Jump to content

Leobus verwonder-ringen


Buell
 Share

Recommended Posts

13 minutes ago, kweetniet said:

Ben bijna heel de dag al aan het lopen. Als ik moe ben klinkt het hier niet beter en dat ligt niet aan de set..

Van hardlopen krijg ik juist energie, dan worden stofjes aangemaakt zoals serotonine en Dopamine. Alles wordt dan mooier, duidelijker, helderder :)

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Hans van Liempd said:

Toch is respectvol met elkaar om gaan, een van de eisen om aan een forum deel te kunnen nemen.

Mee eens, zie ook de forumregels.   Punt 2, 6 en 10 worden m.i. met voeten treden 

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, kweetniet said:

Je leest niet goed!!! Heb het hier over die ronde dingen die je in de kamer moet plakken en andere van die idioten dingen.

Ik lees heel goed, vandaar dat ik je vertel dat je reactie misplaatst is in DIT topic. Open anders een eigen topic over al het audiofiele zeer dat je tegenkomt. Misschien zijn er hier meer die daar aan mee willen doen, al verwacht ik dat niet...

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Walt said:

Ik heb nu de hele hoofdset, inclusief de speakers, op verwonder ringen. Het geluid is beter, dat zonder meer, maar ook wel anders, ik moet eraan wennen. Soms heb ik het idee dat de ringen zoveel informatie uit de set trekken, dat mijn hersenen het lastig verwerken vinden. Misschien is dit wat de VdH aanhangers bedoelen met dat het geluid ‘te dichtbij’ komt. Geinige materie. Zal de komende tijd met tweaken nog wel proberen de balans wat beter te krijgen. 

Probeer eens kogels van Hematiet of Rozenkwarts (steen) .

Duidelijk milder in sound.

Hier gebruik ik een mix van Hematiet en staal. 2 Hematiet en 1 staal. Per apparaat. 

 

Hier een voorbeeld. 

https://www.rubenrobijn.nl/hematiet-edelsteen-bol-25-mm.html

 

 

Edited by Buell
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Walt said:

De kogels zijn 25mm / inch diameter toch? 

Zie aangepaste link, had donut ipv kogels geplaatst 😉.

25 mm kogels van Hematiet gaat prima

Edited by Buell
Link to comment
Share on other sites

De stalen kogels zijn 25,4 mm =1 inch. Maar die 0,4 mm vind je niet terug als je met precies 25 mm gaat combineren. Zo precies kunnen de matjes niet gespannen worden. Zeker is het geen probleem als je met 3 ringen werkt. Ik heb ook op een paar plaatsen de combinatie met één of twee Hematiet kogels.

groet,

Leobus

Edited by leobus
Link to comment
Share on other sites

Die leverancier van de Hematiet kogels zit bij mij in het dorp. Ik heb daar al eerder een wat groter aantal gekocht en kreeg toen 15% korting.

Dat komt dan op ca 6 euro per kogel. Bij belangstelling wil ik wel een aantal kogels gaan halen. Die lever ik dan voor die 6 euro.

Graag even aangeven of daar belangstelling voor is.

groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Bijzonder hoe dit werkt.. Na een avondje experimenteren: Mooiste balans 2 metalen kogels en 1 "knikker" onder de versterker lijkt vooralsnog de beste balans te zijn. Onder de dac vooralsnog alleen de metalen kogels. Dat is een volgend experiment

Edited by Auke12
Link to comment
Share on other sites

Ha Leobus,

 

Zoals ik het nu lees lijkt een mix van staal en hematiet goed uit te werken. De speakers hou ik voorlopig op staal, simpelweg dat het erg lastig was om ze op de ringen te krijgen, heb verder dan 3 apparaten op de ringen, dus denk dat ik met 8 hematiet kogels een heel eind kom met experimenteren. Dus mocht je een grotere hoeveelheid kogels willen aanschaffen bij die zaak, kun je mij voor 8 stuks op de lijst zetten. 
 

Groetjes Walter

Edited by Walt
Link to comment
Share on other sites

  • Admin
20 minutes ago, Hans van Liempd said:

Mijn idee is, verbergen. Er is in die inzendingen niks aan bruikbare info te vinden.

 

4 minutes ago, leobus said:

+1

groet,

Leobus

 

Mijn idee, maar wilde het even zeker weten, verborgen dus.

 

On topic maar weer!

Link to comment
Share on other sites

@Walt Ik heb ook de VWR ringen en gebruik ook combi's van staal en hematiet en rozenkwarts. Uiteindelijk ook op een combinatie uitgekomen van hematiet en stalen kogels.
Mijn bevinding wat elke eigen kogel doet is en gewoon even heel kort en wat mij nu te binnenschiet wat betreft de verschillen :
Stalen kogel : geeft een hard geluid, contouren worden scherper in de soundstage, harde (dynamischer) attack, 
Hematiet kogel: Maakt het geluid zachter (haalt het hardere randje weg wat je hoort bij een stalen kogel) en brengt meer rust in het geluidsbeeld. Het wordt ook vloeiender t.o.v. stalen kogel. Soundstage lijkt groter en artiesten e.d. staan verder uit elkaar.
Rozenkwarts kogel: Maakt het te soft bij mij en enigszins saai om naar te luisteren. Sommigen noemen dat Laid-Back geluid. Ikzelf houd meer van een live-geluid en dus wat meer upfront, zeg maar. Van mijzelf mag het dus best dynamisch zijn dan zijdezacht. 

Resume: Ik heb dus een combi van staal en hematiet. Ik had eerst wel alle apparatuur met VWR's eronder, maar dat werd teveel en onaangenaam in mijn set.  Ik ben dus na maanden van experimenteren en luisteren uitgekomen opeen combinatie van VWR's en Aktyna Evo en Dynaris voetjes. Onder mijn cassettedeck helemaal geen voetjes, want dat deed niet iets goeds, maar eerder slechter.  Daar zijn uiteindelijk helemaal geen voetjes of iets anders onder gekomen. Die staat dus met zijn eigen voetje op de glasplaat in het Atacama rack.
 

Link to comment
Share on other sites

@audiofreak

 

Heb je toevallig ook "knikkers" gebruikt, en hoe staan die in het lijstje, vooral tegenover de Hematiet kogel. In mijn set lijkt dat een vergelijkbaar effect te hebben dan dat jij omschrijft bij de Hematiet kogel, behalve misschien dat het beeld groter wordt.

 

Onder mijn dac heb ik ook een knikker gehad, maar dat werd te soft.

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Walt said:

Bedankt voor je ervaringen audiofreak. Ik wil ook zeker Hematiet gaan testen, even afwachten of Leobus een partij kogels gaat inkopen, of dat ik dat zelf ga doen. 

Ik ga ze morgen halen. Ook wat extra op voorraad en voor mijzelf.

groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...