Jump to content

Wat ik gelezen heb online of in een blad! II


mumsoft
 Share

Recommended Posts

10 hours ago, Ivan10 said:

Nee, ook al stond er wel een muur aan luidsprekers op het podium. Leuk die oude beelden! Maar vertel?

 

Uiteindelijk hadden ze het hele podium vol speakers staan, zodanig aangesloten dat de muzikanten zelf het volume konden bepalen en dat er in principe geen mixer meer nodig was.

Link to comment
Share on other sites

Leuk @Vinyl_Fuchs iemand hier ooit naar de USA geweest en ze live gezien? Verbazingwekkend dat die mensen niet weg geblazen worden. De basgitaar of slaggitaar was wel een bijzonder instrument. Erg experimenteel, die Dankbare Dood band. Had ik niet gedacht. 

Edited by Ivan10
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, Ivan10 said:

En hoe was dat nu? Wat voor vibe had zo’n concert nu? Het is zo’n legendarische band, waar ik eigenlijk niet van afweet. Zo te zien hadden ze hun beste albums in de jaren 1970, als je van dit soort rockmuziek houdt.

 

Qua albums, beluister:

Anthem Of The Sun
Aoxomoxoa
Live Dead
Workingman's Dead
Garcia

 

Het Rocknachtconcert was voor hun doen kort. Bij het begin van het concert stegen de zoetige rookwolken op uit het publiek. Daarna was je in trance door de muziek die een tamelijk repetitief ritme heeft. Dat was ook het doel van de band, je door muziek in hogere sferen brengen, dus lange nummers van meer dan 10 minuten.

 

Het concert van de Who die avond was strak, geïnspireerd, super professioneel en een van de laatsten waar het nog redelijk goed ging met die band. In 1982 was het zo'n beetje afgelopen en was iedereen volledig op en uitgeblust.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

https://hifi.nl/artikel/32172/HiVisit-AVM-Hoe-lang-we-toestellen-kunnen-herstellen-en-upgraden-Forever!.html

 

Ergens rond 1990 haalde (op de terugweg vanuit een vakantie in Zwitserland) bij AVM een door mij gekochte voorversteker op. Geen idee hoe ik de koop gesloten had (webshops bestonden nog nauwelijks). Ik herinner me een soort woonhuis met een grote garage en een aardige eigenaar.

 

Ze zijn best ver gekomen sinds die tijd

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Duck-Twacy said:

AVM

 

Die zijn inderdaad eind jaren 80 als "cottage industry" begonnen. De eigenaar een elektronicus, muziekliefhebber en audiofiel. Op een of andere manier heeft hij toen samen met/voor Stereoplay een aantal artikelen geschreven over het ontwerpen en bouwen van een eindversterker, die vervolgen als kit verkrijgbaar was. Heel veel waar voor het geld. Dat was de "kickstart" die het bedrijfje nodig had. Vervolgens kwam er een vv en kwamen de afgebouwde produkten. In het begin was het allemaal "direktversand" en stonden er in alle Duitse audio tijdschriften advertenties. Een belletje, een afspraak en je kon het ophalen.

 

AVM is al weer een jaar of tient in handen van de huidige eigenaar van Burmester.

 

 

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Duclaasie said:

Interessant artikel Jack!

Zeker interessant.  Ik ben op mijn +/- 45e begonnen met hardlopen, dus veel herken ik wel. Maar het is mooi om het bevestigd te krijgen. Er staan ook dingen niet in, zoals b.v. dat je een lagere bloeddruk krijgt en dat ieder mens een optimaal vet verbranding tempo heeft. Voor mij is dat 8,5...9Km per uur.  Rustig aan dus. ;)

Link to comment
Share on other sites

Zat vannacht naar de samenvatting van de Rotterdamse marathon (*) te kijken. Leuk event is dat toch. Loop al ruim 40 jaar "hard", maar een marathon zou me niet lukken (slechte knieën). Respect voor de mensen die het wel lukt (in welke tijd dan ook)

 

(*) nog steeds de zien hiero  https://www.rijnmond.nl/tv/tv-rijnmond/live

Link to comment
Share on other sites

Mooi ik heb ook een stuk gekeken. Ik heb die ambitievoor een hele, voorlopig ook niet Duck.  Misschien over een paar maanden een halve, in het prachtige Amsterdamse bos. Ik loop nu op mijn eigen manier (rustig) en merk dat mijn lichaam, geest en knieën sterker worden.  

Link to comment
Share on other sites

Ja, mooi stuk Jack. Ook Chi-running komt aan bod, met de middenvoets-landing, onder de heup grondcontact maken en licht voorover hellend lopen. Dat van die 170 stappen per minuut wist ik niet, maar ga ik proberen. Ja, ik ben weer voorzichtig aan het opbouwen. Man, wat heb ik dit gemist.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...