Jump to content

Koptelefoon vraagstuk...


Arden
 Share

Recommended Posts

Ik maak de fout in ieder geval consequent 😀  Verder is het wel grappig om te zien wat kleur nu precies doet voor een apparaat. Die beige vind ik er echt fantastisch uitzien.  Wel een beetje lastig voor Marco. Hij zal wel kleurstaaltjes hebben.

Link to comment
Share on other sites

  • Members
29 minutes ago, carl said:

Die beige vind ik er echt fantastisch uitzien.  Wel een beetje lastig voor Marco. Hij zal wel kleurstaaltjes hebben.

 

Quote

Alle modellen zijn idd ''standaard'' alleen de optie ''alle RAL kleuren'' maakt dat je eigenlijk nooit de juiste kleur op voorraad hebt.

 

Daar heb je geen staaltjes voor nodig dus. Kun je bij iedere bouwmarkt halen. Zelf ben ik meer voorstander van maar 1 of 2 kleuren, maakt je voorraadbeheer een stuk makkelijker...

Link to comment
Share on other sites

  • Members
On 5/24/2020 at 12:26 PM, Seed7 said:

Je sleept de klant aan z'n koptelefoon binnen en smeert ze later een paar eindversterkers en hoorns aan. Hoorns, door hun gerichte afstraling hebben de meer detailrijkdom die een koptelefoon heeft dan normale dynamische speakers.

 

Onno had misschien wat moeite met de bewoording, maar ik snap wel wat je bedoeld. Het is ook globaal de weg die ik ga bewandelen. Een Head Two in mijn kantoor als koptelefoon/voorversterker (met de Grado GS1000E), daar ook de Pandora monoblokken op aangesloten en een paar Classic 1722 of 1733 weergevers. Dat speelt nu met de Head One al te absurd goed voor woorden. Kun je dus idd gelijk laten zien hoe je met die versterker kunt doorgroeien.

 

Die Head One komt, samen met de Primavera in een aparte echt dedicated koptelefoon kamer te staan, de Primavera heeft nl geen voorversterker uitgang, met die 2 gebruik ik dan allebei die Meze hoofdtelefoons...

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Arden said:

Onno had misschien wat moeite met de bewoording,

 

Kon inderdaad wat eleganter ;)

 

1 hour ago, Arden said:

die Meze hoofdtelefoons

 

Heb je die al beluisterd? Ben benieuwd wat je er van vind.


Ik heb er een een tijdje te leen gehad, als ik dan naar de AKG terug ga is het alsof daar helemaal geen laag uit komt. Maar het is er wel, diep en heel strak. Die Meze zet het imo nog al aan. Een makke die ik te vaak tegen kom. Compensatie voor slappe iPhone versterkers? Het is op zich ook wel een eigenschap van gesloten koptelefoons. Meer aangezet laag en een wat mindere afbeelding.

Link to comment
Share on other sites

  • Members
6 minutes ago, Seed7 said:

 

Heb je die al beluisterd? Ben benieuwd wat je er van vind.

 

Helaas nog niet, zit er nog op te wachten... Trafomatic gaf mij aan om de Head Two idd met een open koptelefoon (de Grado) te gebruiken, en de Meze met de Head One. De Primavera schijn je op iedere koptelefoon te kunnen instellen, dus daar ik toch die Meze Classic 99 krijg, is die Empyrean dan een beetje een part of the deal. Dat ding schijnt absurd goed te zijn... Mag ook wel voor die knaken lijkt me. We gaan het meemaken!

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, leobus said:

Ah, neen, niet gezien. Dank. Toch wel weer frappant, een beetje andere demping en een randje foam... Op zich zijn koptelefoons wel gevoelig voor modificatie. Ze worden integraal ontworpen, met kabels en oorkussens etc. Andere oorkussens er op en je hebt een andere afstemming. Dikkere versus dunnere kussens, velour, leer of dikke schuimranden zoals bij Grado. De kleine Fostex T50 RP zijn geliefde modificatieslachtoffers.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

Ach, “frappant”; voor mij niet zo frappant omdat ik dat al wist. Wel Jammer dat hij het aanvankelijk  Kevlar noemde omdat het echt Twaron Angel hair was. Die geheime gever was een vriend van mij die het weer van mij had om te testen. Omdat ik het bedacht had, mocht ik het van mijn werkgever ook promoten bij speakerbouwers. Was best een leuke afwisseling in het dagelijkse researchwerk.

groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Members

Eigenlijk nog steeds geen idee. Die Head Two is gisteren pas binnen gekomen, kreng heeft 2 maanden bij de EU grens gestaan. Ik ben hem nu eerst als voorversterker aan het inspelen. Die kleine staat, met mijn Grado koptelefoon, bij een dealer. Vooralsnog zijn er 4 verkocht, dat valt me relatief eigenlijk nog best mee.

 

Wat ik wel heb geleerd is dat koptelefoons an zich mijn ding niet zijn (die koptelefoon hoek dan). Als voorversterkers vind ik ze echt geniaal. Die extreem lage uitgangs-impedantie zal hier voor een groot deel debet aan zijn, iets wat me ook in dit draadje weer even brengt naar het draadje van Audiofreak over die phonotrap met een uitgansg-impedantie van 10 kOhm. Ik snap de keuze van zo'n waarde echt niet, tenzij je dit oplost met een extreem hoge ingang-impedantie aan de ontvangende kant (wat ze dan ook doen), maar dan prijs je je eigen componenten stand-alone echter uit.

 

Terug naar dit draadje, koptelefoon versterkers met een voorversterker uitgaan geven dus eenvoudigweg veel ''gewone'' voorversterkers het nakijken voor soms echt een fractie van de prijs!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...