Jump to content

bramsat

Members
 • Posts

  171
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Location
  Enschede
 • Interests
  hifi

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Cambridge CXA61---Wharfedale evo 4.4
 • Tweede set
  aiyima 07 - wharfedale diamond 10.7-dac topping E30.sennheiser HD 598,HD 650,dragonfly red,dragonfly black.
 • Derde set
  Philips AH-MFB 587

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijn favoriete nummer van the Cure.....hiero een aardige cover. https://youtu.be/q-eSnmaXoPw
 2. Probeer ze allebei op proef te beluisteren....minimaal 2/3 dagen....de Harbeth heeft het grote voordeel dat je deze speakers op verschillende hoogtes kunt plaatsen! En dat is gewoon doorslaggevend in deze......Heb je deze mogelijkheid niet!......bezint eer ge begint....het is dan gewoon een grote gok....want de akoestiek van jouw kamer is gewoon doorslaggevend....en niet de speaker....hoe duur die ook is.
 3. Roots...niet zoveel drinken! je begint je dan te vervelen en word overmoedig.....ga naar bed en slaap jouw roes uit.
 4. Inderdaad zo'n philips 494 moet je zoeken.......want ze waren voor 20/25 jr spotgoedkoop.....dan worden ze gesloopt door hi end zelfbouwers want die waren gek op die woofer etc.....ze worden steeds zeldzamer daardoor....jappen hebben eerbied voor hun audioverleden hebben er respect voor....zelfs een yamaha ns 1000 uit 1975 word daar gretig verkocht voor prijzen die 5x hoger liggen als de adviesprijs van damals. En natuurlijk was dat een mooie box....uiterlijk dan, maar ik vond de sound niet prettig....de latere versie...ik vermoed 1977/78 klonk al beter. alleen de philips 494 vind ik beter klinken......hebben ze wat gemeen,jazekers het uiterlijk.....en de ns 1000 woog 30 kilo en de philips ±15 kilo. Er is natuurlijk 1 grote maar!.....zet de box niet in de huiskamer want dan vraag je natuurlijk om trammelant met jouw vrouwtje....toch?
 5. Die warmere sound vind zijn oorsprong in de overgang van buizen naar transistor....dat duurde tot ±1977/78 meestal ook wel herkenbaar van houten omkasting naar een ijzeren omkasting....ook wel zichtbaar bij veel merken b.v. de akai serie AM 2250....AM2950 terwijl het uiterlijk van de AM 2600 etc nog een houten omkasting had zoals bij de meeste merken.....Dus af ± 1977/78 klonken alle merken neutrale dus de ietwat loudnes sound verdween. Heel duidelijk maakte philips/erres dat duidelijk door dat op het voorfront te vermelden met de vermelding HI FI sound project! En vanaf die overgang klonken accuphase,sansui,akai.erres.philips etc allemaal stuk voor stuk neutraal oftewel straith en eigenlijk klonken ze allemaal eender. dus weinig tot geen verschil klangmatig dan.
 6. Zelden een versterkertje gehad die zo fijn klinkt...en dat standaard.....De Topping E50 katapuleert deze amp tot een excellente weergave. Eindelijks na ±45jr een opvolger van de NAD 3020.....en dat mag ook dan ook wel...want mij laat het gevoel niet los dat ik 45jr voor de gek ben gehouden met om de haverklap een nieuw model...met weer betere cijfers achter de comma......alleen de amps af 1978 daar had ik totaal geen last van ruis of wat dan ook ze waren en zijn nog gewoon klangmatig de beste......teminste tot de aiyima hier thuis kwam....en natuurlijk krijgt een chinees ampje van 50 euro veel weerstand dus die word op alle manieren onderuitgehaald....Topping maakt top dac's voor kleingeld..zonder meer! Alleen aiyima07 klingt gewoon fijner...vind ik! Deze classD amp is niet te stoppen dit is een waardige opvolger van de NAD 3020.....eindelijk! Elke merk speaker pakt ie van het laag tot in het hoog.....Heb er nu een philips speaker achter de AH 494 deze speaker was samen met de AH 595 de grootste bookshelf die philips ooit lanceerde...hij is zwart en werd gecombineerd met de black tullip voor en eindversterkers. Ben dan ook totaal verrast dat deze speaker uit notabene 1979 op gelijke hoogte weergeeft als mijn recente speakers! wil wel foto's plaatsen.....maar dat lukt hier dus niet zo...dus dat choose files 100kb,is toch niet meer van deze tijd
