Jump to content

Audio in Indonesia


pjotr27
 Share

Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Sinds anderhalve week is er een 2e dac in de set. Een Topping D70 met AKM4497 dac. Niet voor cd's te luisteren, de 47labs combi is gewoon prachtig. Maar soms is het gemak ook wat waard en is streaming erg eenvoudig. Lang getwijfeld wat te kopen, ga ik veel investeren of juist niet. Maar gezien de vele export en import beperkingen hier, toch maar voor een low-budget oplossing gekozen. Er werd hier een nauwelijks gebruikte Topping D70 aangeboden in mijn eigen woonplaats en dat is gezien de vele "namaak" artikelen hier erg fijn. Dan kan je in ieder geval luisteren en het apparaat zelf zien voor aankoop.

 

In Nederland kost deze DAC bijna 500 euro, hier wat minder doordat China dichtbij is. Hoe klinkt dit nu? En zeker in vergelijk met een 47Labs dac?

Na een dagje inspelen heb ik hem aan een AudioMaat 2DW Gold kabel gehangen, een AudioQuest Diamond USB kabel naar de Macbook en met Pel interlinks naar mijn Tektron huizenversterker. Filter 5 (soort NOS) klinkt in mijn set het beste. Misschien niet qua ruimte of veel laag en hoog, maar het meest natuurgetrouw.

Als ik ook mijn CD-loopwerk (47Labs) aansluit op de Topping, dan is streaming net iets muzikaler. Wat meer rust vooral ook. Als het loopwerk via de 47Labs dac speelt, dan is CD toch wel een stukje muzikaler als streaming. Maar niet heel veel verschil. Net even wat meer timbre, kleur en ook "echtere" instrumenten.

Voorlopig blijft de Topping D70 hier nog wel even. Het kriebelt wel om ipv de Macbook een losse Roon compatible streamer te kopen. Wie weet waar ik tegen aanloop.

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Ivan10 said:

Leuk. En hoe zijn de kabels nu geworden?

 

Alles is nu aardig ingespeeld, en ik ben erg tevreden. Ik speel in een kleine ruimte (15m2), met relatief grote luidsprekers (120*30*30), maar het kan net door goed na te denken over de opstelling.

De kabels zijn gewoon prachtig, ik heb nu zowel de luidsprekers, de voeding voor de fieldcoil en een paar power kabels van die oude kabel. Verder zijn de interlinks (digitaal en analoog) van Pel Audio, maar die zijn niet te overtreffen. Ik heb ook nog een M-Way 2DW Gold, daar speelt de Topping D70 mee. 

 

Als ik even optel wat ik heb uitgegeven voor mijn set (net door de 3K), dan zal ik heel, heel veel geld moeten uitgeven om meer muzikaliteit te krijgen. De Aurel Bryan fieldcoil luidspreker is zo mooi en dat voor onder de 1000 euro de set...Maar dat is het voordeel als er niets tussen zit qua distributie, transport enz. Aurel Bryan wordt in Yogjakarta, Indonesia gemaakt. Komende maand naar Nederland, maar ik denk niet dat ik iets van hifi spullen ga meenemen... het speelt zo mooi momenteel...

Link to comment
Share on other sites

On 11/21/2020 at 11:56 PM, carl said:

Ik vind het geweldig over de avonturen in het buitenland te lezen. 

 

Buiten het weer oppakken van de hifi hobby genieten we hier volop. Niet van mooie spullen of luxe, maar van de ontstellend lieve bevolking. We focussen ons op een arm gebied waar we diverse dingen hebben opgezet. Er komen geen buitenlanders en hulporganisaties zijn (te) bang om dit gebied te helpen. Gelukkig hebben wij er diverse ingangen gekregen de afgelopen jaren. Komende week gaan we naar Nederland en er hebben al diverse families aangeboden ons naar het vliegveld te brengen. Dat is dan wel 2 uur heen en 2 uur terug rijden voor ze.

