Jump to content

Duplo

Members
 • Posts

  31
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  België

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Leben CS300f - Clearaudio Perfomance SE + Ortofon 2M Black - Leben RS30-eq - Marantz SA-15s2 - Advance Acoustic WTX microstream - Dynaudio Evoke 30 - Audioquest Niagra 1200
 • Tweede set
  B&O Beoplay M5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1400,- ... Nou ja, dan zoek ik wel een vervanger Maar ik wou vooral weten of ik schade kan veroorzaken aan de cartridge. Ik las ergens van wel? (ophanging?)
 2. Ik heb een aantal mooie albums, helaas warped (standaard vinyl). Kan ik mijn cartridge hiermee beschadigen? Sommige zijn best behoorlijk, maar de stylus blijft wel volgen. Is er iets waar ik kan op letten, of vervang ik ze beter? Alternatief: is er een methode om ze te rechten? Thanks!
 3. Duplo

  Phono-pre

  Ben zelf heel tevreden met mijn GR, heb die nog aan een oude prijs kunnen kopen en ik vind ze zelfs underpriced. De G is een prachtige machine en nog een stuk beter, maar dan kom je qua budget al in een andere klasse en dan zou ik persoonlijk eerder neigen naar een mooie TD124 of Garrard 301 / 401... Maar da's een compleet andere machine natuurlijk. Ondertussen zijn de prijzen opnieuw de hoogte in gegaan, de Technics zijn nu wel heel duur aan het worden. Jammer...
 4. Duplo

  Phono-pre

  Ondertussen nog wat testjes gedaan. De aarding af-en aankoppelen maakt geen enkel verschil, daar zit het zeker niet. De draaitafel is muisstil, dus die is het ook niet. Azimuth nagekeken op het blote oog, beter krijg kan niet op deze manier. De draadjes in de shell uit mekaar gelegd, en bovendien de overhang nog eens opnieuw ingesteld, en... bingo! Véél beter nu! De enige lichte brom die ik nu nog ervaar zit echt op het einde van de volumeknop en zal inherent zijn aan mijn phono-pre. Misschien kan ik nog eens wat kabels wisselen,m maar dat is even teveel gedoe. Met buisjes wisselen maakte trouwens ook niets uit, maar ik ben zeer tevreden nu. Boven standje 12u gaat deze toch nooit. Bedankt voor de tips hier!!
 5. Duplo

  Phono-pre

  OK, da's een goeie tip, nog niet op gelet. Ik gebruik kabeltjes van Lenco, die zijn standaard al getwist, maar ik let er nog eens extra op dat ze ook mooi uit elkaar zitten. Thanks!
 6. Duplo

  Phono-pre

  Hier volg ik even niet, sorry. Je bedoelt de lead wires?
 7. Duplo

  Phono-pre

  Jups, volledig zo aangesloten. Draadje ook eens rechtstreeks op de Leben geplaatst, en maakt geen verschil. Draaitafel is quasi nieuw trouwens, en met mijn vorige elementen (de betere MM) had ik totaal geen problemen. Kan het een verkeerde kabel zijn, die eventueel een signaaltje opneemt? Heb momenteel Wireworld en Cardas (de goedkopere uit de reeks). Audioquest was geen succes qua geluid. In elk geval, komende weekend eens rustig gaan afstellen, kabeltjes wisselen etc.
 8. Duplo

  Phono-pre

  Misschien zoek ik wel een 2dehands oscilosope dan, lijkt me leuk om daarmee te experimenteren en vond ik vroeger op school ook leuk Ik heb een goeie testplaat (Analogue productions ultimate test lp). Zou het "brommende" geluid ook van de draaitafel zelf kunnen komen? draaien van motor of dergelijke?
 9. Duplo