 7. Marcel weer...gaat ie opscheppen over zijn 220watt...is dat dan kwantiteit of kwaliteit? nu zoek je het weer in een 45 watter...toch? Kijk zet ik die kefs van jouw in mijn kamer dan sla je achterover....van het verschil in sound....als waar ze aktueel staan....en dat begrijp jij dan niet,ik bedoel je hebt ze beide op de helft van de kamer staan....de linker speaker heeft een zijwand+achterwand en de rechter moet het dan doen zonder ondersteuning doen,dus zonder.toch? dat je die bas opening ook nog dicht moet stoppen geeft al aan, foute boel.Oplossing? radikaal anders plaatsen, zet ze aan de andere kant ....bij een raam mischien? Ga je zoiets uitproberen?.....tuurlijk niet....jij hebt het hetzelfde probleem als huub.....jaren doorgaan en de schijt hebben aan adviezen. Je kunt dat ook terugvinden in jouw fanatische poging om die celestions 3 te verbeteren....en Marcel....waar staan ze nu?....en wat een werk heb je daar niet vericht..toch. En je werd nog zo gewaarschuwd hiero van leden van Marcel...pas op!....maar nee hoor Marcel gaat gewoon door...maar ach de wijsheid in deze komt dan ook met de jaren. Denk ik dan maar weer.
 8. Ben groot ±1968 geworden met lafayet zowel de buis als transistor...wattage? 8 of 10 watt? en lafayet werd ook door andere merken op de markt gebracht iets van bokabama of zo herriner ik me vaag.Na 1975 begon ik echt met geld te smijten vooral kwa versterkers...en hoe duurder de set werd hoe ongelukkige ik werd. Dacht altijd hoe duurder hoe beter....en daar ben ik dus van genezen.....dure vv en einbak van tandberg,luxman L530 ja zelfs een L550 een class a bak....en weet je waar ik steeds op terugviel? kleine engelse ampjes want die hield ik altijd achter de hand...heriner me nog een onoogelijk klein ampje een QED 30 watt of zo alleen ik beleefde daar meer plezier aan als al die wattbakken.....Sinds de eind jr 70 tot voor kort heb ik ±60/70 versterkers versleten...ik weet klinkt idioot....alleen ik was gewoon een hifi junk....de baas van W&W ken ik ±40 jr en die weet dat nog wel....ben nu genezen...maar af en toe word ik weer inhalig vooral na de aiyima maar ik viel weer op mijn mond.....dus gewoon extra opletten en niet naar die predikanten van youtube of Amir luisteren,en gewoon op amazon kijken van wat vinden de gemiddelde personen ervan.
 9. Voor jouw mission+niet zo'n grote kamer is die 45 watt zatt kan klangmatig heel mooi klinken...een nadeel en overbodig een ESS dac 9018 aan boord....dat is een standaard chip ...die hadden ze beter achterwege kunnen laten vind ik....maar ja wie ben ik....toch?
 10. Betere opnames klinkt ie uitstekend....alleen bij gemiddelde weergaves zakt ie door de mand....en gezien mijn keuzes oldies zijn...is het over en sluiten. Kijk de aiyima07 blinkt in alles uit......mijn voeten gaan op en neer bij de muziek...en die muzikaliteit miste ik gewoon bij die topping en dan stop ik ermee. De wharfedale evo4.4 had deze amp niet onder controle in het laag,bij de daimond 10.7 was dat wel het geval...alleen er was geen luisterplezier. Anderzijds bij klasieke muziek alleen daar was ie wel goed in...bij rock of pop vond ik minder prettig om aan te horen. weet je er zijn 1000 aiyima's verkocht bij amazon er zijn 800 recenties van kopers en van dat getal zijn er meer als 90% supertevreden,er zitten veel lowbudged kopers tussen....wat normaal is want dit ampje is spotgoedkoop....alleen daar zitten ook jongens bij met denon monoblokken en of dure buizenversterkers...en dat geeft te denken.
×
×
 • Create New...