Jump to content

Micro Seiki Bl 51 en Hana Sl


carl
 Share

Recommended Posts

Dat zou goed kunnen. De vraag is even of die zo makkelijk te krijgen zijn. Gisteren vond ik wat foto’s van de motor. Zal ik even opzoeken. Niet zo bijzonder volgens mij.

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, carl said:

Ik heb er een nieuwe snaar opgezet en de motor werd zeer en constant lawaaiig. Ik dacht eerst dat de snaar aanliep, maar helaas ook zonder snaar.  In principe moet een dergelijke motor geruisloos kunnen lopen. Ik dacht eerst aan Jaap Pees, maar kennelijk heeft Roger ook iemand in zijn dorp die dit kan. Ik heb hier een TD 320. Die kan ik wel meenemen op de draaitafel dag. Speelt ook erg mooi.

Altijd goed.


@Mumsoft.
Niet echt een draaitafeldag, Carl neemt zijn Thorens mee naar de luisterdag bij mij.
Er zullen wel plaatjes gedraaid worden.

 

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

Het lager van het plateau is volgens mij gemaakt voor 80 jaar. En ik veronderstel dat Roger de motor wel gesmeerd heeft ( ik check het in ieder geval bij hem). Het schijnt trouwens een simpel motortje te zijn https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=18&t=5793&start=30 Dus als Ivan en ik hem gaan reproduceren in China komt er een betere in.

Ik durf het Cock niet te vragen want voordat je het weet wordt het een raketmotor 😂

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Wat bedoel je met ophangrubbertjes Hans. Ik heb daar helemaal geen verstand van. Roger had iemand die elektro motoren kan repareren. Volgens internet zijn er vaker problemen mee.

 

 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Het motortje hangt waarschijnlijk met een paar rubbertjes aan het chassis. wanneer die hard geworden zijn, brengen die de trillingen van de motor over naar het chassis. Maar dat de lagers versleten zijn kan natuurlijk ook. Zeker wanneer de draaitafel lang niet is gebruikt en dan zonder smeerbeurt wordt gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

Roger kijkt er in ieder geval nog even naar.  Hij zegt via mail dat de motor eigenlijk niet op zijdelingse krachten berekent is. Kan dus best dat na 40 jaar wat slijtage optreedt. Het is trouwens een motor van een cassette deck.  Ik wil hem in ieder geval zo origineel mogelijk weer terug de Micro Seiki. 

Link to comment
Share on other sites

Verzoek van het beheer:

Om in dit topic graag reacties plaatsen over het onderwerp: Micro Seiki en Hana SL element.
Alle postings over het forum en de verdwijning ervan of een eventuele overname of wat te doen straks als het doek is gevallen enz enz. graag een eigen topic opstarten. De posting erover zijn hier verborgen .
Dank voor de medewerking.

Het beheer.
Beheerder1

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...