Jump to content

Suggestie nieuwe streamer


carl
 Share

Recommended Posts

Ik zit al weer op de zomer te wachten 😀 Het is trouwens een Fox 22. We gaan hem trouwens pas verkopen als we de tuin zelf niet meer kunnen doen. 

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Dan verklaart dat waarom je het "prutswerk" noemt. 😉

Mijn zelfbouw streamer werkt iedere keer perfect als ik hem gebruik (hij speelt nu bijvoorbeeld), daar heb ik absoluut geen klachten over.

Een Raspberry PI met Volumio kost geen hol en lijkt me voor zowat iedereen haalbaar.

Edited by Bloom
Link to comment
Share on other sites

Mijn Mac mini die stond te verstoffen, is weer in ere hersteld. Macos Catelina er op, plus de nieuwste Audirvana 3,5.  Als dac gebruik ik een Schiit Modi Multibit. klinkt zéér analoog. Leuk detail, het 16bits dacje  kan 24/192 probleemloos afspelen. Doet zich via USB voor als 32bit dac. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar ik neem aan dat dan 24bit bestanden in 2e gehakt worden en dan omgezet.  44.1 en 48Khz bestanden worden eerst door een digitale processor  4x geupsampled  96Khz neem aan 2x en 192kHz gaat rechtstreeks.  Van de week gedemonstreerd aan een Belgische klant die voornamelijk heel dure high-end spullen gebruikt.  Was diep onder de indruk. 

Als je het hoort, ben je direct €300 armer... .wees gewaarschuwd;)

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Tubejack said:

Mijn Mac mini die stond te verstoffen, is weer in ere hersteld. Macos Catelina er op, plus de nieuwste Audirvana 3,5.  Als dac gebruik ik een Schiit Modi Multibit. klinkt zéér analoog. Leuk detail, het 16bits dacje  kan 24/192 probleemloos afspelen. Doet zich via USB voor als 32bit dac. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar ik neem aan dat dan 24bit bestanden in 2e gehakt worden en dan omgezet.

Kijk, dan levert zo'n draadje toch wat op :)

Die DAC, geen idee hoe. Ik wel dat de andere kant op er meer systemen op de markt komen met 2 ADC's, een voor laag volume een een voor hoog volume geluiden en dat men daarmee samen 32-bit floating point WAV's maakt met een dynamisch bereik van ~145 dB. Heeft wel wat van de HDR technieken in de fotografie en 3D rendering. Hier een review met demo van een Zoom F6:

 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Bloom said:

Een Raspberry PI met Volumio kost geen hol en lijkt me voor zowat iedereen haalbaar.

Ik heb een Raspberry Pi met Volumio en dat werkt voor geen meter met Qobuz.  En dat wil de TS. 

Verder klinkt de TEAC heel veel beter.  Ook beter dan mijn 4 jaar oude Cambridge 851N

Link to comment
Share on other sites

Voor Qobuz moet je een aantal fratsen uithalen voor het werkt. Heb ik geen zin in. Hans weet van de hoed en de rand. Ontdekte van de week dat ik vergeten was mijn abo op Qobuz stop te zetten, toen ze weer 20 euro afschreven. Stom. Maar nu dan toch echt gebeurd. Ik wacht rustig af of het met Qobuz op de rasp nog een keer goed komt, en beperk me met Tidal2.

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je die Rasp analoog hebt afgetakt. Dat is inderdaad niet zo best. Zoiets moet je digitaal aftakken en naar een fatsoenlijke DAC leiden, dan krijg je een topgeluid.

En dat Volumio niet met Qobuz werkt schijnt een bug te zijn waaraan gewerkt wordt. Bij de volgende update zou dat hersteld moeten zijn.

Ik gebruik dat zelf niet: ik heb ook het OS en de software zelf geïnstalleerd. Bij mij is het Debian Linux met mpd als afspeelsoftware. Ik koos trouwens niet voor een PI maar voor een Intel NUC.

Zoiets:

https://www.amazon.de/dp/B07P9SKJ2Q

51roYhfZMWL._SL600_.jpg

Dit is een ietsje duurder, maar behoeft geen extra koeiling en werkt volledig met een normale pc-processor. Ik gebruik er in feite zo twee: eentje speciaal voor muziek en de ander speciaal voor video (met Kodi als afspeelsoftware) en een IR-afstandsbedieningsstick in een van de usb-poorten aan de voorkant gestoken. Beide worden volledig digitaal afgetakt.

Link to comment
Share on other sites

Moet je er dan een USB uit op gebruiken of een uitbreiding er op als een HAT, zoals dat dan weer heet.

Je kunt ook de I²S van de GPIO pinnen halen naar een goede DAC, maar dan blijft hij zonder aanpassing steken op 192 kHz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...