Jump to content

Weer 'n audiofiele dag... III


Groovy
 Share

Recommended Posts

35 minutes ago, Roots said:

Dat gaat weer genieten worden Jack😆

 

Net als nu Roots🙂 zit lekker op de bank muziek te luisteren.  Ik heb een oude Samsung X460 laptop opgeknapt. SSD schijf erin en Linux Mint er op.  Het draait erg vlot. Indertussen  plaatjes aan het draaien, beetje op het WWW aan het surfen. 🙋‍♂️

 

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

Kwam vandaag al binnen de AT-3600 in een mooie shell inclusief verzendkosten voor maar €40.

Even afgeregeld en naaldkracht op 3 gram gezet. Nou de 1e indrukken vallen helemaal niet tegen.

Levendig dit element, lekker laag, mooi midden en zacht hoog. Behoorlijk stereo beeld.

Je hoort laagjes en ruimte in de muziek. Geen vervelende  SSSS klanken.  

 

Gewoon genieten,  zoals je voorspeld had Roots 👍

 

Dit is echt een prima element, een aanrader voor je oude LP's of een pick-upje voor erbij etc. Ben allerlei LP's aan het draaien uit de 70e jaren erg leuk! 😀

 

 

AT3600.jpeg

Edited by Tubejack
update
Link to comment
Share on other sites

Nou, dankzij Corona en al die on-line belevingen van echte uitvoeringen was ik toch maar begonnen iets in elkaar te flansen om die op de set te kunnen bekijken en (iets minder) te beleven. Ik beluister veel radio en dergelijke via een rasp op de set, dus lag het voor de hand het op die manier te doen. Maar dan wel met een tweede rasp-kaart, die toch maar lag te wachten op de komst van de Wheel en nog niks deed.

Voor raspberry's heb je diverse keuzes aan omgevingen, boven en beneden heb ik LibreElec als OS erop zitten, maar ik had eerder ervaring met Raspbian waarmee je o.a. het internet mee op kunt. En dat is wel handig voor on-line. Maar de eerste poging ermee mislukte grandioos, in plaats van een beeld-met-browser verscheen er niks, niemandal.

Heel wat daagjes heb ik eraan besteed, en nu weet ik dat het niet lag aan het SSD-kaartje in die rasp, maar aan de rasp zelf. Overleden door het niets doen, vermoedelijk. Al prutsende kwam ik er ook (weer) achter dat heel wat ethernetstekkertjes hier geen stevige verbinding meer maken, en gemakkelijk losschieten. Niet erg als je er niet aan zit, maar vervelend als je er niet op rekent.

Maar kapotte stekkertjes waren niet de oorzaak dus.

 

Kost alleen zoveel tijd om de oorzaak van een probleem te vinden als er zoveel variabelen zijn.

 

Ik ben eruit en kan dus 'lekker' on-line kijken in de luie stoel. Hopelijk niet al te lang. Wat een rottijd.

 

 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, carl said:

Vraag het aan het Oracle van Sodeju. Die heeft wel erg veel gehoord.

Dat noem ik nou hobbydeformatie. Is Sodejuu nou een draaitafel of bedoelde je “orakel”?

groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Het weekend en vandaag de Cabasse Prao en de Elipson 1404 beluisterd met verschillen soorten muziek. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Cabasse in mijn ruimte het beste klinken.
De opstelling was ook anders,ze stonden eerst aan de voorkant 1 speaker op anderhalve meter van de muur de andere bijna 3 meter.

Nu staan ze aan de achterzijde gelijkmatig op 2 meter van de wand en een meter van de zijwand.
Wat is dan beter,de Cabasse klinken ruimtelijker en frisser en dat bevalt mij wel.
Overigens is het geen straf om naar de Elipsons te luisteren maar ze mogen toch weg,zomaar wegmoffelen in een kamertje vind ik zonde.

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

Heeft misschien niet zoveel met audio te maken, hoewel Spotify start en werkt nu ook bijzonder vlot.  Ik gebruik een iMac uit 2012. Die werd zo traag dat er eigenlijk niet meer mee te werken viel.  Gisteren heb ik er een Samsung SSD en 16GB geheugen inlaten zetten.  En hij lijkt wel weer als nieuw.  Aanrader! 🙂

Link to comment
Share on other sites

Nou, dat zal best uitmaken. Die SSD denk ik nog meer dan het geheugen. Maar dat doet er weinig toe.

 

Hier zit ik met een erfenis aan min-of-meer kapotte ethernetkabels (gewoon overgehouden van mijn werk en verhuizingen daar), dus even iets teveel bewegen aan dingetjes leverde nog wel eens een mislukte verbinding op. Zat zo'n connector weer los.

Op zolder heb ik een doos vol met ethernetkabels, sommige net zo kaduuk als in de set, maar zat goeie. Ik had al wat connectoren aangeschaft en wilde die aanknijpen bij de kapotte connectoren, maar uit de doos haalde ik nog een stel prima kabels die ik goed kon gebruiken. Probleem opgelost.

Link to comment
Share on other sites

Ik probeer alles op een koopje te doen, en soms ben ik dan te zuinig. Voor een goed geluid hoef je geen stapels geld uit te geven heb ik geleerd in de loop van mijn audiofiele leventje, maar soms ga je net te ver in spaarzaamheid.

Beneden heb ik de energie-slurpers uit de set gewerkt, en vervangen door een rasp met een Hifiberry Amp2. Die geeft een prima geluid in drie ruimtes daar, en verbruikt heel weinig. In due course komt daar een draaitafel (de Wheel), en die wil ik aansluiten op een Beocreate-bordje, waar de rasp op geplaatst wordt. Nu voed ik de Amp2 vanuit de rasp met de standaard 'muurwrat' van de rasp, en dat gaat ook prima - tot je eens besluit de stroom er vanaf te halen. Aanzetten daarna is een hele klus, en levert heel wat ergernis op. Verkeerde zuinigheid, lijkt het. Hifiberry acht het ook niet geschikt om de Amp2 te voeden vanuit de Raspberry, en biedt diverse losse voedingen voor de Amp2 en de Beocreate aan. Ik moest er dus aan geloven. Het gáát wel zoals het nu zit, maar de Beocreate verbruikt zeker meer stroom dan de Amp2 en dan is Leiden in last. Dus heb ik maar een behoorlijke externe voeding voor de Beocreate gekocht, dwz besteld. Niet voorradig, dus voorlopig nog maar even aanmodderen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...