Jump to content

Het volgende "slachtoffer" van Cock


Sodejuu
 Share

Recommended Posts

Na alle lofuitingen van de leden die bij Cock op visite zijn geweest, leek het mij ook eens tijd het wonder van Rotterdam een aan te gaan horen. Eigenlijk kwam de afspraak tot stand na een bezoek aan Music2 in oktober van afgelopen jaar. Aangezien ik regelmatig zelf iets in elkaar steek/soldeer en Cock nog een berg componenten heeft die hij niet meer gaat gebruiken, had hij me gevraagd om eens de komen kijken of ik 'm van die handel af kon helpen. Dat alle gecombineerd met een luisterbezoek natuurlijk. Zo gezegd, zo gedaan. Een datum werd geprikt en jl. woensdag was het dan ze ver. Ik ben nl op zoek naar goed klinkende condensatoren voor een phonotrappen project, en misschien had Cock er liggen die ik zou kunnen gebruiken.

 

De rit naar onze grootste havenstad verliep voorspoedig en op de afgesproken tijd belde ik dan ook aan. Ik werd hartelijk ontvangen en gelijk getrakteerd op een heerlijke kop koffie. Daarna begon het monoloog van Cock. Over zijn nieuwe draaitafel en hoe de toekomst voor die speler er uit ziet. Over zijn samenwerking met Marco en natuurlijk over het verleden met Arnold, Sonore en de producten die toen ontwikkeld en gebouwd werden. Helaas is dat laatste door omstandigheden verleden tijd, maar dat het een vruchtbare was, is wel duidelijk. Dat die twee, Cock en Arnold, super harmonieerden, ook.

Het ene na het ander verhaal vloog door de ruimte naar me toe en hoewel ik toch altijd wel een beetje kritisch ben, had ik niet het gevoel dat me een beer opgebonden werd. Cock verteld zo hartstochtelijk en met onderbouwing dat je het gewoon geloofd.

 

Dat er een man met kennis tegenover me zit, blijkt wel uit het resultaat van de weergave in die ruimte. Na een paar uur gebabbeld te hebben werd er dan muziek gedraaid. De bank waar ik op zat had het wel een beetje moeilijk met mij. Die bank is een beetje op leeftijd en ik ben niet bepaald  een vedergewicht. Naar mijn gevoel zat ik bijna op de grond, maar dat maakt bij Cock niet uit. Overal in de ruimte klinkt het precies hetzelfde Er is eigenlijk geen sweetspot. Natuurlijk heeft hij me verteld hoe hij speakers op de juiste plek zet. Dat hat ik al eerder gehoord bij Thomas Blumenhofer een paar jaar geleden. Tijdens een bezoek aan de High End in München kreeg ik van Marco uitnodiging om 's avonds bij Thomas te komen luisteren. Cock was toen ook daar en had de hele middag zitten schuiven met  de luidsprekers (daar was een palletwagen voor nodig, want de Wiki weegt dik 400kg per stuk). Die avond was onvergetelijk, en ook toen maakt het niet uit waar je zat of stond. Overal klonk het exact en muzikaal en je kon vanuit elke plek alle instrumenten en muzikanten op de plek aanwijzen.

Datzelfde is dus ook bij Cock in de woonkamer. En wat voor een geluid komt er uit die set! Nu kijk ik niet op van kleine speakers die extreem laag kunnen gaan. Dat gevoel heb ik bij me thuis ook (daarover later meer***). En natuurlijk verwacht je dat, omdat er eerder al opmerkingen van ongeloof over de laagweergave bij Cock hier geplaatst zijn. Je bent dus al voorbereid. Waar je niet op voorbereid bent is de energie en snelheid waarmee het geheel speelt en daarbij ook nog zuiver blijft. Ik bleef het wel met mijn set vergelijken. "Dat laag heb ik ook, en die oplossing is ook niet veel beter dan bij mij. Maar die attack en drive, die heb ik niet" dacht ik. Nu ben ik sowieso geen "sensatie"luisteraar. Ik wil het liefst alles rustig op me af laten komen, maar dit was nieuw. Normaal ben ik snel luistermoe bij zo'n energieke set, maar bij Cock krijg je dat dus niet. Het "overzicht" blijft gewoon geheel in tact. Ik heb al eens eerder zo'n energieke set gehoord. Dat was bij Rick Paap, toen ik bij hem de proto's van de Persuader mocht aanhoren. Rick speelt luid, maar dat was toen ook niet storend. De drive was super en de muziek bleef muziek. De set van Cock gaat nog een stuk verder, juist vanwege het exacte beeld wat de set neer zet

Wat ik wel jammer vond was dat het veelal muziek met veel effecten en percussie was, die voorbij kwam. Natuurlijk is dat verreweg het moeilijkst voor een set, want je hoort gelijk waar het mis gaat. Nou nergens dus. Maar af en toe een leuk deuntje had me misschien ook wel goed gedaan.

 

Daarna werd er iets voor de innerlijke mens geregeld. Onder het genot van deze maaltijd (pizza) werd volop verder verteld. Op het laatst werd nog gekeken of Cock nog componenten had die ik kon gebruiken en van 'm over kon nemen. Aangezien Sonore hoofdzakelijk buizenapparatuur bouwt en ik meestal solid state, bleef het beperkt bij een paar trafo's en wat condensatoren. De eigenlijke dingen die ik zoek heb ik dus nog steeds niet. Dat was echter bijzaak.

