Jump to content

Weer 'n audiofiele dag...


Hans van Liempd
 Share

Recommended Posts

Even een simpele plinth voor de Lenco l75 met 12 inch arm in elkaar geschroefd sjiek is het niet maar voor het geluid maakt het niets uit :)

Link to comment
Share on other sites

Nee daar gaat het niet om Wol.  Als je 3x van iets achter elkaar zet dan krijg je 3x positieve eigenschappen van iets, maar ook de 3x de minder goede.  Dat kun je beter uitmiddelen.  Prijzen kun je gewoon op het internet vinden.  Ik heb verder geen commerciële bindingen met wie dan ook en dat wil ik graag ook zo houden.  Lekker onafhankelijk van alles en iedereen  :)

Link to comment
Share on other sites

Vanmiddag bij Carl op bezoek geweest.

Dat gaat daar helemaal goed komen.

 

De zolder is grotendeels klaar en de set speelt er al. Het ziet er nu al prachtig uit en de aanpassingen voor het geluid van buiten voldoen erg goed. De apparatuur staat nog op de (houten) vloer. Maar het rek is wordende, dus dat gaat ook goed komen.

De akoestiek voldoet, maar kan volgens mij nog wat kleine aanpassingen gebruiken. De eerste reflectiepunten op het schuine dak b.v. Dit zit namelijk niet zo heel ver van de luidsprekers. De ruimte achter de speakers zou ook nog wat demping of reflectie mogen hebben. Het dak loopt met ongeveer 45 grd tot aan de vloer. Ik denk dat het stereobeeld en ruimtelijkheid hier nog wat van op knapt. Met wat proefjes met matrassen, kussens en oude gordijnen kun je op het gehoor al veel testen. Maar meten zegt natuurlijk al snel meer.

 

Maar toch... het klinkt er nu al een stuk homogener dan dezelfde set in de huiskamer. Het laag is ook aanzienlijk beter. Eigenlijk zelden zo strak en krachtig met een buizenversterker gehoord. Ook stemmen klinken zeer natuurlijk. Het stereobeeld zit nog wat aan de lage kant en qua focussering kan het ook nog wat beter. Maar de al voorgestelde akoestiekaanpassingen zouden verbetering kunnen brengen.

 

Wat me bij elk bezoek ook op valt is, dat het even duurt voordat de set me "eigen" is. Door een andere tonale balans, akoestiek en ander laaggedrag duurt dat bij altijd even. Net zoiets als wanneer je bij daglicht uit een bioscoop komt. Voordat de kleuren en licht dan weer normaal zijn duurt even.

 

Een gezellige middag en lekkere taart. Carl nog hartelijk bedankt voor de gastvrijheid en de gezelligheid.

Link to comment
Share on other sites

Het was inderdaad erg gezellig Hans. Ik vind het geluid er ook fors op vooruitgegaan en zeker het laag. Ik pak de akoestische verbeterpunten zeker op (ik zit er eigenlijk maar net). Ik begin met het afmaken van het rack en de demping van de wand tegenover de dakkapel. Ik ga maar eens wat Akotherm kopen tenzij er betere suggesties zijn.

 

Overigens wel grappig dat mensen zo anders luisteren: jij zit net als Onno graag op de eerste rij, ik en volgens mij ook Roger willen graag wat naar achteren zitten. Allebei prima.

 

Eind van de week een exacte beschrijving van de verbouwing van de ruimte op Puresound (mits akkoord van de hoofdredacteur), de luisterindrukken en de metingen volgen later.

Edited by carl
Link to comment
Share on other sites

Ik ga maar eens wat Akotherm kopen tenzij er betere suggesties zijn.

 

Ja, die zijn er.:)

Ik heb nog twee dempingspanelen over. Vol met Twaron angel hair! Die mag je proberen en evt over nemen. Ze zijn ca 60x120 cm.

 

Groet,

 

Leobus

Link to comment
Share on other sites

Vandaag een kast voor de lineaire PC voeding gemaakt. Het ding wordt best warm, dus een standaard kast zonder ventilator werkt niet.

Toch de hele dag mee bezig geweest. Twee eikenhouten plankjes links en rechts. De voeding daartussen en de boel rondom beveiligd met geanodiseerde buisjes (38 stuks). De plankjes in de meubelolie aansluiten en klaar. Ziet er prima uit. Nu staat de thermometer er in om te zien of hij niet te warm wordt. Het koellichaam is nu 45 grd C. Zonder kast was het 50 grd C na een avond spelen. Straks nog eens kijken.

Edited by Hans van Liempd
Link to comment
Share on other sites

Specsteen?

toeval bestaat

 

 

Maar wees gerust...de weergevers waren Tannoy Canterbury GR (met de aanwezige tweaks denk ik dat weergave voor thuis nauwelijks beter kan dan via deze set, whaauw!!) en later nog geluisterd naar een stuk lager geprijsde en compactere luidspreker, de Harbeth Super HL5plus. Bronnen waren streaming via Lumin en Vinyl via Linn.

 

Speksteen is daar overigens in overvloed aanwezig, maar dan als kachel. En iedere geïnteresseerde kan een luisterbezoek afspreken. En dat kan ik zeer aanbevelen.

Edited by goodtube
Link to comment
Share on other sites

het is zo mooi. alle muziek heeft een gouden gloed, groot, scherpe contouren en zachte klanken, echt. en zei ik al gouden gloed ... Rody deed bingo met de eindversterker. maandje inspelen wel.

 

het is zo mooi dat ik m uitzet als mijn vriendin komt. geen muziek en geklep door elkaar heen haha.

 

 

groet

Link to comment
Share on other sites

:D :biggrin: :D :biggrin:

 

 

 

ps: ze begrijpt er niks van, ook niet van de emoties die mooie muziek losmaakt. en dat kan ik weer niet begrijpen. ik zie meer mannen die emotioneel worden van muziek dan vrouwen. het is wat het is.

Edited by robx
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...