Jump to content

hans0049

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Location
  utrecht
 • Interests
  muziek, sport

Audio Set(s)

 • Hoofdset
  Linn Majik, Keilidh, K400, Iphone met spotify/tidal

Recent Profile Visitors

37 profile views
 1. Hier het issue dat ik mijn luidsprekers (al eerder) verplaatst heb van de positie links en rechts van het dressoir naar de positie los ervan en tegenover de bank. De zwarte luidsprekers kleuren nu ook wat dominant in de kamer. De dikke k400 bi-wire kabel is een beetje een doorn in het oog, en zin ook tekort. Nu het accent dus op Optie 2.; onderzoek naar een nieuwe set en wel volgens jullie advies te beginnen met de luidsprekers..... erg ingewikkeld; wat ga je luisteren?
 2. Dank voor het concrete advies; echt fraai in uiterlijk zijn ze helaas niet.
 3. Echt fraai zijn ze zeker niet
 4. TS weet dat met een telefoon als bron het nooit wat gaat worden! Optie 1 is vervanging van de bron; optie 2 van de hele set.
 5. @pjotr27: Dank voor je experiment. Ik geloof je ook. Wordt vervolgd.
 6. De Flut cd speler was van het niveau gratis te verkrijgen bij 3 pakjes boter. De versterker hangt nu aan mijn Ipad die beter geluid geeft. Mijn telefoon is accu technisch weinig meer waarde. Ms kwam het daardoor. De muziek klinkt nu alweer beter dus. Maar de wens tot meer staat nog steeds. Mijn muziekvoorkeur zit in het pop genre, maar ik kan heel veel muziek waarderen. Ik heb nog niks thuis geluisterd. Linn in Groningen en Soesterberg. En ik ben bij Wilbert geweest. Allemaal al weer even geleden.
 7. Gelukkig brengt de flut cd-speler flut geluid. Fijn als zaken kloppen. Inmiddels (daardoor?) gelukkig weer iets meer waardering voor Spotify en Tidal voor dit moment. Geen idee hoe dat komt.... Even laten indalen maar weer. Maar haalt bij lang na niet de "sensatie' (schoonheid ,ruimtelijkheid, detaillering) die ik in de winkel gehoord heb op set 2. Even laten indalen maar weer. Wat vinden jullie van de Boenicke W8(Se)? Ze zijn best duur; ik heb de standaard versie gehoord. De bas knelde wel enigszins vond ik; wat aan de strakke kant. Ik las later in een review dat 'men' de W8 voor het geld niet bijzonder vonden; met name de diepte van de bas vond men tegen vallen. Voor het geld wist degene zo negen betere luidsprekers te noemen; hij noemde ze alleen niet Iemand ervaringen mee, ideeën over?
 8. Hallo Allen. Ik woon idd nog niet lang in het (nieuwbouw) huis. En idd; ik heb alleen van de volledige installatie genoten in mijn vorige huis. In dit huis dus maar wat aan gerommeld. Goed opgemerkt @Carl (Leuk om te horen hoe jij geëxperimenteerd hebt). En nu weer wat tijd en gelegenheid om hier mee bezig te zijn. Ik heb al in wat winkels geluisterd. Maar ik ben het eens met de mensen die zeggen dat het wel verstandig is wat met deze installatie te experimenten. Mijn luidsprekers die altijd naast het dressoir stonden staan nu bijv. vrij in de ruimte (1 meter van de ramen/kozijnen) tegenoven de grote bank; en dat klinkt heel anders. Ik heb inmiddels een (flut) cd speler in de leen, die ik ga uitproberen. Mijn CD's staan ook op mijn desktop pc met goede geluidskaart bedenk ik me ; die zou ik ook aan de mijn versterker kunnen koppelen (dat is best wel een gedoe). Mocht dit alsnog prut opleveren dan ga ik graag op je aanbod in @Hans. Gisteren aandachtig geluisterd. De ruimte ervaar ik op dit moment als rustig, maar dat zijn deze luidsprekers (zeker met een slechte bron) van zichzelf ook. Maar het is goed dat in t vizier te houden! Dat de versterker met luidsprekers en een goede bron het alsnog goed gaan doen, twijfel ik niet heel erg aan. Eerst maar weer eens (met een cd-speler) dat goede gevoel krijgen en dan verder zien. Dat lijkt me idd een goede aanpak. Wordt vervolgd! Heel veel dank allen voor jullie inbreng!!
