Jump to content

Het volgende "slachtoffer" van Cock


Sodejuu
 Share

Recommended Posts

Zoals jullie al hebben gelezen afgelopen zondag met Cock afgereisd naar Sodejuu om zijn nieuwe draaitafel te brengen( opbouwen  en afregelen). Nu was de datum al van te voren afgesproken dus ondanks de hitte gewoon gegaan. Er was dat weekend ook een omleiding i.v.m wegwerkzaamheden hiervan had Sodejuu mij netjes op de hoogte gebracht  . Cock had er wel moeite mee 😢, het was de laatste van deze serie en heeft hij nog maar 1 draaitafel thuis , waardoor een direct vergelijk tussen mono en stereo nu eventjes niet mogelijk is.

De draaitafel is met de grootste zorg in de auto gezet, zodat deze onderweg niet beschadigd zou raken, het laatste stuk heeft Cock zelfs vanaf de achterbank de tafel vastgehouden 😀.

Bij Sodejuu aangekomen eerst een bakkie gedaan, het was intussen ruim 30 graden en Sodejuu had behoorlijk last van de warmte, hij liep letterlijk leeg.🥵

Zodra Cock kon beginnen met opbouw bleek algauw dat niet alles was meegenomen vanuit Rotterdam. Na wat geprobeerd te hebben na een bezoek aan de plaatselijke doe het zelf zaak bleek algauw dat een ritje heen en weer (350 Km) de enige optie was. Dit hebben wij dan maar ook gedaan, gelukkig wel airco in de auto.

Bij terugkomst gelijk aan de opbouw begonnen en al met al verliep dit wel met de nodige zweetdruppels voorspoedig en toonde Cock zijn vakmanschap en precisie, alles moest gewoon perfect. Toen we eindelijk de 1e plaat opzetten was het gelijk raak wat een laag,ruimte en dynamiek de eigenschap van de draaitafel zoals ik hem ken, ja ik heb er ook een.

Toen zag je blije gezichten ondanks de warmte, hier doe je het voor, Sodejuu was ook erg blij dat het allemaal toch nog was gelukt en zou zelf nog het element fine tunnen. Als dank kregen Cock en ik nog een klein cadeautje, een tweak die we maar moesten proberen thuis. 

 

Het was een lange dag met meer als 720 km gereden, maar als ik zie dat Sodejuu en  Cock blij zijn met het resultaat dan weet je waar je het voor doet.

Link to comment
Share on other sites

Hehe,ik ben weer online en kan weer kond doen van mijn audiofiele dagen.
Gisteren voor het eerst gedraaid in het appartement op de Cabasse ls,dat klonk al veelbelovend.
Volgende week gaan we over en staan alle meubelen en de Elipsons weer in de kamer.
Ik denk dat de Elipsons hier echt goed gaan klinken.
 

Link to comment
Share on other sites

Het was inderdaad afzien,maar het meeste werk is nu achter de rug.
Komende week nog wat schilderwerk in de gang en daar tappijttegels leggen,dan ben ik op wat kleine karweitjes na klaar.
 

Edited by Groovy
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 8/13/2020 at 9:43 PM, leobus said:

Nou was ik al wel eerder slachtoffer van Cock, maar afgelopen dinsdag is daar weer een schepje bovenop gedaan. Ik verdenk al tijden mijn speakerkabels en wilde wel eens de Sonore kabels testen. Maar Cock heeft het materiaal voor zijn kabels niet meer, dus ben ik op zoek gegaan naar iets wat er op lijkt. Dat heb ik gevonden in litze kabel met 250 geïsoleerde draadjes van 0,032 mm. Als je er daar 10 van in een bundel doet heb je 2 mm kwadraat. Cock wilde wel helpen bij dit experiment, dus hebben we dinsdag kabels in elkaar gezet. Het alom bekende vaatje met zeer heet vertinmiddel is daar essentieel bij.

Maar voordat er geknutseld werd, eerst koffie drinken en koek eten. En natuurlijk muziek luisteren. Mono en stereo. Ik heb nooit gedacht dat mono zo geweldig kan klinken. Wat een volheid en vooral rust. Het is net of je je hersenen niet vermoeit met het luisteren naar twee bronnen tegelijk. Maar stereo zoals bij Cock, mag voor mij ook wel. Heerlijk!

Met de ervaringen van Cock was het voor mijn gevoel nog redelijk snel klaar met vertinnen en van een mantel voorzien. Nog samenvlechten (wat kan die man snel vlechten) en van een Sonore krimpkous voorzien. De stekkers en de eindkrimpkous moest ik thuis doen, want de kabels moeten eerst door een relatief klein gat in het meubel getrokken worden. Dat laatste heb ik vanmiddag gedaan en vervolgens de proof of the pudding. Luisteren dus. Dit is dus echt een verbetering. Alles voller, strakker, meer lucht tussen de instrumenten, mooiere dieptewerking, veel detail zonder dat dat extra aandacht trekt enz. met te bedenken audiofiele termen. Ik ben hardstikke blij met deze kabels. 
Misschien vraagt iemand zich af waarom ik nu geen Ocos heb genomen, maar die zijn in de lengte die ik nodig heb, niet te vinden.
Maar als mijn nieuwe tweede keus zijn, ben ik met tweede keus dik tevreden.
groet,

