Jump to content

Wat Zijn Je Nieuwe Audio Aanwinsten IV


dhfreakie
 Share

Recommended Posts

 

2 hours ago, René N. said:

 

Wát een mooie oplossing zeg :wub:. Zijn die IKEA planken verlijmd of geschroefd aan die plankjes? Wel makkelijk zo hé, met die draadeinden, flexibel met wisselen van apparatuur. Wat ik mis is wat demping of ontkoppeling van het rack van de grond of de apparaten (nu eentje in het 2e plaatje) van de planken. Of vind jij dat niet nodig?

 

Ze zijn zowel geschroefd in als verlijmd met de hardhouten dwarssteunen. Met p.u. lijm, volkomen rigide.

De hoogteverstelling is idd handig, maar de belangrijkste onderliggende gedachte is, "alles mbt de set boven de tegel".

De stapelvolgorde is niet kritisch. Onder de versterker staat nu de cd-speler, zelden gebruikt.

Op de speler staat de voeding voor de streamer.

 

Ik ben nogal tevreden met alles, waardoor er al 10 jaar geen behoefte is om de fysieke aspecten van de set te tweaken.

Het werkt, in mijn beleving, bijna altijd marginaal uit en wat wel werkte is intussen toegepast.
Tussen streamer en vv en tussen vv zit bluetak, dat werkt goed bij zulke superlichte apparaten, die al schuiven als het een beetje waait.

In vergelijking met de 'alternatieve aanpak' die bij mij het laatste decennium de setup domineert, is fysiek tweaken meestal marginaler in uitwerking.
Wie weet is er nog ergens winst te behalen. Ik heb dempers en spikes in huis, maar de behoefte naar verbetering heeft zichzelf langzaamaan overbodig gemaakt.
Je snapt denk ik wel waarom.

 

audioset-juli2020_09.jpg

Edited by thingman
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Duck-Twacy said:

Kun je die Usher niet beter nog 5 cm laten zakken voor wat extra lucht? (nu steken de koelribben wel deels buiten de plank, maar toch?)

 

Hij wordt eigenlijk niet heel warm, ook niet bij een hittegolf. En wat er dan is kan ontsnappen; de bovenplaat ontbreekt.
Maar een beetje zakken zou nog wel kunnen, alleen kijk je dan teveel in de versterker vanaf de zitplek. Het luistert nauw... ;)

De plank zelf zit in elk geval ook best ver boven de bovenplaat vd versterker.
De dwarsbalk vertekent het beeld denk ik: die zit nl. niet echt boven de versterker, maar vooral ervoor (en erachter)...

audioset-juli2020_13.jpg

Edited by thingman
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Roots said:

Rack is cool...Soort van Steampunk style.


Haha ja inderdaad... maar dat had ik in 't geheel niet zo bedacht!
De hardhouten liggers had ik liggen.
De draadeinden ook.
De snijplanken van Ikea moesten zonder verdere nabewerking gelijk een beetje bruikbaar zijn - niet te groot of te klein.
Schroeven, lijmen en hoppa...
audioset-juli2020_12.jpg

Edited by thingman
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, thingman said:

 

En de bamboe snijplanken van Ikea, niet te vergeten... heel fijn materiaal voor in de set.

Wel een goed idee trouwens, een nette buis erover!

Mijn idee kwam hier vandaan. Ik had dan de balken van de Magnepan speakers ervoor willen gebruiken. Die balken ooit over gehouden, nadat bleek dat de Magnepans niet meer te reviseren waren. Enfin hier de link....http://krishu.de/nie-war-ivar-schonar/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ayon-CD-07s-front-600x336.jpg
Tweedehands aangeschaft een Ayon audio CD07s CD speler. Bedoeld voor de zolder set. Na aanschaf van de EAT e-glo petit buizenphono zocht ik echt iets met buizen voor cd op zolder. Dit is hem dus geworden. Hij gebruikt in ieder geval een Burr Brown DAC en daar ben ik wel fan van. Moet wel beter presteren dan de Rotel RCD991AE CD speler. Die is ook niet verkeerd maar keer op keer merk ik weer dat mijn oren niet van de ‘opamps’ houden. De Rotel houd ik gewoon. Duurt nog een week eerdat hij binnen is maar ik heb geen haast.

Edited by Karma
Link to comment
Share on other sites

En toen was de Ayon weg ... 

Ben wel verder gaan zoeken en het is een blacknote cdp500 geworden. Niet heel veel over te vinden online. Schijnt overgegaan te zijn gegaan naar bluenote en daarna goldnote. Een AKM DAC en zes buizen in de uitgang waarvoor vier voor signaal. Mocht iemand meer info hebben dan hou ik me aanbevolen!

