voor mij "plastic" en "electronisch". Erg kunstmatig dus.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

Dat zal toch wel met alle merken zo zijn Hans? Devialet vond ik die ene keer dat ik het gehoord heb ook niet overtuigend.

Link to comment
Share on other sites

  • Members
On ‎7‎/‎6‎/‎2020 at 2:58 PM, Seed7 said:

Jubilee en afgeleiden zijn/waren doorzakelementen. Mijn Jubilee's zijn uiteindelijk gewoon in de prullenbak beland. Die dingen zijn nooit 100% goed geweest en service nul.

 

Hier nog 1. Heb er 3 gehad, alle drie model ''Jubilee'', alle drie geëindigd als ''lowrider'' En steevast lag het aan de arm, de bediening of de instellingen, nooit lag het aan het element. Sindsdien komt er hier, als het Ortofon betreft, hooguit nog een SPU in.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Arden said:

''lowrider''

Nee joh, wide range damping system, toch? Ik heb geen idee hoe het nu is. Voor mijn gevoel is het 'mis' gegaan op het moment dat ze voor de MC's van hun simpele blok design zijn afgestapt en de modellen elkaar steeds sneller gingen opvolgen.

SPU's heb ik nooit wat mee gehad, doe mij maar zo'n rare Decca. Oh, die hebben ook een Jubilee ;)

 

We hebben hier nog wel een B&W V200 boekenplankspeaker.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Buell said:

Yamaha daar krijg ik geen gevoel bij.

Waarschijnlijk omdat ik motor rijd 🤣

Ik vind Yamaha wel goed, maar je moet het wel weten toe te passen. Je moeten eigenlijk weten wat "Natural Sound" inhoudt, dan kun je de juiste match vinden. 

 

Natuurlijk heb ik ook mijn merken die ik mijdt. Ik zal nooit meer een Ford auto kopen. Mijn eerste auto was een Ford en daar was elke week iets anders aan stuk. Dan haak ik af en is het afgelopen en krijg je bij mij ook geen krediet meer.

Ik hoef ook geen Canon. Ik heb een rekenapparaat gehad dat me een compleet examen vernaggeld heeft. Als je normaal bijvoorbeel 111 intikte, was dat ding zo traag dat ie maar 11 noteerde. De berekenigen gingen stevast de mist in als je niet traag genoeg de knopjes indrukte. Ook dan ga je bij mij de verdomhoek in.

Bij audio ben ik net zo. Ik hoef niks van ZoNie. ZoNie kwam steeds met hun eigen standaard (verkeerde klantenbinding, omdat hun keuze ook altijd de duurste was (memorystick bijvoorbeeld)). Mijn eerste CD-brander was een HP. Ik heb 'm niet lang gehad, want hij kon niet overburnen (orange book). Het bleek een gerebrande ZoNie te zijn en ZoNie bleef vast houden aan het red book formaat. Vanaf 1993 gingen de cd-spelers uit de normale series binnen 5 jaar stuk, ook al gebruikte je ehte ding nauwelijks. Daarnaast klinkt het spul ook niet. Toch heb ik me 3 jaar geleden eroverheen gezet en een camera van ZoNie gekocht en daar ben ik erg happy mee. Hoewel het menu feitelijks te complex is, kan ik er wel prima foto's mee maken.

Ander audiomerken waar ik niks van wil: Ortofon en Shure elementen (ze klinken echt nergens naar). Project platenspelers. Ik accepteer ze niet meer om te repareren (het is te slecht materiaal). De meeste Engelse luidsprekers (B&W even buiten beschouwing gelaten) (niet geschikt voor de bouwstijl in mijn regio. Spullen van Quad (die plastic uitstraling hoef ik niet en het "design" vind ik ruk).

 

Maar net zoals je merken hebt waar je iets tegen hebt, heb je er ook die niks fout kunnen doen. :rolleyes:B)

 

Link to comment
Share on other sites

Goh, mijn persoonlijke mening over B&W luidsprekers heeft nog al wat reactie losgemaakt, dat daar zelfs een speciale topic voor geopend diende te worden.

 

Dat is het gevaar op een forum, een ieder heeft zijn eigen ervaring en die is opgedaan met zijn/haar eigen oren dus in principe valt daar niet over te discussiëren. 

 

M.a.w. B&W is nu eenmaal niet mijn ding in mijn oren, geef mij maar plaatsing en snelheid met een gedegen fundering in de onderste regionen.

 

Groeten,

Marcel 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Al een wat ouder topic, maar zie het nu pas. Leuk onderwerp........

Ik kan een goed onderscheid zien tussen objectief slecht (degelijkheid, meetbaar slecht geluid bijvoorbeeld in de vorm van vervorming, gemis van frequenties, service etcetera) en aan de andere kant gewoon smaak. En dan is er ook nog zoiets als prijs-kwaliteitverhouding......

 

Je kunt denk ik niet alles kapot relativeren, tenzij jullie vinden dat Yoko, Supertech wel goed zijn. Je kunt hoogstens zeggen voor een bepaald publiek dat weinig wil uitgeven en snel content is met geluid.

B&W speakers, ik heb diverse modellen waaronder de heel dure gehoord en aangesloten op een keur van versterkers. Mij spreekt het niet aan (smaak)  en de prijs-kwaliteitverhouding vind ik eenvoudigweg beroerd. Objectief gezien echter zonder twijfel top.

Yamaha versterkers, Cd spelers.......pfff nu ik wat ouder ben en de hoogste frequenties in het gehoor mis, kan ik er pas  naar luisteren. Vroeger deed het letterlijk pijn aan mijn oren als ik naar Yamaha moest luisteren, zooo scherp. Overigens, rijd wel al een aantal jaren met veel plezier een Yamaha TD 850.

Bose, ook door de jaren heen naar proberen te luisteren, maar nee. Zelfs bij blind luisteren herken ik het spul direct.

 

Zo maar wat voorbeelden. En ja, ervaringen leiden tot een zekere conditionering. Dit kan vooroordelen in de hand werken, maar vooroordelen pakken vaak helaas ook conform dat vooroordeel uit.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...