Jump to content

Aspiraties


carl
 Share

Recommended Posts

Het is misschien wel eens leuk om aan te geven wat je zou kopen mocht je toevallig op straat een boel geld vinden.  De aspiraties in dit topic mogen in de toekomst bijgesteld worden. Maar  laten we het wel een beetje realistisch houden 😀 

 

- Ik ben een groot liefhebber van Conrad Johnson  versterking. Dus de  ET 7 wordt waarschijnlijk mijn nieuwe voorversterker https://conradjohnson.com/et7-enhanced-triode-preamplifier/ en voor de eindversterker ga ik gelijk maar voor de art 27  https://conradjohnson.com/art27a-amplifier/ 

 

- Een phonotrap is waanzinnig belangrijk en ik heb groot respect voor Pass Labb.  Ik zou dan zeker voor de  XP 27 van Pass gaan https://www.passlabs.com/products/xp-27/. Als buizen liefhebber wil ik er natuurlijk ook een buizen Phono trap bij hebben. Daar ga ik nog eens naar zoeken. 

 

- Mijn Oracle Delphi mark V houd ik zeker, maar ik zou een duurdere Graham Elite arm overwegen. En het Fuuga element van Marco intrigeert me wel en dat is dan wel een grote kanshebber. Twee draaitafels is wel het minste voor een analoog liefhebber en waarschijnlijk komt er dan de beste Garrard 301 bij die er te krijgen is. Gelijk maar met het duurste duurste Ikeda arm en element erop. En omdat ik zuinig ben van aard wordt de tweede arm mijn Graham 2.2 met mijn Benz Ruby element. Een andere optie is een klassieke Micro Seiki. Daar zit toch wel erg mooi spul bij. 

 

- De luidsprekers zou ik nog eens goed over moeten denken. Het moet natuurlijk wel passen in mijn ruimte. Eigenlijk hoef ik daar nauwelijks het geld voor te vinden want dat zit al in de "oorlogskas". Eigenlijk wil ik wel iets van om en om de 90 dB om geen problemen met de Art 27 te krijgen. Ik vond de Devore Gibbon X geweldig klinken maar ik vrees dat ze te groot zijn voor mijn ruimte anders had ik ze op proef gevraagd. Marco heeft natuurlijk ook wel Blumenhofers  staan die niet waanzinnig groot  zijn  dus dat zou ook een optie  kunnen zijn. Wel  natuurlijk met de nieuwe Harmonix van Cock. De Joseph Audio is trouwens ook wel een goede kanshebber. Ik ga van de zomer naar hun Pulsar luisteren in Friesland http://www.josephaudio.com/pulsar/ Niet zo'n hoog rendement maar wel een prima impedantieverloop. 

 

- Streaming en CD speler vind ik eigenlijk nog niet zo belangrijk. Weinig lichtjes in ieder geval en een sexy uiterlijk maakt me al vlug tevreden.  Ik denk dat ik maar voor een Musical Fidelity Nuvista ga https://www.musicalfidelity.com/products/nu-vista/nu-vista-cd-player  Op de DAC valt vast wel een streamer aan te sluiten.

 

Wat opvalt bij het opstellen van dit lijstje opvalt is dat ik de duurdere versies zoek van wat ik nu al heb. En eigenlijk ben ik dus al tevreden met een paar hele (!) goede LS erbij en een mooie phono buizen phonotrap voor de TD 320 en/of Micro Seiki BL 51. Kortom ik ben een gelukkig mens. 

 

 

 

 

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

  • Members

Tja, ik krijg binnenkort mijn BlumenHofer Classic 1743 SE (met Berylium TAD tweeter), dan ben ik kwa speakers denk ik volledig- en intens tevreden.

Op versterker-gebied moeten het nog een keer de Drina mono's van Trafomatic worden, de Elysium mono's heb ik al, dus al er nog iets te wensen moet zijn, dan die maar. De Tara 30 voorversterker is onderweg, dat zou in theorie met die mono's dan ook het summum moeten zien.

 

Op draaitafelgebied, tja, mijn grote zwak blijft toch Garrard, mijn compleet door Steve Dobbins verbouwde  301 staat nog steeds in de VS, die moet ik nog een keer gaan ophalen, dus ook daar is weinig meer te wensen schat ik zo, idd met een Ikeda arm en element. Phonotrappen grossier ik in, dus kan altijd de juiste kiezen bij het juiste element.

 

Digitaal zal het nooit wat worden, dus absoluut geen wensen op dat gebied, wat blijft er dan nog over? Tapedeck? Tja, ik heb de in mijn ogen mooiste al jaren. Op Audiofiel gebied ben ik dus een zeer gelukkig man...

Edited by Arden
Link to comment
Share on other sites

Ingewikkelde vraag Charles..... Het was in een eerder topic al langsgekomen: wegdoen of houden? Een kwestie van hechten? Dat laatste heb ik dan met mijn zelfbouwdingen (in meer of mindere mate door mijzelf gedaan): de passieve pre, de Garrard 301 in de zelfbouwplinth, en, nog niet geheel afgebouwd, de Open Baffles met niet te vergeten de behoorlijk zware filters. De pre en Garrard wil ik niet meer kwijt, wellicht zou ik de Garrardplint (laten?) modificeren, zodat de rumble minder of niet meer hoorbaar is, de Open Baffles zijn nog niet af. Maar tóch al aan gehecht....