Edited by Karma
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Karma said:

En toen was de Cayin weg ... 

Ben wel verder gaan zoeken en het is een blacknote cdp500 geworden. Niet heel veel over te vinden online. Schijnt overgegaan te zijn gegaan naar bluenote en daarna goldnote. Een AKM DAC en zes buizen in de uitgang waarvoor vier voor signaal. Mocht iemand meer info hebben dan hou ik me aanbevolen!

Het was eerst Bluenote en toen werd het Blacknote en nu is het Goldnote.
Je zou een e-mail kunnen wagen naar ze voor meer informatie of voor driverondersteuning e.d.: https://www.goldnote.it/contacts/

Kijk hier eens: https://www.review33.com/news/news.php?news_id=153
Daar vind je ook enkele foto's, ook van de binnenzijde.
En hieronder wat men over schreef: (vertaald door Google)

De Blacknote CDP 500 is het nieuwe vlaggenschip van de cd-speler en biedt compromisloze geluidskwaliteit, mengtraditie en innovatie om te voldoen aan de verwachtingen van de meest veeleisende audioliefhebbers.

Belangrijkste kenmerken van de CDP 500:

  • 100% Italiaans design, gemaakt en geassembleerd in Italië.
  • Geavanceerde buizenuitgangstrap met zes dubbele minitriodes voor superieure geluidskwaliteit.
  • Vijf superlineaire voedingen en buisvoeding om elke afzonderlijke trap van de unit te regelen.
  • Natural-Speed-ontwerp voor een fijnere snelheid die trillingen en motorgeluiden kan beheersen.
  • Gepatenteerd ontwerp van topkwaliteit 24bit-192KHz DAC-podium met behulp van geavanceerde technologie.
  • Aluminium mechanisch transport & voorlader
  • Gepatenteerde pootjes gemaakt van teflon en aluminium om akoestische feedback te regelen
  • Dubbel massief chassis voorpaneel.
  • Topklasse RCA- & XLR-connectoren

De CDP500 is de beste Blacknote cd-speler die ooit is gemaakt en maakt een gepatenteerd ontwerp van topklasse mogelijk met zes dubbele triodebuizen op de eindtrap. De cd-speler is voorzien van een aluminium mechanisch transport met een voorlader om trillingsfeedback te minimaliseren.

De CDP500 is 100% ontworpen en geassembleerd in Italië door Blacknote, dat zorgvuldig en specifiek elk onderdeel van het apparaat vervaardigt om de best mogelijke kwaliteit te bieden.
De gepatenteerde digitaal-naar-analoog-trap is ontworpen rond een DAC en biedt een echte 24-bits resolutie met een 368 hogere oversampling dan de standaard cd-spelers (44,1 kHz).

De klokgenerator is ontworpen rond de Burr-Brown PLL1705-microchip. De PLL1705 kan een zeer lage jitterfasefout genereren, een van de laagste die momenteel beschikbaar is: 50-12 (50.000 miljard seconden).

De voeding is gemaakt met vijf verschillende fasen die worden beheerd via vijf aangepaste transformatoren. Elke transformator levert de stroom rechtstreeks aan een specifieke fase van het circuit om de meest consistente energie te krijgen voor de beste geluidsprestaties. Het wordt ook gestabiliseerd met geavanceerde stroomgeneratoren die zijn ontkoppeld via siliciumtransformatoren die exclusief voor de CDP500 zijn gemaakt. De voeding wordt beheerd door middel van vier OP-versterkers die afzonderlijk worden aangedreven met een speciale multi-inductieve voeding.

De CDP500 heeft een op maat gemaakte analoge buisuitgangstrap gemaakt met zes buizen. Zo'n nieuwe eindtrap is een buisgevoede en echt gebalanceerde transistor die niet overeenkomt met een transistor op het audiosignaalpad om het meest natuurlijke geluid mogelijk te krijgen.

Zelfs de CDP500 is voorzien van het Blacknote Natural-Speed ™ -ontwerp om de snelheid van de transportmotor af te stemmen.

Alle functies van de CDP500 worden aangestuurd met de Texas-Instruments microcontroller MSP430 van topklasse, geprogrammeerd met speciale software, waardoor het apparaat in de toekomst gemakkelijk kan worden geüpgraded om het altijd fris en modern te houden.

Het CDP500-chassis met hoge massa zorgt samen met de geoptimaliseerde op maat gemaakte pootjes voor een perfecte controle van de akoestische feedback.

