Jump to content

Marco_Hi-Fi

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Marco_Hi-Fi

  1. 6 hours ago, audiofreak said:

    Het ligt aan je eigen interesse. Als je alle stands en kamers wilt zien en ook nog de sets wilt horen, dan heb je aan 3 dagen nog niet genoeg. 

    Gewoon voorwerk doen en zelf bepalen wat wel en wat niet.

    Als je wilt luisteren naar sets, adviseer ik je om zo vroeg mogelijk naar de kamers boven te gaan en gelijk beginnen met luisteren. Dan is het nog niet zo idioot druk en heb je nog kans om wat ongestoord te kunnen luisteren. De eerste openingsuren zijn daar uitermate geschikt voor. Omdat dan de (boven)gangen waar de kamers op aansluiten nog te belopen zijn en de drukte  nog meevalt. In de loop v d dag is het haast niet te doen. Behalve als je van drukte houdt en er mensen tegen je aanstoten of voor je steeds lopen enz enz.

    De grote hallen beneden is de meeste open ruimte en heel goed te doen op het midden v d dag of als toevluchtsoord als het boven te druk is geworden.

    Op de website van de high-end kun je zien wie deelneemt en waar ze zitten op de showvloer. Handig voor het voorwerk en de voorpret.

     Veel plezier. 

     

    Hoi Audiofreak, bedankt voor de informatie! Dan weet ik dat ik ivm de drukte eerst de voor mij interessantste luisterruimtes ga bezoeken. Verder ben ik van plan met de trein naar München te reizen. Ik zag dat deze al rond 7:10 in de ochtend aankomt, dus dan kan ik er direct met de opening zijn. 
     

     

  2. Ik was benieuwd of er andere forum leden ook naar de High End beurs in München gaan eind Mei. Ik ben zelf aan het twijfelen. Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me een interessant event. Kan je in een dag alles bekijken/beluisteren, of heb je 2 dagen nodig om alles te kunnen zien. 
     

    Ik ben benieuwd naar eventuele ervaringen.

     

    Gr. Marco

     

     

  3. Zelf heb ik trouwens 2 jaar geleden een hele mooie Cayin CDT-17A met buizen uitgang voor 450 Euro op MP gekocht. Dit is ook een hele goede speler die in een Duitse test zelfs in de “referenz” klasse viel.

     

    Verder ben ik het met iedereen hier eens dat je erg moet opletten met kopen via MP

  4. Goedenavond Hans, eigenlijk heb je zo een Hifi-Rose streamer met een nog groter display :D 

     

    Op dit moment doe ik het op ongeveer dezelfde manier. Een tablet gebruik ik voor de bediening van de Bluesound streamer. Deze zit via cinch (digitaal uit) aangesloten op de buizen dac. De bluesound heeft ook een interne dac die echt niet verkeerd klinkt, maar de Amr dac geeft een ervaring dat het geluid echt “losser” komt van de speakers. Dat had ik met de Bluesound wat minder. Ik denk dat het voor mij beter is een goede losse eindversterker met xlr-ingang te zoeken om op de Amr dac aan te sluiten. 

  5. Hoi Tubejack, ik zag zojuist in je profiel dat je vintage apparatuur repareert. Dit is een ontzettend leuke hobby!

     

    Zelf heb ik enkele jaren geleden een Akai GX-747DBX tapedeck gereviseerd. Het klopt, deze apparatuur is niet defect te krijgen en altijd te repareren. Tegenwoordig zit er in veel ic’s een stukje software en zijn onderdelen maar een beperkte tijd leverbaar….jammer eigenlijk.

  6. Bedankt voor de reacties en complimenten :)  Rob, Tubejack en Hans,

     

    Het klopt wel wat je zegt Rob, misschien is het beter om in een audio zaak te bespreken of ik beide (demo) apparaten thuis zou kunnen testen om mijn keuze te kunnen maken. De akoestiek en luisterruimte komen natuurlijk nooit overeen met de thuis situatie. 

     

    Verder is het wel zo dat je voor de aanschafprijs van de Hifi-Rose veel KT88 buizen kan kopen, maar voor mijn vrouw is het gebruiksgemak fijner en het scheelt natuurlijk ook best wel in het stroomvebruik. De Cayin buizenversterker gebruikt namelijk continu zo'n 450W. Als ik alleen muziek luister is dat geen probleem, maar als de halve dag de radio aan staat is dit best zonde. 

     

    Vandaag had ik ook nog aan een andere mogelijkheid zitten denken. De AMR dac heeft namelijk 2 Cinch L/R en 2 geballanceerde XLR uitgangen. Ik zou deze beide kunnen gebruiken, waardoor ik een losse (transistor-/fet) eindversterker achter de dac kan plaatsen. In de dac zitten 3 buisjes en deze verbruikt maar 60W. De Bluesound Node 2i bevalt me verder goed, dus dit zou misschien ook een oplossing kunnen zijn. Wel zou ik er rekening mee willen houden dat ik  in de toekomst ooit een set zwaardere highend speakers zoals bijvoorbeeld B&W 800 serie of Dali Epicon er mee aan kan sturen (maar dit is nog lang toekomstmuziek denk ik ;) ). 

     

    En ja Hans, het is wel zo dat ik de streamer meestal met een telefoon of tablet bedien. Hierop zie je al de album-art, dus eigenlijk is het alleen maar omdat het er leuk uit ziet...

     

    Verder nog even op de vraag van Rob, ik heb nu een set Millon Phanton S speakers in gebruik.

  7. Goedenavond, ik ben Marco. Ik ben al een tijdje geregistreerd als gebruiker van dit forum, maar heb er eigenlijk nog nooit echt een posting geplaatst. Zelf ben ik een enorme audio/muziek liefhebber. Mijn set bestaat o.a. uit een Cayin A100T buizenversterker met 8x Gold Lion KT88 buizen en een AMR DP777 buizen dac i.c.m. een Bluesound Node 2i streamer met Tidal Hifi-Plus abonnement. De Cayin versterker gebruik ik als eindversterker (pre-in),

    de volumeregeling loopt via de AMR dac. Ik ben zeer tevreden over de geluidskwaliteit, maar voor dagelijks gebruik, en om de buizen te sparen, ben ik me aan het oriënteren op een losse streaming-versterker om (internet)radio en Tidal als achtergrondmuziek te beluisteren. Mijn oog was gevallen op de Hifi-Rose RS520 vanwege de goede reviews en het ontzettend mooie touch-display. Verder heeft dit model ook een digitale coax uitgang, waardoor ik dit apparaat ook als bron voor mijn buizen dac kan gebruiken op de Cayin versterker. Verder lijkt me de NAD M33 of M22 i.c.m. de M12 ook een mooie optie. Heeft er iemand op dit forum ervaring met deze apparaten, of eventueel een andere goede optie?

     

    Alvast bedankt voor het meedenken.

     

    Gr. Marco

  8. Hier heb ik Deezer-HiFi in gebruik. Dit is een een prima streamingsdienst met een goede geluidskwaliteit. Verder is het fijn dat je ook in afspeellijsten van andere gebruikers kunt kijken om eventueel inspiratie voor nieuwe/onbekende nummers op te doen.

×
×
  • Create New...