Leobus

 

Quote

 

 

Als vervolg op bovenstaande heb ik afgelopen weken zelf geknutseld met de boven genoemde litze draden. 
Ik had samen met een vriend een redelijke hoeveelheid van dit materiaal aangeschaft en de vriend en ik vonden het wel verantwoord om ook een vertinbadje aan te schaffen. Niet zo’n mooie als die van Cock, maar wel werkbaar. Die van ons is maar 4 tientjes. Vervelend was wel dat er een chinese stekker aan zat, maar met een verloopstekker was dat snel opgelost. 
Ik heb nu twee voedingskabels met de litze gemaakt. Ook weer 10 van de draden samengevoegd, vertind, in een mantel getrokken, de mantels met daarin de draden gevlochten en voorzien van stekkers. Ik had nog mooie Iego IEC’s en heb daar de bijpassende Schuko’s bij gekocht. 
Gisteren en vandaag even geluisterd wat dit doet aan mijn streamer en mijn DAC. En weer een verbetering in rust en detail en plaatsing in de diepte. Vooral de kabel aan de streamer doet er toe. Ik hoor nu klanken in stemmen die ik niet eerder hoorde. Natuurlijker en voller, denk ik.

Tot nu toe dik tevreden met het resultaat.

Nu heb ik nog wat van de litze over en die ga ik gebruiken om het filter aan te sluiten als ik dat naar een eigen filterkast buiten de speakers ga brengen.

Maar dat gaat nog wel even duren. Eerst hier maar weer van genieten.

Groet,

Leobus

 

Misschien wel leuk om te melden wat er eerst aan de apparaten zat.

Dat waren kabels volgens recept van Pink Faun met materialen van Pink Faun. De zelfbouw versie van hun PC1 kabel. Aan de IEC kant de Bovengenoemde IEC’s en aan de Schuko kant een paar “Bals” stekkers. Die kabels waren flink afgeschermd en de huidige dus niet.

Edited by leobus
Link to comment
Share on other sites

De producent is Packlitze. Zie hier de lijst met direct leverbare materialen.

https://www.packlitzwire.com/immediate-delivery/

Ik heb het gekocht bij:

https://www.huibers.info/contact/

Het materiaal dat ik heb, staat niet meer in de “direct leverbaar” lijst. Maar er staat nog wel een interessant item met 0,04 mm draad in.

groet,

Leobus

 

Link to comment
Share on other sites

Even een foutje in mijn verslag herstellen: ik heb de nieuwe kabel niet aan mijn dac gekoppeld, maar aan mijn voorversterker. De andere nieuwe zit wel aan de streamer.  Op de dac zit nog een Audiomaat kabel. Ook van de muur naar het stekkerblok zit een Audiomaat kabel. Op de EV’s zitten de originele Sonore voedingskabels.
groet,

Leobus

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, audiofreak said:

Ik denk eerder dat het niets te maken hebt met of je wel of niet spullen hebt van Cock, maar eerder met gewoon ouderdom.😂🤣

 

Dat misschien ook, én ik heb een inmiddels vrij bedaagde set. Ben niet zo iemand die na een paar jaar uitkijkt naar iets nieuws, integendeel, ik probeer alles hiet zo lang mogelijk in orde te houden. En de set is, wat heet "geordend", wat er ook voor zorgt dat je die koestert. Irritatie is nul komma nul, en dat kan wel eens slaapverwekkend zijn. Je moet alleen niet de wekker in Dark Side of the Moon van Pink Floyd opzetten, want daarvan schrik je op.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, mumsoft said:

 

Dat misschien ook, én ik heb een inmiddels vrij bedaagde set. Ben niet zo iemand die na een paar jaar uitkijkt naar iets nieuws, integendeel, ik probeer alles hiet zo lang mogelijk in orde te houden. En de set is, wat heet "geordend", wat er ook voor zorgt dat je die koestert. Irritatie is nul komma nul, en dat kan wel eens slaapverwekkend zijn. Je moet alleen niet de wekker in Dark Side of the Moon van Pink Floyd opzetten, want daarvan schrik je op.

Maar met die wekker ben je wel gelijk weer wakker🤪😂

Link to comment
Share on other sites

On 9/20/2020 at 10:50 PM, mumsoft said:

 

Dat misschien ook, én ik heb een inmiddels vrij bedaagde set. Ben niet zo iemand die na een paar jaar uitkijkt naar iets nieuws ...


Het zijn inmiddels ook wel oude vrienden Marc. Ik ga eens even kijken of ik het einde van het jaar weer eens langs kan komen.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben nu aan het luisteren naar de Cabasse Proa met daarop de Harmonizers,dat klinkt ook erg fijn.
Wat minder laag dan bij de Elipsons maar daar kan ik goed mee leven.
Met of zonder de Harmonizers luisteren is een behoorlijk verschil in ruimtelijkheid en de klank.
Met klinkt het ruimtelijker en de muziek komt krachtiger uit de luidsprekers.

De bovenbuurman kwam al vragen of het wat zachter kon😄

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...