Technische details:

  • 24-bits digitale speler
  • FREQUENTIE RESPONS: 20Hz - 20KHz @ +/- 0,3Db
  • THD (totale harmonische vervorming): 0,05% Max.
  • SIGNAAL- / GELUIDSRATIO: 90dB
  • DYNAMISCHE RESPONS: 125dB
  • ANALOGE UITGANG: STEREO RCA en XLR gebalanceerde uitgangen
  • DIGITALE UITGANG: 75 ohm RCA-connector
  • UITGANGSIMPEDANTIE: <50ohm
  • SNELHEIDSSCHOMMELING: 0,0001% Max.
  • AFMETINGEN: 430 mm L x 190 mm H x 390 mm D
  • GEWICHT: 18,00 kilo (39,5lbs.)
  • STROOMVERBRUIK: 100watt

OPMERKINGEN: De cd-speler is voorzien van zes buizen voor podium en buizenvoeding.

Edited by audiofreak
Link to comment
Share on other sites

Thanks Audiofreak. Ik dacht eerst nog dat Blacknote de eerste was, daarna bluenote en nu goldenote. Het idee om met goldenote contact te leggen vind ik wel een goede tip. Ik ga dat zeker doen. Morgen haal ik de cd speler af. Ik ben benieuwd.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag de Blacknote opgehaald. Meteen geluisterd en het klonk niet best. Vlak geluid, weinig laag, geen podium. Dacht even dat dit een miskoop zou worden. Nu geloof ik niet dat een product eerst slecht klinkt en 'na inspelen' het fantastisch doet. Maar hier werd dat toch bewaarheid. Na een half uur klonk het aanmerkelijk anders. Dus maar even een paar uurtjes laten aanstaan. Volgens de vorige eigenaar was de speler een lange tijd werkloos opgeborgen. Nu vanavond valt op dat mijn Rotel RCD991 het onderspit Delft op zo ongeveer alle gebieden. Hoe beter een signaal des te puurder en ook krachtiger het wordt. Dat is het eerste dat dus opvalt. Het klinkt analoog, dit is echt een stuk dichter bij een draaitafel. Opvalt dat je veel beter hoort wat er gespeeld wordt. Alles is beter te onderscheiden en dat zou je normaliter als analytisch kunnen opvatten maar hier gebeurd het op een muzikale 'echte' manier. Er is nog wel wat op te merken. Hoewel de klank heel vriendelijk is vind de klank voor mij te krachtig en direct. Nu zitten er vier Sovtek 6922 buizen in en ik lees dat dit beter kan. In mijn EAT phonotrap zitten EAT ECC83 buizen die eigenlijk uitgeselecteerde Telefunken zijn. Die klank is meer relaxed. Aangezien ik nieuw ben in buizenland, hebben jullie aanbevelingen voor vier 6922 buizen?

Link to comment
Share on other sites

Omdat je niet steeds moet blijven twijfelen "kan t beter".  Geniet van de muziek! Leer t geluid kennen, dan kun je straks een beter oordeel vellen. Als de buizen eol zijn is 3 maanden ms wat lang..  Gefeliciteerd met de aankoop btw

Link to comment
Share on other sites

Ga ik zeker niet doen Duck-Tracy. Ik ben sowieso van plan om het geluid me eerst eigen te maken zodat ik goed kan beoordelen of er geen parameters verslechteren als ik ga wisselen. En ik ga de speler wat intensiever gebruiken. Krijg ook zelf wel de indruk dat hij langere tijd stil heeft gestaan.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Karma said:

Ga ik zeker niet doen Duck-Tracy. Ik ben sowieso van plan om het geluid me eerst eigen te maken zodat ik goed kan beoordelen of er geen parameters verslechteren als ik ga wisselen. En ik ga de speler wat intensiever gebruiken. Krijg ook zelf wel de indruk dat hij langere tijd stil heeft gestaan.

Gefeliciteerd, met je aanwinst.  Sovtek is prima. Ze zullen vast nog geen 10.000uur gespeeld hebben. Het nadeel van nieuwe buizen, is een in speeltijd  van zo' n 100 uur.

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Ja heb ik gehoord tubejack. Maar ik overweeg NOS buizen. Die 100 uur geldt toch alleen voor nieuwe buizen? Ik oriënteer me gewoon even en dan zie ik wel verder. De CD speler is nu in ieder geval nog niet zo ‘magisch’ als de EAT e-glo phonotrap. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Karma said:

Ja heb ik gehoord tubejack. Maar ik overweeg NOS buizen. Die 100 uur geldt toch alleen voor nieuwe buizen? Ik oriënteer me gewoon even en dan zie ik wel verder. De CD speler is nu in ieder geval nog niet zo ‘magisch’ als de EAT e-glo phonotrap. 

N.O.S betekend: New Old Stock dus die moet je ook 100 uur inspelen, anders waren ze niet nieuw...  Of je CD net zo "magisch" krijgt is wel een "dingetje"  Het kan wel, maar ik vind het een stuk moeilijker. Een LP klinkt al gauw prettig. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...