Jump to content

bramsat

Members
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bramsat

 1. Mijn favoriete nummer van the Cure.....hiero een aardige cover. https://youtu.be/q-eSnmaXoPw
 2. Probeer ze allebei op proef te beluisteren....minimaal 2/3 dagen....de Harbeth heeft het grote voordeel dat je deze speakers op verschillende hoogtes kunt plaatsen! En dat is gewoon doorslaggevend in deze......Heb je deze mogelijkheid niet!......bezint eer ge begint....het is dan gewoon een grote gok....want de akoestiek van jouw kamer is gewoon doorslaggevend....en niet de speaker....hoe duur die ook is.
 3. Roots...niet zoveel drinken! je begint je dan te vervelen en word overmoedig.....ga naar bed en slaap jouw roes uit.
 4. Inderdaad zo'n philips 494 moet je zoeken.......want ze waren voor 20/25 jr spotgoedkoop.....dan worden ze gesloopt door hi end zelfbouwers want die waren gek op die woofer etc.....ze worden steeds zeldzamer daardoor....jappen hebben eerbied voor hun audioverleden hebben er respect voor....zelfs een yamaha ns 1000 uit 1975 word daar gretig verkocht voor prijzen die 5x hoger liggen als de adviesprijs van damals. En natuurlijk was dat een mooie box....uiterlijk dan, maar ik vond de sound niet prettig....de latere versie...ik vermoed 1977/78 klonk al beter. alleen de philips 494 vind ik beter klinken......hebben ze wat gemeen,jazekers het uiterlijk.....en de ns 1000 woog 30 kilo en de philips ±15 kilo. Er is natuurlijk 1 grote maar!.....zet de box niet in de huiskamer want dan vraag je natuurlijk om trammelant met jouw vrouwtje....toch?
 5. Die warmere sound vind zijn oorsprong in de overgang van buizen naar transistor....dat duurde tot ±1977/78 meestal ook wel herkenbaar van houten omkasting naar een ijzeren omkasting....ook wel zichtbaar bij veel merken b.v. de akai serie AM 2250....AM2950 terwijl het uiterlijk van de AM 2600 etc nog een houten omkasting had zoals bij de meeste merken.....Dus af ± 1977/78 klonken alle merken neutrale dus de ietwat loudnes sound verdween. Heel duidelijk maakte philips/erres dat duidelijk door dat op het voorfront te vermelden met de vermelding HI FI sound project! En vanaf die overgang klonken accuphase,sansui,akai.erres.philips etc allemaal stuk voor stuk neutraal oftewel straith en eigenlijk klonken ze allemaal eender. dus weinig tot geen verschil klangmatig dan.
 6. Zelden een versterkertje gehad die zo fijn klinkt...en dat standaard.....De Topping E50 katapuleert deze amp tot een excellente weergave. Eindelijks na ±45jr een opvolger van de NAD 3020.....en dat mag ook dan ook wel...want mij laat het gevoel niet los dat ik 45jr voor de gek ben gehouden met om de haverklap een nieuw model...met weer betere cijfers achter de comma......alleen de amps af 1978 daar had ik totaal geen last van ruis of wat dan ook ze waren en zijn nog gewoon klangmatig de beste......teminste tot de aiyima hier thuis kwam....en natuurlijk krijgt een chinees ampje van 50 euro veel weerstand dus die word op alle manieren onderuitgehaald....Topping maakt top dac's voor kleingeld..zonder meer! Alleen aiyima07 klingt gewoon fijner...vind ik! Deze classD amp is niet te stoppen dit is een waardige opvolger van de NAD 3020.....eindelijk! Elke merk speaker pakt ie van het laag tot in het hoog.....Heb er nu een philips speaker achter de AH 494 deze speaker was samen met de AH 595 de grootste bookshelf die philips ooit lanceerde...hij is zwart en werd gecombineerd met de black tullip voor en eindversterkers. Ben dan ook totaal verrast dat deze speaker uit notabene 1979 op gelijke hoogte weergeeft als mijn recente speakers! wil wel foto's plaatsen.....maar dat lukt hier dus niet zo...dus dat choose files 100kb,is toch niet meer van deze tijd