Ik heb genoten van de hele dag bij Cock. Hij kan je dagen entertainen met zijn verhalen en je moet zelf de knop omdraaien om huiswaarts te keren, anders zat ik er nu nog.

 

Cock, hartelijk dank voor de super dag die ik heb mogen beleven.

 

***) Thuis aangekomen heb ik de fout gemaakt mij zelf te overtuigen dat het bij mij niet veel minder klinkt. Dat was ff van een kouwe kermis thuis komen. Ik werd gelijk met beide beentjes weer keihard terug op aarde gesmeten. Het verschil in precisie en drive is erg groot. Het laag kan af en toe mee, maar dat ligt aan de software die gespeeld wordt.

Gisteren was Geerdie op bezoek en dan luister je wat gerichter en bleek dat ik het eigenlijk ook best aardig voor elkaar heb. Nee, de drive en energie heb ik helaas niet. Het laag komt er hier af en toe ook zo uit als bij Cock (software afhankelijk), maar met minder druk en iets ingetogener. Ik kan prima leven met mijn opstelling. De set van Cock gaat echter een paar treden verder. De volgende keer neem ik echter wel wat eigen software mee, die niet zo perfect vastgelegd is. ;)

Link to comment
Share on other sites

Valt de Music Emotion op de mat, staat er een bespreking van de Harmonizers in van Jan de Jeu. Welk toeval!

 

Goed voornemen voor 2017: toch eens langs bij Cock.

Niet per se voor de Harmonizers, die heb ik al.

Link to comment
Share on other sites

  • Members

Even voor de goede orde, en ik wil en ga naar niemand wijzen, die bezoekjes bij Cock, hoe leuk en gaaf ze ook zijn, daar probeer ik al een jaar een einde aan te maken. Er is daar in het verleden te veel ontvreemd. Cock is te goed van vertrouwen, ik kan daar gewoon geen voorstander meer van zijn. Dat is ook 1 van de redenen waarom Sonore naar Hoek van Holland is verhuisd, om daar van af te zijn. Is niet rot bedoeld, ik misgun zo'n bezoek ook niemand, maar dit zijn dure lessen uit het verleden gebleken, hele dure lessen...

Link to comment
Share on other sites

Ja, dat was zeer sneu en vreemd. Als ik mijn verslag offline moet halen zeg je het maar. Ik vraag me af in hoeverre je geen 'concurrenten' op bezoek hebt gehad.

 

De Sonore AC kamer bij Music2 was niet klaar toen ik bij Hoek van Holland kwam. Anders kom ik langs voor een nieuwe sessie. Zeker als de line array klaar is. :-)

Link to comment
Share on other sites

Even voor de goede orde, en ik wil en ga naar niemand wijzen, die bezoekjes bij Cock, hoe leuk en gaaf ze ook zijn, daar probeer ik al een jaar een einde aan te maken. Er is daar in het verleden te veel ontvreemd. Cock is te goed van vertrouwen, ik kan daar gewoon geen voorstander meer van zijn. Dat is ook 1 van de redenen waarom Sonore naar Hoek van Holland is verhuisd, om daar van af te zijn. Is niet rot bedoeld, ik misgun zo'n bezoek ook niemand, maar dit zijn dure lessen uit het verleden gebleken, hele dure lessen...

Is die kwestie nooit opgelost?

 

Droevig idd. Zeker als het "bekenden: zouden zijn geweest. Hoe laag kun je zakken

Link to comment
Share on other sites

Tjonge wol, nu maak je het toch wel erg bond.

Cock een beetje de schuld geven van de inbraak in zijn eigen huis.

Beetje raar.

Dat hinkt natuurlijk op twee benen, je bent enthousiast en wilt met gelijk gestemde daar lekker over keuvelen, thuis of in de zaak maakt niet zoveel uit. Dat daar misbruik van word gemaakt kun je min of meer verwachten, de vraag is echter of je daar dan ook maar meteen alles voor moet staken? Dat denk ik niet. Goed je kunt voorzichtig(er) zijn, je huis extra beveiligen, maar wie echt wil komt heus wel binnen. Je kunt jezelf moeilijk afsluiten van de wereld. Edited by Jeroen Bakker
Link to comment
Share on other sites

I.d.d. Jeroen, net zo als je BMW 535 alleen maar poetsen en in de garage latten staan weinig plezier oplevert. Vind het wel sneu dat dit steeds weer terug moet komen en het bijzonder leuke en aangename verslag van Roger knap verzuurt. Kan mod "De Beroving van Cock" niet even afsplitsen in een apart eigen topic?

Link to comment
Share on other sites

Dat hinkt natuurlijk op twee benen, je bent enthousiast en wilt met gelijk gestemde daar lekker over keuvelen, thuis of in de zaak maakt niet zoveel uit. Dat daar misbruik van word gemaakt kun je min of meer verwachten, de vraag is echter of je daar dan ook maar meteen alles voor moet staken? Dat denk ik niet. Goed je kunt voorzichtig(er) zijn, je huis extra beveiligen, maar wie echt wil komt heus wel binnen. Je kunt jezelf moeilijk afsluiten van de wereld.

 

Ja, ik zit er ook wel eens mee te worstelen. Moeten we dan maar geen foto's meer plaatsen, moeten mensen (ook ik) dan maar geen websites onderhouden over audio? Het is toch een beetje de jus ook? Als alle verslagen zonder foto's geplaatst worden is dat toch jammer? (Sorry Roger  ;), jouw verslag mag wel een keertje zonder, van Cock zijn ruimte is inmiddels voldoende geplaatst...).

 

Lastig onderwerp....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...