Jump to content

Welke muziek staat er nu op (deel7)


Seed7
 Share

Recommended Posts

Radio 4 via Retrospect. Tussen 8 uur en half 10 (nu dus) 12 nieuwe composities in Muziekgebouw aan het IJ. Geen publiek, maar rechtstreeks en met beeld.

Link to comment
Share on other sites

Het aardige van Retrospect is toch dat je ook beeld kunt krijgen bij radiostations die dat leveren. Meestal niet interessant, maar gisteren met radio 4 zeker wel. Bij de interviewtjes kon je de componisten en solisten ook aanschouwen. Het zou vast een gewone voorstelling zijn geweest in niet-coronatijd, en had je in de zaal kunnen zitten. Mond dicht en niet knisperen met je zakje drop. Maar wel last van al dat gekuch om je heen.

Link to comment
Share on other sites

51guy8yd2VL.jpg(<klik!)
Peter Gundry - The Lost Book of Fantasy
Dit is instrumentale muziek die nog het meest doet denken aan een soundtrack. Het is epische, dramatisch muziek die ook rustige momenten kent. Heel mooi.
Voorsmaakje:

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, audiofreak said:

lekkere muziek met dit zonnetje buiten.

Dit is het ritme waarin mijn leven zich zou moeten afspelen. Dat hele album is heerlijk.

Deze ligt klaar voor straks, als het werk af is,

 

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

 
Dit is uit de film "Philadelphia" (1992) met Tom Hanks en Denzel Washington in de hoofdrollen. Hanks won een Oscar voor beste acteur voor die film en dat was zeer wel verdiend.
De aria "Mamma Morta" van de ondertussen overleden sopraan Maria Callas wordt in deze film weergegeven door Audiostatic ES-100 luidsprekers. Vermoedelijk wilden ze het geluid, de monoloog van Tom Hanks en de emotioneel geladen atmosfeer in de ruimte capteren en hebben ze gezocht naar luidsprekers die dit op hoog volume zonder vervorming konden doen. En dan kom je dus bij Audiostatics... (die heb ik dus zelf ook).
Link to comment
Share on other sites

Ik draai nu Aladdin  Sane van David Bowie. Beter ik vergelijk mijn oude exemplaar met kennelijk een nieuwe remaster. Val ik toch op het oude exemplaar. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...