  Phono-pre

  Ik ga hier nog even een vervolg aan breien. Ondertussen toch een stapje verder. Ik speel nu met een Technics SL1210GR, een Zyx 100 cartridge, een Phasemation T300 en via de Leben RS30eq naar de versterker. Ben zeker tevreden met wat ik nu hoor. Het is m'n eerste MC-element en meteen ook mijn duurste element ooit, maar het bevalt me. Volgens mijn eigen amateurs-inzicht is een prima combinatie, theoretisch. Helaas mis ik nog "iets". Er zit wat onbalans in L en R kanaal (lage tonen en volume afhankelijk van de plaat). Ik neem aan dat MC-elementen veel gevoeliger zijn voor juiste afstelling, kabeltjes, etc... Ik ga binnenkort eens met een testplaat aan de slag en ga zeker de Azimuth proberen perfect af te regelen. Verder merk ik ook dat plaatsing van speakers en de kamer op zich ook belangrijker worden. Fijn, dat hoort bij de hobby Nu zit ik wel nog met vragen voor meer gevorderde audiofielen: - stellen jullie de azimuth op het oog af, of met behulp van een dure Fozgometer of dergelijke? Tips? - zonder plaatjes draaien, maar met een draaiende tafel, hoor ik een lichte brom uit de speakers als ik het volume quasi op max draai. Als de muziek speelt, stoort het me niet. Is dit normaal? - tips om het stereobeeld verder te perfectioneren? Alvast bedankt!
 10. Bedankt voor jullie inzichten, ik heb bijgeleerd. Helaas was de verkoper van de Heresy's niet van zijn woord, en heb ik ze niet. Blijkbaar is dit allemaal normaal tegenwoordig, maar bon.. Het is wat het is. In elk geval, deze info komt zowiezo van pas in de toekomst.
 11. Bedankt voor jullie reacties. Heb zelf nog geen sub in gedachte, en ook totaal geen ervaring mee. De Leben heeft een "recording out", dus dat is de tape out me dunkt. Als ik de sub paralel schakel, dan beïnvloed ik de weerstand toch, tenzij de weerstand van de sub gelijk is aan die van de Heresy's? Zelfde opmerking bij doorlussen. Ik ben al zover (maar helaas nog niet verder :)) dat sommige subs dit kunnen, en ze filteren het laag uit het signaal. Maar ook hier ga ik toch weerstand toevoegen in het signaalpad waardoor de efficiëntie van de Heresy's wordt beïnvloed (in praktijk: verlaagd)?
 12. Hoi, Ik heb een Leben 2x15w tube amp, en ik plan een set Heresy III 's aan te schaffen. Ik heb evenwel een vrij grote leefruimte. Aangezien de Heresy's niet bekend staan voor een fenomenaal laag, zou ik ook graag een subwoofer toevoegen. De enige mogelijkheid is om de speakerkabels aan te sluiten op de sub, en vanuit de sub naar de speakers te gaan want er is geen aparte sub-out in de Leben. Is dit een goeie manier van werken? Want uiteindelijk sluit ik hoog-efficiënte speakers aan op de sub, gaat deze dit rendement hiervan uiteindelijk niet naar beneden halen, of hoe werkt dit exact? Thanks!
 13. Duplo

  Phono-pre

  Toch even een vervolg aan breien hier: Ik heb terug een RS30eq! Deze heeft een heel mooi setje RFT ECC81 en een JAN Sylvania 6x5gt uit 1945 erin, en speelt gewoon ge-wel-dig goed. Een blijvertje! De heer van wie ik dit kocht had een Ear Yoshino MC4 icm een Hana element, en dit is me enorm bijgebleven. Als mijn huidig element aan vervanging toe is, weet ik alvast in welke richting!
 14. Kleine update: Rega Apollo Cdp (laatste versie) is onderweg! Heb een gokje genomen hiermee, maar ik heb deze in een ver verleden al gehoord en was zeker onder de indruk. Geen sacd-functie dus, maar ben benieuwd of ik dit ga missen. Ik ben vooral gecharmeerd door het formaat en de eenvoud.
 15. Nee hoor, ben er nog! En zonder balen Ik wacht rustig af, er komt wel iets op mijn pad. Een van de vereisten is dat het een zwarte speler moet zijn. Ik acht de kans groot dat ik een Yamaha of een Denon voor pakweg 300,- koop. De rest van het budget kan dan naar betere speakers. Binnen een jaartje of 2 dan terug op zoek naar iets moois, dat is voor mij ook deel van de hobby.
×
×
 • Create New...