 7. Marcel weer...gaat ie opscheppen over zijn 220watt...is dat dan kwantiteit of kwaliteit? nu zoek je het weer in een 45 watter...toch? Kijk zet ik die kefs van jouw in mijn kamer dan sla je achterover....van het verschil in sound....als waar ze aktueel staan....en dat begrijp jij dan niet,ik bedoel je hebt ze beide op de helft van de kamer staan....de linker speaker heeft een zijwand+achterwand en de rechter moet het dan doen zonder ondersteuning doen,dus zonder.toch? dat je die bas opening ook nog dicht moet stoppen geeft al aan, foute boel.Oplossing? radikaal anders plaatsen, zet ze aan de andere kant ....bij een raam mischien? Ga je zoiets uitproberen?.....tuurlijk niet....jij hebt het hetzelfde probleem als huub.....jaren doorgaan en de schijt hebben aan adviezen. Je kunt dat ook terugvinden in jouw fanatische poging om die celestions 3 te verbeteren....en Marcel....waar staan ze nu?....en wat een werk heb je daar niet vericht..toch. En je werd nog zo gewaarschuwd hiero van leden van Marcel...pas op!....maar nee hoor Marcel gaat gewoon door...maar ach de wijsheid in deze komt dan ook met de jaren. Denk ik dan maar weer.
 8. Ben groot ±1968 geworden met lafayet zowel de buis als transistor...wattage? 8 of 10 watt? en lafayet werd ook door andere merken op de markt gebracht iets van bokabama of zo herriner ik me vaag.Na 1975 begon ik echt met geld te smijten vooral kwa versterkers...en hoe duurder de set werd hoe ongelukkige ik werd. Dacht altijd hoe duurder hoe beter....en daar ben ik dus van genezen.....dure vv en einbak van tandberg,luxman L530 ja zelfs een L550 een class a bak....en weet je waar ik steeds op terugviel? kleine engelse ampjes want die hield ik altijd achter de hand...heriner me nog een onoogelijk klein ampje een QED 30 watt of zo alleen ik beleefde daar meer plezier aan als al die wattbakken.....Sinds de eind jr 70 tot voor kort heb ik ±60/70 versterkers versleten...ik weet klinkt idioot....alleen ik was gewoon een hifi junk....de baas van W&W ken ik ±40 jr en die weet dat nog wel....ben nu genezen...maar af en toe word ik weer inhalig vooral na de aiyima maar ik viel weer op mijn mond.....dus gewoon extra opletten en niet naar die predikanten van youtube of Amir luisteren,en gewoon op amazon kijken van wat vinden de gemiddelde personen ervan.
 9. Voor jouw mission+niet zo'n grote kamer is die 45 watt zatt kan klangmatig heel mooi klinken...een nadeel en overbodig een ESS dac 9018 aan boord....dat is een standaard chip ...die hadden ze beter achterwege kunnen laten vind ik....maar ja wie ben ik....toch?
 10. Betere opnames klinkt ie uitstekend....alleen bij gemiddelde weergaves zakt ie door de mand....en gezien mijn keuzes oldies zijn...is het over en sluiten. Kijk de aiyima07 blinkt in alles uit......mijn voeten gaan op en neer bij de muziek...en die muzikaliteit miste ik gewoon bij die topping en dan stop ik ermee. De wharfedale evo4.4 had deze amp niet onder controle in het laag,bij de daimond 10.7 was dat wel het geval...alleen er was geen luisterplezier. Anderzijds bij klasieke muziek alleen daar was ie wel goed in...bij rock of pop vond ik minder prettig om aan te horen. weet je er zijn 1000 aiyima's verkocht bij amazon er zijn 800 recenties van kopers en van dat getal zijn er meer als 90% supertevreden,er zitten veel lowbudged kopers tussen....wat normaal is want dit ampje is spotgoedkoop....alleen daar zitten ook jongens bij met denon monoblokken en of dure buizenversterkers...en dat geeft te denken.