 

En wellicht dan wél wat eindversterkers loshalen (dat dan uiteraard wel weer met hulp) en die in twee of misschien wel drievoud in een mooie zelfbouwkast zetten. Voor een steviger laag zeg maar. En, als het dan toch kan, inderdaad ook de grote versie van de Harmonizers....

 

In totaal dus geen echte wisseling naar iets anders, maar wel wat upgraden. Dat betekent dus dat ik, net als jij Charles, al heel erg tevreden ben :wub:

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, audiofreak said:

@René N.je mag je site wel weer eens een update geven. Lijkt mij ook een mooie aspiratie.

 

Loopt een "beetje" achter hé..... Alleen de luisterbezoeken werkte ik iedere keer nog bij, ik zal er weer eens aandacht aan besteden....

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, carl said:

Het is misschien wel eens leuk om aan te geven wat je zou kopen mocht je toevallig op straat een boel geld vinden.

 

Wat audio betreft weinig of niets Carl.  Ik zou een andere auto, een stuk aan het huis aanbouwen of een andere woning kopen

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Tubejack said:

 

Begin eens met je avatar. Dit kan echt niet. 🙄

Mijn avatar of die van René N?

Mijn aspiraties als ik een boel geld op straat zou vinden. Dan zou ik naar de politie gaan. Dat is het enige juiste wat je kan doen.
 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, audiofreak said:

Mijn avatar of die van René N?

Mijn aspiraties als ik een boel geld op straat zou vinden. Dan zou ik naar de politie gaan. Dat is het enige juiste wat je kan doen.
 

Die van René N natuurlijk.  Verder zou ik het geld ook naar de Politie brengen, maar dat vond ik zo'n open deur 😇 

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Tubejack said:

Die van René N natuurlijk.  Verder zou ik het geld ook naar de Politie brengen, maar dat vond ik zo'n open deur 😇 

Aha, okee. Die van René N dus.
Ik dacht eerst niemand leest goed. Daarom schreef ik het juist wel, open deur of niet. maar Carl doelde waarschijnlijk op als je geld zou winnen in een loterij of een boel geld zou krijgen d.m.v. een erfenis. Dan nog heb ik geen aspiraties in hifi.  Ik zou willen dat mijn gezondheid gezonder zou zijn. Nieuwe longen. Verder zou ik mijn geld wederom weer weggeven aan de minder bedeelden.

Edited by audiofreak
Link to comment
Share on other sites

On 5/19/2020 at 2:40 PM, carl said:

heeft natuurlijk ook wel Blumenhofers  staan die niet waanzinnig groot  zijn  dus dat zou ook een optie  kunnen zijn.

 

 

 

Die mooi beschilderde Big Fun 17 b.v.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tubejack said:

 

Begin eens met je avatar. Dit kan echt niet. 🙄

 

Is een soort van eerbetoon B), omdat ik er erg veel plezier van heb gehad. Hij is na de verkoop weer omgebouwd naar geïntegreerd én het mooie notenhouten front is omgewisseld met het (vind ik) saai grijze origineel, dus vandaar....

 

Nee hoor, ik zal dat binnenkort even doen :P

Link to comment
Share on other sites

Just now, René N. said:

:biggrin: :D :biggrin:.

 

Wat leuk Jack. Hoe bevalt hij je?

 

Weet het nog niet. Gelukkig heet dit topic: "aspiraties".  Mijn bouwpakket wordt waarschijnlijk volgende week uitgeleverd. Daarna ga ik hem relaxed bouwen en rustig inspelen.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Bloom said:

Misschien kun je zoiets gebruiken?😉

 

 

Niet nodig Bloom.  Naast subjectief luisteren en vergelijken met het vorige bouwpakket de UL-40S2 objectief  "harde" meetcijfers 😉 De ontwikkeling zelf die "Trans" heet volg ik al een jaar of 6.

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Het gaat natuurlijk om aspiraties op audio gebied en die nog enigszins haalbaar zijn. En ook Onno heeft vast en zeker nog enige aspiraties op dat gebied al was het maar een Trans versterker. Het valt me trouwens wel op dat we behoorlijk tevreden zijn met onze sets en daarom voorzichtige kopers.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik ben eigenlijk best tevreden met wat ik heb.
Maar ja, met mijn  binnenzakken vol met geld vind ik vast nog wel mooie dingen. Trafomatic Glenn😀

Link to comment
Share on other sites

Voor mij zou het een ander huis worden, waar ik een eigen audioruimte in kan maken. En dan gelijk -net als Kraus- een setje jongere oren.

Als ik dat dan allemaal heb, zou ik ......., ach, eh, ......misschien Cock een set samen laten stellen. Daar klinkt het immers super. Wat het dan wordt....????

 

groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Marco heeft ze alleen maar gekocht omdat ze dezelfde naam hebben als zijn vriendin 😁

Cock zijn hulp vragen prima, maar je moet uiteindelijk zelf doen.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...