Ze zien ons als "keluarga" wat naaste familie betekend. Er is veel leed en armoede en gelukkig hebben we regelmatig donaties om het ergste leed onder met name ouderen te verzachten. Het geld gaat rechtstreeks naar ze toe, zonder dat er van alles aan de strijkstok blijft hangen. Ben benieuwd hoe "thuis" we ons nog in Nederland gaan voelen de komende zes weken. Half januari gaan we weer terug naar Sulawesi. Gelukkig hebben we een visum dus dat kan zonder problemen. Tot op heden mag niemand als toerist of bezoeker Indonesia in. 

Komend weekend zou de hifi-beurs zijn, maar die gaat niet door ivm Covid-19.. Jammer ik ga er jaarlijks heen en het is echt leuk om Indonesische hifi vrienden te ontmoeten.

Link to comment
Share on other sites

Nederland is natuurlijk een beetje een overgereguleerde stadstaat. Het is wel mooi zo’n gemeenschap met “ouderwetse” relaties. Ook leuk dat je daar toch dicht bij je hobby kan blijven.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gisteren druk bezig geweest om mijn Fieldcoil units in te pakken. Komende week gaan ze op de post, eerst naar de bouwer voor een laatste update, en dan meteen door naar Nederland.

Daar laat ik weer nieuwe kasten maken, vermoedelijk wil ik ook een buizenvoeding voor de units. 

Maar eerst maar eens nadenken hoe die te maken. 

Aurel-Bryan.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Afgelopen weekend in Nederland aangekomen na drie vluchten. Iedere luchthaven moest de handbagage met daarin het 47labs loopwerk open, wat is dat meneer? Gelukkig niet teveel gezeur verder en de spullen die ik niet met de boot verstuurd heb zijn veilig aangekomen. Ik kan in ieder geval hoofdtelefoon luisteren via mijn Ilusi Audio hoofdtelefoonversterker. Wellicht nog ergens een setje speakers zien te lenen voor de periode dat mijn Aurel Bryan onderweg is. 
 

Vandaag even met een deskundige gekeken naar de garage/schuur die er nu staat. Die is prima om te bouwen tot een mooie luisterruimte. Het wordt dan ongeveer 7*4 meter en daarnaast nog een schuur van 4*3 meter. Er zit nu halverwege een plafond in met dikke balken, daarna een puntdak. Ik overweeg om het plafond te slopen, de balken blijven uiteraard zitten. Wanden gaan we isoleren en daarna gipsplaten er tegenaan. Er ligt nu een betonvloer, daaroverheen wil ik iets anders gaan maken. Ik overweeg houten planken, maar daar ben ik nog niet uit. Een leuke klus in ieder geval voor de zomermaanden. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Op dit moment ben ik weer in Indonesië. Vrijdag hoop ik Aurel Bryan te gaan bezoeken en ga ik units meenemen naar Nederland. In ieder geval een nieuwe set fieldcoil units, wellicht neem ik nog wat units met een normale magneet mee. Ik mag gelukkig 2*23 kilo bagage meenemen, dus er is nog wel iets ruimte. Als ik er kans toe ziet maak ik wel wat foto’s en een kort verslag. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ivan10 said:

Ah geniet van het avontuur! Leuk!

Dat is het zeker. Ik zie best uit naar de ontmoeting met Aurel Bryan maar de afgelopen week heeft veel impact gehad.

Heb een aantal nachten geslapen bij locals die het niet bepaald breed hebben. Ze leven in een gesloten gebied waar buitenlanders of anders gelovenden niet welkom zijn. Dat ik daar toch een ingang heb gekregen,  raakt niet alleen mezelf maar ook de mensen die daar wonen. Er vloeiden veel tranen vanmiddag bij het afscheid nemen en dat terwijl ik helemaal niet met een geldzak strooi (ik geef nooit geld, wel eten of dringende benodigdheden zoals een golfplaat zodat ze droog blijven). Ik zit nu in een hotel en moet het eerst maar eens verwerken. Wat hebben we het in Nederland ongelofelijk goed. Ik kan het probleem niet oplossen en dat houd ik maar in mijn achterhoofd. Aan de andere kant moet ik ook genieten van de mooie dingen van het leven. Alhoewel ik me wel afvraag of een periode zoals de afgelopen week niet waardevoller is als mooie spullen...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...