 9. Ik geloof je @thingman. Vandaar mijn post. In winkels luisteren zegt dan toch ook vrij weinig. Ze zetten 1 of 2 sets neer en dat is het. Thuis luisteren kan, maar niet met 7 sets ? Optie 2 is op basis van luisteren. Ik heb meerdere sets gehoord. En ik heb zeker voorkeuren. Thuis heb ik nog niks geluisterd. En hoe kom ik aan zo een akoestisch advies? In de winkel hebben ze het daar niet over... Naar elke winkel heb ik mijn platte grond en interieurschetsen etc. mee genomen. Maar ik zou idd zo maar een galmbak kunnen hebben (plavuizenvloer, wel een groot dun wollen kleed, grote wollen bank, gordijnen van een dunne stof; verder een mannen inrichting (kale muren). Ik voorzie leuke behangetjes? :-)
 10. Nooit meer een LINN CD speler. Dat ze als een van de eerste Streamers gingen maken snap ik. Helaas heb ik niet zo veel CD's; dus het idee was er vooral om meer weer wat vertrouwen krijgen in mijn bestaande versterker en luidsprekers. Maar een nieuwe set lonkt ook wel erg. Het mag ook wel weer. Ik kan niet eens meer bedenken hoe oud het spul al is. Maar is de voorgestelde set (idd 20K of meer) dan een 'verstandige' keuze? Thuis luisteren is het devies inderdaad. Maar met jullie kennis en ervaringen zijn jullie vast veel wijzer dan ik op dit moment. Adviezen zijn dus welkom.
 11. Pff. Ingewikkeld zeg. Ik ben nog duideliijk aan het dwalen. Dat komt ook omdat ik weinig referentie heb. (Overigens: Qua opstelling is het zo dat de luidsprekers ver van het dressoir (bron/versterker) staan en ze best een lange kabel nodig hebben (5,5 a 6m om het wat netjes te houden)). Een alternatieve opstelling is dat ik de luidsprekers naast het dressoir zet, maar dat staan ze dicht tegen een muur aan, lijkt me niet oke. En ik zit als ik muziek luister meestal op de bank. @pjotr27Zelf ben ik ook wel gecharmeerd van Linn, de netwerkspelers (bv de LINN selekt) produceren mijns inziens een erg mooi schoon geluid! Ik vond het tegelijkertijd daarmee ook wat steriel met best veel hoge tonen klinken. Meer dan op mijn huidige set. Dat is wel weer even wennen. De optie 2 set vond ik erg mooi klinken; niet zo schoon als de LINN maar wel met meer karakter. De lage tonen moest ik weer wat aan wennen, soms wat vierkant hard, vond ik. Voor mijn woonkamer zijn de Boenicke W8(se) (erg) leuke objecten. Leuker dan mijn huidige zwarte Keilidh's. Nieuw of 2ehands maakt me niet uit. Een goede keuze maken vind ik het meest lastig. Die 20K is wel ong. de max. Er een cd speler er aanhangen vind ik een goed advies, omdat ik mijn huidige set slecht vind klinken, maar dat idd aan de bron ligt natuurlijk.
 12. Allen; ja dat klopt inderdaad. Voor dat dilemma sta ik inderdaad. De hele set vervangen of alleen een bron toevoegen. Vandaar mijn voorgestelde optie 1; een bluesound node 1.3; een streamer en dac, met hdmi ingang. Niet een hele goedekope maar het schijnt een vrij aardige verbetering te geven. Kost toch wel weer een substantieel bedrag, vandaar mijn twijfels over mijn aanpak; rond de 550E als experiment investeren of maar meteen doorpakken naar een nieuwe set. Het advies ergens een goede bron vrijblijvend vandaan te halen vind ik een uitstekend advies. Daar kan ik eens wat mee proberen. Dank!
 13. Dank voor je reactie en advies Hans. Ik snap je punt en ben het met je eens. De voorgestelde set is op die wijze tot stand gekomen. Maar echt veel meer heb ik niet geluisterd. en thuis al helemaal niet. Vandaar mijn Post om te kijken wat nu handig, verstandig en wat er geadviseerd wordt, Op proef plaatsen is een goed advies, dank! en zal ik zeer zeker gaan doen.
×
×
 • Create New...