 11. Zo net de topping PA5 uitgeprobeerd de laatste dagen.....dus de combi PA5 met de E50 dac......hoe klinkt dat?superclean kwa weergave, diepte is er en zuiver hoog Alleen deze amp klinkt vooral levenloos en doods.....mijn kleine oldie amp AKAI AM 2250 uit 1979met 30/40 watt klinkt beter als de topping PA5, deze amp kost topping klanten...ze maken erg goede dac's dat wel...en ik meen dit is hun derde amp van de laatste jaren....De ontwerpers van deze amp moeten ze naar huis sturen,en de ontwerpers van aiyima in dienst nemen.....dus de PA gaat morgen terug.....totaal teleurgesteld.....heb medelijden met kopers die speakers bezitten van ±87db rendemend Vind het nog een groot wonder dat je een ampje kunt kopen voor 50 euro en met voeding 32v/5A 70 euro en met plenty power.En klangmatig gewoon top! En neen wat Amir van het ASR forum allemaal verteld neem ik met een korrel zout.....zijn die testers dan corrupt.....denk wel....hoe goed een audioprodukt is kun je beter op AMAZON bekijken,en wel wat de normale consumenten er van vinden.....die vind ik veel objectiever.....amen.
 12. Carl was jij diegene van die TD160 en dat ik jou de TD320 tipte?.... Kijk...je hoort mij niet beweren dat een pickup slecht klinkt...alleen je krijgt mij niet meer zover om al die handelingen te verichten om elke keer een plaat om te draaien voor het volgende muziekstukje.....gemak dient de mens zegt men en zo is dat bij mij ook. Bezit nog cd's met plaatopnames van de eerste cd recorders....met marantz en philips ik dacht uit 85/86....klinkt gewoon goed....maar je krijgt de tikjes wel mee...toch? En dat vind ik niet zo fijn....bezit nog cd's van voor de intree van de cdspeler zelf....en die klinken nog als de dag van toen...niks geen knisper kraster gewoon perfect. Ander verhaal....ik zoek al ±1 jaar een nummer van richard claiderman...alles afgestruind,niets dus....ik zag ergens dat iemand met zijn smartphone de opmame van een nummer liet horen....en de smartphone liet zien hoe dat nummer hete.....is dat onzin of?...kijk dat nummer heb ik wel op een blanco cd staan en dan kom je dus niet ver mee zonder info. Affijn de topping PA5 is net uitgepakt en staat te spelen....mijn review over deze amp daar wacht ik dus nog mee....eerst goed luisteren...toch?
 13. Kwa muzieksmaak lust ik behoorlijk veel....dat oldies daar de laatste tijd de hoofdmoot heeft is eigenlijk de kwaliteit van deze nummers....ze klinken steeds beter. Oorzaak? de dac en dan vooral de topping E50, de E30 was al goed maar de E50 niet te kloppen.En natuurlijk zitten er op youtube waardelose weergaves,maar ga je de krenten er uithalen.....en die via een E50 ten gehore brengt.....dan gaan veel vinylfans over op een goede dac....en jazekers zelfs vinylverslavende gaan over op een E50. Kijk dat jij mijn muzieksmaak niets vind....dat laat mij echt koud.....dat jij die ook nog gaat beoordelen met plusjes of minnetjes geeft wel een beetje aan dat je nogal dominant en eigenzinnig bent...toch?
 14. En u zoekende en dwalende...en denkende het geluk te hebben gevonden in vinyl...dat is old school liefhebber...niets op tegen hoor. Alleen een dacje b.v 250 euro is het vinyl gebeuren al lang gepasseerd....klangmatig dan. Tis bij jouw dan ook meer nostalgie naar een verjaard verleden.
