Jump to content

Disk over kabels


carl
 Share

Recommended Posts

Ik ben dus 10 jaar Disk aan het lezen. De meningen van Jan de Kruijf van Disk stemmen vaak overeen met Jan Kool van Luister. Over luidspreker kabels gaat dat echter niet op. In de discussies op internet over kabels wordt vaak verwezen naar onderstaand artikel van Jan Kool. Dit artikel is gebaseerd op metingen van Transtec wat toen een zeer goede firma was. Alleen Jan de Kruijf zet vraagtekens bij de wijze (!) van meten waarbij de kabel sec wordt gemeten aan het begin en het eind van de kabel. Als Jan de Kruijf dat zo doet komt hij tot hetzelfde resultaat. Als hij echter meet wanneer de kabel is aangesloten en er een muzieksignaal doorheen loopt dan zijn er zeer zeker meetverschillen. Ook zijn luisterproeven bevestigen dat er verschillen hoorbaar zijn bij zeer goede installaties.Dat zal velen bij ons niet vreemd zijn.

https://www.opusklassiek.nl/audiotechniek/kabels_sprookjeswereld.htm

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Pjotr said:

Jawel, maar net als 1000 andere nieuwe argumenten op een stokje heb je er praktisch niks aan. 'Tis leuk als romannetje ;) Het is zeker in deze toch de praktijk die gelijk heeft. 

Dat is zeker zo Peter, maar er zijn veel mensen die hun conclusie baseren op het feit dat er geen technische verschillen zij tussen kabels. Dat is dus kennelijk geen feit, maar slechts een aanname.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...