Jump to content

Walt

Members
 • Posts

  779
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Walt

 1. Walt

  Zo weinig ?

  Nee, langere termijn, denk aan uren.
 2. Walt

  Zo weinig ?

  Vanaf 85 db heb je kans op gehoorschade in elk geval..
 3. Haha, een kilo twaron! Dat is echt heel veel…
 4. Walt

  Zo weinig ?

  Ha Roots, Zelf met Cock bellen is wel het beste hoor, anders krijg je uitleg van ons, maar omdat wij meestal toch niet diep genoeg in de materie zitten, leggen we het verkeerd uit wat alleen maar verwarrend werkt. Volgens mij gebruikt Cock inderdaad vaak spoelen, die hij zelf wikkelt, zijn versterker is soort klasse d techniek, maar deze is door hem en Arnold bedacht, ruim voordat het grote publiek kennis mocht maken met klasse d. Verder klinkt deze versterker uitmuntend, en lijkt geen begrenzing aan vermogen te hebben, althans als je die klappen hoort uit die KEF-jes. Groetjes Walter
 5. Hey, goed je hier weer terug te zien!
 6. Walt

  Zo weinig ?

  De pieken worden natuurlijk geleverd door de condensators uit de voeding. Het zal afhangen van: - Hoe groot is je ruimte - Hoe hard speel je - wat is het rendement van je speakers Bijv. in mijn geval, 12m2, 80-85dB max, circa 87 dB, zal ik zelden boven de 1 watt per speaker uitkomen. Groetjes Walter
 7. Normaal gesproken heb je dan je versterkers opgeblazen…
 8. Ik sta nergens meer van te kijken, hoorde zelfs flinke verschillen met WORD clock 75 ohm kabels…
 9. Dat hoor ik graag, hij is je gegund!
 10. Die Hex is dacht ik voor 700 euro naar Roots overgegaan, daar heeft hij het audio koopje van het jaar aan gehad. Maar ik was in een goede bui vandaar!
 11. Een gesloten impuls gecorrigeerd system met MFB gebaseerd op twee ‘snelle’ woofers en echt laag inzetten dus onder de 45 Hz, denk dat je dan een eind kan komen. Die Daudio sub is best een intressante kandidaat, alleen weet niet of daudio die los verkoopt, denk dat die alleen samen met de monitors gaan.
 12. De betere REL’s uit die tijd hadden Volt woofers, en die hebben toch wel een goede naam!
 13. Dat klopt wel, maar had je dan niet beter front speakers gekozen met iets meer extensie, voor die paar Hertz extra met 2 subs erbij gaan werken is ook weer zoiets. En dat moet allemaal weer goed in fase samen gaan.
 14. Je wilt de subs maar een half oktaaf laten weergeven? Dat lijkt me niet de moeite waard dan.
 15. Het zijn mooie subs van Velodyne die DD serie, wel moet je bij een tweedehands exemplaar rekening houden met een revisie / check up van de plate amp, preventief. Op HT forum zit lid Jossie, die is daarin gespecialiseerd, en zeer kundig.
 16. Ik denk dat je de sub laag inzet, dus onder de 45Hz, dus alleen aanvulling in het zeer diepe laag, de snelheid minder een issue zal worden. Gewoon vanwege de looks, brute performance en omdat het ‘icons’ zijn zou Velodyne DD15 of DD18 wellicht leuk zijn om te proberen.
 17. Lastig Carl, Als het laag zo moeilijk te beheersen is in jouw ruimte, is een subwoofer dan wel handig? Mis je nu echt het diepe laag of klinkt het laag gewoon goed? Ik weet dat het wat controversieel is, maar hoe het laag ‘klinkt’ kun je ook met de versterking, kabels, en stroomvoorziening wel beïnvloeden. Wellicht is er dus nog wat meer diep laag uit de final te halen, of beter gezet, de impressie van dieper laag. Groetjes Walter
 18. Je bent goed bezig hoor Carl, leuk jonge kinderen in huis, maar ze slurpen al je tijd op, kan net per week een paar uurtjes luisteren, grote bouwprojecten en dergelijke zijn momenteel voor mij niet haalbaar. Dus dan maar aanklooien met kabeltjes en dergelijke, toch ook leuk.
 19. Gelukkig gunt Carl ons nog 1 dagje rust
 20. Met baspoorten of een TL maal je gebruik van resonantie van een lucht kolom, maar die is niet in fase met de speaker, klinkt niet optimaal. Een bashorn kan uitstekend klinken maar moet een paar kuub volume hebben om echt laag te komen, en je zit ermee dat je de finals dan een delay moet geven. Ik zou open baffle laag doen of gesloten kast.
 21. OMG zeik wijven alarm, verwisselen jullie ook even je maandverbandje jongens? Haha
 22. Dat moet je natuurlijk zelf (laten) bouwen, denk dat Cock wel ideeën heeft voor geschikte units en een kast ontwerp.
 23. Dat kan toch prima in jouw ruimte, ik zou het idee niet gelijk uitsluiten. Het voordeel van vele kleine units is ook dat deze veel sneller zijn dan de meeste grote subwoofer drivers. Samen hebben ze toch een groot oppervlak waardoor ze nauwelijks zullen uitslaan wat lage vervorming heeft en als je wilt, kan het zeer luid en dynamisch weergeven.
×
×
 • Create New...