Jump to content

Opamp


carl
 Share

Recommended Posts

 

 


Nou Ivan .....
 
Weet je wat ik mis?: "het er zijn domein"  Op dat moment maak je niet meer druk over futiliteiten: als versterkers, kabeltjes etc.
Alleen al het feit, dat iemand met zorg en aandacht iets in elkaar gezet heeft en er een deel van "zijn" kunnen in heeft gestopt.
Maakt van iets gewoons,  bijzonder. ;)

 

Precies Jack, je slaat de spijker op zijn kop. Het "er zijn" was ook exact het uitgangspunt toen ik aan die versterker begon. Niet een zoveelste goede versterker, die kon ik wel op de hoek van de straat gaan kopen. Of het zou lukken was op zich een avontuur en stond op voorhand niet vast. Met alleen zorg en aandacht kwamen we er toch ook niet, Er kwam toch ook heel wat monnikenwerk bij kijken. En eigenlijk nog heel veel meer... Er zijn principes toegepast die Baxandall in de jaren '60 al beschreven heeft maar weinig zijn toegepast. Dus niet bijzonder op zich maar wel weer zelden toegepast. Staat eigenlijk wel aardig beschreven als je dat ZBA draadje van voren af aan eens door leest. Het gehoormatig eindresultaat heeft niet alleen vele anderen positief verrast maar ook erg mij zelf. Had niet gedacht dat er nog zoveel winst te halen viel t.o.v. al erg goede versterkers.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Ach weet je Jack, wat ik er in het openbaar van vind is niet zo heel belangrijk. Hij staat hier de sterren van de hemel te spelen en gaat voorlopig niet meer weg. Belangrijker is wat anderen er van vonden en dat heeft geleid tot een zelfbouw group buy (tegen kostprijs) van 150 stuks!.Dat is nou het leuke van deze hobby, dat je feitelijk onbedoeld, er ook nog eens veel mensen een plezier mee kunt doen.

 

Maar goed, weer on topic: Het ding bewijst vooral dat de oude vooringenomenheid van "op-amps kunnen niet goed klinken", volkomen flauwekul is. Ze kunnen buitengewoon goed klinken als je maar weet wat je doet.

Edited by Pjotr
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...