 15. Weet je Carl,..een stereoset is iets persoonlijks wat bij jouw thuis goed klinkt kan in mijn huis totaal anders klinken....zelfsklangmatig negatief. Veel hifi mensen die verhuizen kunnen daar een lied over schrijven....de akoestiek van jouw kamer bepaalt hoe mooi of hoe slecht het setje klinkt. Zit je ook nog vast aan de plaatsing van 2 speakers....dus lange muur links en rechts naast de tv....ben je al helemaal de pineut...dat gaat zelden goed. kijk dat probleem heb ik niet....mijn hele kamer is in dienst van de speaker want die geeft de doorslag van hoe het uiteindelijk moet en kan klinken.. En dat is het grote probleem want ik ken vele merk speakers die goed klinken die op vastgestelde plaatsen staan...die gewoon beroerd klinken. En om de speaker te herplaatsen, willen ze niet of nog erger kunnen ze niet.....nee men gaat over op kabels equalizers,dsp...subs etc Heb zelfs meegemaakt dat iemand met grote zuilen (elac) van pakweg 4000 euro op een klein kamertje zat....en de bas was niks....vond hij....dus een sub erbij! Ik kom bij veel stereogenoten thuis en ze zitten vast aan een bepaalde plaatsing,en die is in veel gevallen beroerd....klangmatig dan. En kabels dsp equalizers subs voegen niets toe...het zijn allemaal lapmiddelen,....een speaker die 40hz diep gaat kan dat, mits goed geplaatst, en als jouw kamer daar in meespeelt ben je een gezegend mens.....alleen dat maak je zelden mee.....neem dan beter een lg C1 65inch oled want die klinken verdomd goed...wil je meer? een soundbar erbij.....Denk ook dat de tv het op hifi gebied het overneemt van de traditionele stereo luisterraar....dat word een kleine minderheid....en nadien zijn de meerkanaals surrounds luidjes aan de beurt.....u zult het meemaken!
 16. Er werd door de jaren heen veel gejat...ofwel italie of frankrijk.....en dat wisten wij eigenlijk niet..Toch? hiero..laat me.
 17. Ik geloof wel in klangmatige verschillen van kabels...maar die zijn klein en niet doorslaggevend. Ik zit nu op een ander voor mij verrassende weg en die heet class D ampjes uit china, de aiyima o7 eindtrapje deed mij standaard al verbazen...alleen met een topping E30 nog meer....nu met de topping E50 passeerd hij alles wat ik de laatste 40jr ondervonden heb...klangmatig dan.Wat deze dac levert aan snelle live klinkende weergave bied is ongekend! En natuurlijk komt er nu een topping bij de classD PA5 een versterkertje die getest is op het ASR forum, en natuurlijk is het eerst horen dan pas geloven...toch? Dus ik ben helemaal om wat mij de aiyima levert kwa versterking....en nu is de topping PA5 onderweg....alleen die is dan weer uitverkocht hier in NL...dus wachten
 18. Mijn kijk op kabels is gewoon als volgd, men schaft zich speakers aan en na verloop van tijd komt men erachter dat het allemaal niet zo prettig klinkt. Oorzaak? slechte plaatsing speakers.....geen ideale akoestiek....oplossing? andere speakers....soms is een bookshelf een betere keus als een zuil.....Een bookshelf is beter te plaatsen....kan in hoogte versteld worden.....belangrijk! want veel problemen doen zich voor in het basbereik....klinkt de bas verkeerd dan klinkt het midhoog altijd belabberd.....andere kabels helpen daar ook niet......Velen denken van wel...en dan gaat het de verkeerde kant op.....want wat volgd er dan? equalizers DSP en aanverwante zaken....en voordat men het bezeft zit men in het hi fi moeras.....en je bent vele euro's armer.....bezint eer u begint!!!!
×
×
 • Create New...