Jump to content

goodtube
 Share

Recommended Posts

10 hours ago, Roots said:

Magnat

Volledig of topic, maar je noemt Magnat. Ik kwam onlangs een paartje Transpuls tegen. Wat een bakbeesten en het klinkt heel veel beter dan ik had verwacht. Slechts 500.-/stk Lijkt me leuk voor een "kleine" Home Theater set.
Impedantie dip bij 4 Ohm maar nog geen curve gevonden. Met 95 dB ook wel met buizen aan te sturen.

Edited by Seed7
Link to comment
Share on other sites

Marco heeft concurrentie.  In ieder geval Magnat en Wharfedale . Ik heb dan altijd de idee dat dergelijke grote LS het weer niet goed doen in ruimten van 50/60 kuub.

Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, carl said:

Ik heb dan altijd de idee dat dergelijke grote LS het weer niet goed doen in ruimten van 50/60 kuub

 

Probleemloos. Wat van belang is is voldoende integratie, je wilt niet de afzonderlijke drivers horen. Integratie is geen probleem omdat de mid unit vaak en groot is en een groot bereik voor z'n rekening neemt. Dit gaat ook op voor de meer normale hoornsystemen. Een Klipsch Forte III zou prima op je zolder passen. Klassieke grote systemen zijn goed als bijna nearfield monitor te gebruiken.

Dan is er de angst voor het laag. Laat dat nu vaak bij die hele grote drivers geen probleem zijn. Dat zijn geen bas wonders, in de zin van subwoofer diep laag. Ze hebben wel heel veel punch en je moet niet verbaasd zijn als het rond de 40Hz wel gedaan is. Hoog rendement en zeer diep laag gaan maar moeilijk samen. Alles wat ze doen is wel moeiteloos. Als je een eigen luisterhok heb zie ik geen enkele reden om met van die opgevoerde boekenkastspeakers te prutsen. Dat blijft behelpen.

 

Om die Monacor serieus goed te krijgen moet er nog wel wat aan gebeuren, met name de (rammel)kast is zeer matig. In de afstemming is ook we wat te doen. Meer iets voor het leuke. Daar heeft @Arden geen enkele concurrentie aan.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nog even met Durob gekletst over de 17 LS. Ze adviseerde me eens Tesla’s E 88 CC  “ webpoints” te proberen. Volgens mij komen die van Kevin Deal. Kent iemand die buizen - wel prijzig trouwens. 

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad zit ik aan de wijn Jack en doe nog wat aan de Corona kilo’s ook. Maar we hebben vrienden in Uden. Ik dacht nog niet aan de kosten van de post.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, carl said:

Maar heb je ze wel eens gehoord Jack. Zijn die buizen echt zo goed. Koop ik er een paartje bij (als de rekening meevalt 😀).

Dat is een kwestie van proberen. Soms heb je geluk en soms heb je pech. Gebeurt mij ook. En Jack zal dat ook weleens hebben gehad. Op gegeven ogenblik weet je welke buisfabrikant en/of type buis niet moet hebben. Zo blijf ik weg bij Philips buizen (geel, groen, blauw), omdat ik ze vaak te scherp in het hoog vindt klinken in mijn gehoor. Maar fabrikanten als Sylvana of een General Electric doen het in mijn gehoor goed.

Edited by audiofreak
Link to comment
Share on other sites

Zeker, het hangt ook van de toepassing af soms heb je een beetje helder buisje nodig in een wat suffe schakeling 🙃  Verder hou ik me niet zo vast aan NOS of nieuw.  Ik heb nu b.v. een JJ ECC803S in een van mijn versterkers. Kost geen drol, klinkt fantastisch, maar gaat niet zo lang mee.  Dat mag voor €15. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Moest er even op wachten want ze kwamen uit Engeland.

 

Audio Note koperfolie Mylar in olie condensatoren.  Zijn heel verfijnd, je hoort ze eigenlijk niet.  Betaalbaar en kennen een goede prijs/kwaliteit verhoudig.

 

 

SE-10voorlopigklaar.jpeg

 

Dit is mijn SE-10 zoals hij uiteindelijk is geworden. Er kom hier en daar nog een beugeltje om de boel vaster te zetten. 

Als ik met deze versterker en digitale bronnen speel is er maar één serie koppelcondensator in de muziek weg. De rest is DC-gekoppeld. 

 

Dat hoor je,  er zijn extreem veel details.  Dit durf ik wel high-end te noemen 🙋‍♂️

 

 

Edited by Tubejack
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Tubejack said:

 

Zeker 🙂 ik heb een aardig contact met Menno van de Veen, wiens SE-10 het "best" klinkende is.  Ik wil "winnen" 😉 Maar sowieso is er winst 🙋‍♂️

Maar jullie wedstrijd is er één van "gezond winnen" en "leren van elkaar" en niet van "ik ben de beste en de rest is ruk". Daar zouden meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen.
Menno was ooit mijn audio mentor en blij elke lezing/masterclass hang ik aan zijn lippen alsof het de eerste keer is. Zo had ik vroeger op de Tuinbouwschool ook zo'n leraar, waar ik veel van geleerd heb in zijn praktijklessen. Enfin, ik dwaal af.
Mooie condensatoren die Audio Note's.

Link to comment
Share on other sites

On 9/18/2020 at 10:33 PM, audiofreak said:

1)Maar jullie wedstrijd is er één van "gezond winnen" en "leren van elkaar"

2) en niet van "ik ben de beste en de rest is ruk". Daar zouden meer mensen een voorbeeld aan moeten nemen.
3) Menno was ooit mijn audio mentor en blij elke lezing/masterclass hang ik aan zijn lippen alsof het de eerste keer is. Zo had ik vroeger op de Tuinbouwschool ook zo'n leraar, waar ik veel van geleerd heb in zijn praktijklessen. Enfin, ik dwaal af.
4) Mooie condensatoren die Audio Note's.

1) Uiteindelijk wordt iedereen er beter van. 

2) Iedereen die iets met audio doet,  weet dat er veel "besten" zijn.

3) Dan is het jammer, dat je niet met een VDV versterker speelt.

4) Condensatoren zijn in principe "rot dingen".

Deze AN kosten zo' n €60 perstuk.  Zijn rot dingen   Wel "aardig." Voor de meest commerciële doeleinden te duur.

Dat is het voordeel van DHZ.  🙋‍♂️    

 

Link to comment
Share on other sites

Het is bijzonder wat  Audio Note condensatoren doen. Vooral als je  weinig condensatoren in je set-up hebt.

De SE-10 origineel, vond ik  KT-120 + JJ ECC803 de mooiste combinatie. Die combi klinkt krachtig, makkelijk en toch verfijnd.  

 

Nu heb ik de originele EH KT-88 en EH 12AX7 er weer in. Meer verfijning lijkt wel.   🤔

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...